" rel="stylesheet">
Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud
Dit evenement is afgelopen

Austrian Wine Tasting: Wijn evenement en proeverij op 8 september in Utrecht

Austrian Wine

Maandag 8 september 2014 van 13:00 tot 18:00 (CEST)

Austrian Wine Tasting: Wijn evenement en proeverij op...

Ticketinformatie

Type Einde Aantal
Toegang tot de Austrian Wine Tasting Beëindigd Gratis  

Deel Austrian Wine Tasting: Wijn evenement en proeverij op 8 september in Utrecht

Evenement gegevens

Ontmoeten, leren, zien, ruiken en natuurlijk proeven. Op maandag 8 september 2014 vindt er in het Beatrix Theater in Utrecht een grote proeverij annex wijnbeurs plaats van wijnen uit Oostenrijk. De proeverij wordt georganiseerd voor wijnprofessionals, importeurs en pers en duurt van 13.00 tot 18.00 uur, de toegang is gratis. Dit regelmatig terugkerende evenement in Nederland wordt georganiseerd door de Austrian Wine Marketing Board (AWMB) en Advantage Austria, Handelsafdeling Ambassade van Oostenrijk (http://www.advantageaustria.org/nl).

 

Tijdens de proeverij op 8 september hebben wijnprofessionals, -importeurs en pers de mogelijkheid om kennis te maken met de kwalitatief uitstekende wijnen uit dit groeiende wijnland. Een paar highlights tijdens deze dag:

-          Vijftig aanwezige wijnproducenten die meerdere uiteenlopende wijnen laten proeven

-          Er zijn producenten aanwezig die nog een importeur in Nederland zoeken

-          Ook Nederlandse wijnimporteurs presenteren een breed scala aan Oostenrijkse wijnen

Deelname / inschrijven

De proeverij vindt plaats op maandag 8 september in het Beatrix Theater in Utrecht. De proeverij start om 13.00 uur en duurt tot 18.00 uur. Toegang is gedurende heel de middag mogelijk. Professionals uit de wijnwereld en pers kunnen zich via Eventbrite aanmelden of door een email te sturen naar info@pitchpr.nl.

Over Austrian Wines

Oostenrijk heeft als wijnland de laatste jaren een opmerkelijk snel groeiende, goede reputatie opgebouwd. De Oostenrijkse wijnwetgeving is een van de strengste ter wereld. Dit is dan ook een van de redenen, dat de kwaliteit van de wijnen in twintig jaar zo enorm is gestegen. De wijnen uit Oostenrijk vertegenwoordigen een opmerkelijk brede range in druivenrassen en stijlen. Een gevarieerd aanbod van frisse en lichte wijnen tot serieuze ‘Réserves’. Naast de bekende en populaire witte Grüner Veltliner en de prachtige rode Zweigelt maar ook Blaufränkisch biedt het land nog vele bekende en minder bekende druivenrassen. Daarnaast wordt Oostenrijk steeds meer gewaardeerd om zijn mousserende wijnen en niet in de laatste plaats zijn dessertwijnen, sommige hiervan worden beoordeeld als absolute wereldtop. In totaal produceren ongeveer 20.000 wijnhuizen samen gemiddeld 2,5 miljoen hectoliter wijn per jaar. De laatste jaren wint het relatief kleine wