" rel="stylesheet">
Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud
Dit evenement is afgelopen

TFG Innovation Event V

The Future Group

Donderdag 4 april 2013 om 18:00

TFG Innovation Event V

Aanmeldgegevens

Type Resterend Einde Aantal
Criminaliteit vs innovatie & more - Peter R. de Vries - 19.15-20:00 - Auditorium A&B -
Peter R. de Vries (misdaadverslaggever, schrijver, programmamaker) Peter R. de Vries is een begrip in de Nederlandse misdaadwereld. Jarenlang heeft hij gewerkt aan de meest uiteenlopende zaken op gebied van criminaliteit en misdaad. In zijn carrière als misdaadverslaggever heeft hij niet alleen talloze ontwikkelingen en innovaties in de praktijk meegemaakt , maar ook geïnitieerd onder meer op opsporingsgebied (DNA technologie, profiling, cold case teams). Daarbij is hij een pionier op gebied van de ‘verborgen camera’ actie. Peter zal in deze interactieve sessie vragen beantwoorden die bij het publiek leven. Een werkelijk unieke mogelijkheid om meer te weten te komen over de wereld van de misdaad en de ontwikkelingen die hier de afgelopen 25 jaar hebben plaatsgevonden. Daarnaast kun je informeren naar persoonlijke voorkeuren, toekomstverwachtingen, uitdagingen en teleurstellingen….. Kortom zorg dat je erbij bent, zodat je altijd een alibi hebt!
36 Registraties Beëindigd Gratis  
Security Mobile Devices IdentityX - Gholam Sheibani - 19.15-20:00 - Rostra
Gholam Sheibani (Unisys, Lead Solution Architect Security) Achieving Identity Assurance with dynamic risk-based strong multi-factor authentication (including biometrics) by using smart mobile devices (phones and tablets). Fusion of different factors such as PIN/Passphrase, OTP, SMS, GPS (somewhere you are), Face, Voice, Palm … to attain the greatest authentication fidelity by balancing security and convenience, i.e., quick and convenient for low risk requests (PIN) and full biometric authentication for more risky ones. Low Implementation Cost as there is no need to purchase, deploy, maintain or support separate hardware (phone is customer-funded).
8 Registraties Beëindigd Gratis  
BI architectuur?! - Barry Lammers - 19.15-20:00 - Comitium
BI architectuur?! Hoezo, het zijn toch maar een paar rapportjes… Barry Lammers (TFG) Bij introduceren van Business intelligence binnen een organisatie wordt vaak gestart met enkele rapporten, na verloop van tijd worden deze rapportages weer uitgebreid, nog een keer uitgebreid, nieuwe bronnen worden ontsloten, etc. etc. Wanneer niet in een vroeg stadium wordt nagedacht of een te volgen strategie is de kans groot dat de uiteindelijke oplossing onbeheersbaar, onbruikbaar en dus nutteloos wordt. Binnen deze sessie zal worden ingegaan op de voor- en nadelen van een goede informatiestrategie en hoe deze kan helpen op het gebied van beheer(s)baarheid , automation en impact analyse.
29 Registraties Beëindigd Gratis  
De (on)mogelijkheden van TOGAF ! - Jan Santbrink - 19.15-20:00 - Colloseum
De (on)mogelijkheden van TOGAF ! Jan van Santbrink (Enterprise Architect TFG), Ministerie Buitenlandse Zaken Veel organisaties worstelen om architectuur met TOGAF werkend te krijgen. Vaak blijkt dat organisaties TOGAF alleen in name only toepassen. Dat terwijl het zeker veel te bieden heeft. Vaak wordt TOGAF als een bureaucratisch moloch gezien, maar dat is beslist niet nodig. Waar werkt het wel en waarom? Wat kun je doen om het werkend te krijgen en vooral wat krijg je daarvoor terug? Deze presentatie gaat in op TOGAF vanuit de praktijk (theorie bestaat hier niet) waarbij persoonlijke ervaring, tips & tricks gedeeld worden.
39 Registraties Beëindigd Gratis  
“Houston, we have a problem!” - Jan van Moll - 20.15-21:00 - Auditorium A
“Houston, we have a problem!”: En wat is Uw probleem? Jan van Moll – Philips Healthcare MRI / Technische Universiteit Eindhoven In ons dagelijks leven maken we gretig gebruik van allerlei software-intensieve producten en diensten; we stappen in onze auto met daarin honderden malen meer software dan in de maanlander. We communiceren ons gek via allerlei elektronische media, maar als met die geavanceerde producten en diensten iets mis gaat, heeft dat niet zelden grote gevolgen voor de producent/ontwikkelaar ervan, variërend van enorme herstelkosten tot claims en imagoschade. Regelmatig zien we berichten in de media over ernstige incidenten ten gevolge van product falen. Helaas is dat het topje van de ijsberg, want veel incidenten worden ternauwernood voorkomen voordat ze het nieuws halen. Bedrijven stellen alles in het werk om de oorzaken van product falen te achterhalen, te verhelpen en uiteindelijk herhaling ervan te voorkomen. Deze presentatie gaat in op (forensische) oorzaakanalyses van ernstige incidenten met producten, IT-systemen en diensten in industriesectoren en overheden. Kijkend naar hoe men omgaat met oorzaakanalyse, worden op basis van praktijkvoorbeelden de succes- en faalfactoren van effectieve oorzaakanalyse benoemd. Door soms anekdotische, maar vaak ook ontluisterende voorbeelden van productkwaliteitsproblemen, wordt het publiek aangezet tot nadenken over de eigen kwaliteitsproblemen en analyses. De presentatie geeft een referentiekader waarmee men lering kan trekken uit de praktijkervaringen van collega-bedrijven om zo de eigen analyse-practices te verbeteren.
30 Registraties Beëindigd Gratis  
Agile organisaties: of is Agile alleen voor development? - Frank Langeveld - 20.15-21:00 - Auditorium B
Frank Langeveld (Agile coach TFG) Kan Agile doorstoten naar organisatieniveau? Agile is een bekend begrip geworden in applicatie ontwikkeling - het is een trend geworden waar je bijna niet meer om heen kunt. Hoewel de ervaringen overwegend positief zijn ontstaat er voor de organisatie vaak toch een probleem: hoe past dat agile project in het grotere geheel? Dat sluit niet goed aan, soms om hele goede redenen. En de (belangen van) de organisatie....daar ging het toch om? In deze workshop wordt Agile vanuit het perspectief van de organisatie behandeld. Hierbij komt aan de orde: wat is bureaucratie en wat doe je ermee? Hoe leren we opnieuw om fouten te maken en deze te herstellen? Wat betekent "outcome" boven "output"? Frank Langeveld is mede oprichter van het Agile consortium en bespreekt fundamentele agile inzichten die van belang zijn voor het 'agiliseren' van de organisatie.
37 Registraties Beëindigd Gratis  
De Future App - Gerben Vis - 20.15-21:00 - Rostra
De Future App, de marketing tool voor iedere maat en opdrachtgever Gerben Vis (Mobile specialist TFG) Bij klanten spelen vele vraagstukken, die door inzet van maten beantwoord en opgelost kunnen worden. Om als maat een rol te spelen in deze problematiek, zijn zichtbaarheid, beschikbaarheid, inzetbaarheid belangrijke aspecten voor zowel maat als opdrachtgever. Essentieel is dat klanten en maten snel en in 1 oogopslag zichtbaar krijgen wie er binnen het TFG netwerk beschikbaar is en/of komt en over welke expertises de maten beschikken. De Future App is de marketing tool voor en van de maat die niet alleen de maat maar zeker ook de klanten gaat helpen om snel tot de juiste informatie te komen. Dit alles met het uiteindelijke doel om de juiste man op de juiste plaats te krijgen zonder onnodige tussenkomst van allerlei marktpartijen. In deze presentatie krijgt u alles te zien en te horen over de Future App van de realisatie tot de werking hiervan. Voor iedere maat en inhurende partij een must see !
5 Registraties Beëindigd Gratis  
"Oracle SOA upgrade best-practices en ervaringen" - Mario Sosic - 20.15-21:00 - Colloseum
Mario Sosic (Oracle Specialist TFG, Senior Consultant SOA/J2EE) Oracle SOA Suite is een geïntegreerde, "best-of-breed" producten suite welke klanten in staat stelt om snel een agile service-georiënteerde architectuur in te richten. Deze stack vormt bij klanten dé basis voor innovatieve middleware oplossingen. De meest recente major versie van de Oracle SOA Suite is 11g, echter draaien er nog vele productiesystemen bij verschillende klanten op de voorgaande versie namelijk 10g. In deze presentatie wordt ingegaan op de impact van een SOA upgrade aan de hand van twee concrete klant cases (UWV en Rabobank). Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere migratie strategieën, fasering, technische uitdagingen en continuous integration. Tot slot werpen we alvast een blik op Oracle SOA 12c!
33 Registraties Beëindigd Gratis  
"SharePoint 2013: Een overview van de belangrijkste functies" - Paul Buskermolen - 20.15-21:00 - Comitium
Paul Buskermolen (ICT Architect TFG / SharePoint Specialist) Er is veel onduidelijkheid over wat SharePoint nu precies is en wat je er mee kan. Uitleg zoals de volgende van Wikipedia maken het er niet makkelijker op. Wikipedia: SharePoint is een platform van Microsoft dat dient als een raamwerk voor het opzetten van een website voor informatie-uitwisseling en online samenwerking binnen een groep of organisatie, zoals dat vaak op een intranet gebeurt. In deze sessie zal Paul Buskermolen kort een aantal van de belangrijkste functies van SharePoint 2013 laten zien om duidelijk te maken wat Sharepoint is en wat een gebruiker er mee kan doen.
25 Registraties Beëindigd Gratis  
"Mechanisch graven met SAP CRM – Van processturing tot klantinteractie" - Ruud Dijkman/David Oei - 20.15-21:00 - Curia
Ruud Dijkman (Projectleider ICT, Kadaster) / David Oei (Sr. CRM Consultant, TFG) Sinds 2008 is het wettelijk verplicht voor grondroerders (zowel zakelijk als particulier) om melding te maken van elke mechanische graaf- of grondbeweging om maatschappelijke schade als gevolg van graafwerkzaamheden te vermijden. Het Kadaster is de in de wet genoemde Dienst die belast is met het beheer van het informatiesysteem dat gebiedsinformatie verstrekt. Het Kadaster heeft interactie met verschillende partijen, informatie wordt uitgewisseld en geleverd met verschillende prioriteiten. Om iedereen tijdig, volgens de wettelijke normen, de juiste informatie te kunnen aanleveren dan wel op de hoogte houden zal Kadaster ten alle tijde inzicht en sturing in dit proces moeten hebben. In deze presentatie zullen we dieper ingaan op de rol, verantwoordelijkheden en uitdagingen van het Kadaster in dit proces, de aanleiding tot het optimaliseren van deze dienstverlening en op welke manier de geïmplementeerde SAP CRM oplossing hieraan een significante bijdrage heeft geleverd voor de verbetering van zowel de processturing alsook de klantinteractie.
4 Registraties Beëindigd Gratis  

Wie gaat erheen?

Je verbindingen laden...

Deel TFG Innovation Event V

Evenement gegevens

Wie niet beweegt staat stil. Wie stilstaat wordt ingehaald. Wie te vaak wordt ingehaald houdt op met bestaan. Innovatie is cruciaal om vooruit te komen. TFG’ers werken aan de meest variërende projecten. Juist in projecten worden innovaties gerealiseerd, die de toekomst van organisaties bepalen. TFG’ers zitten daarmee dagelijks op de plaats waar innovatie plaatsvindt. Het TFG Innovation Event is de plaats waar maten, opdrachtgevers, partners en belangstellenden kennis delen. Om van elkaar te leren. Om samen nog slimmer en innovatiever te worden.

Het doel van het TFG Innovation Event is om alle TFG stakeholders, klanten, prospect, maten en IT experts bij elkaar te brengen, waarbij kennisuitwisseling op het vlak van toekomstige ontwikkelingen en voorbeelden met best practices centraal staan.

Het recept van de TFG Innovation Evening alsmede de ingrediënten zijn uniek. Door de combinatie van; innovatie, diversiteit, informele setting en onderlinge samenhang is het TFG Innovation Event uitgegroeid tot het beste programma waar onze opdrachtgevers en jij als IT specialist bij aanwezig moet zijn !

Heb je vragen over TFG Innovation Event V? Neem contact op met The Future Group

Waar en wanneer


IBM Client Center Amsterdam
Johan Huizingalaan 765
1066 VH Amsterdam
Nederland

Donderdag 4 april 2013 om 18:00


  Aan mijn agenda toevoegen

Organisator

The Future Group

The Future Group (TFG) is het grootste ondernemende ICT Kennishuis van Nederland opgericht in 2000 en bestaat momenteel uit circa 230 vakspecialisten. TFG is een unieke samenwerkings­organisatie binnen het ICT segment en is onder­verdeeld in diverse autonome maatschappen. TFG begeeft zich veelal op het raakvlak van business en ICT. Het betreft complexe ICT vraagstukken die nauw verbonden zijn met de business.

  Contact opnemen met de organisator

Ben je geïnteresseerd in het organiseren van je eigen evenement?

Doe mee met miljoenen mensen op Eventbrite.

Log in of meld je aan

Je kunt deze tickets alleen in termijnen betalen als je een Eventbrite-account hebt. Log in of meld je aan voor een gratis account om door te gaan.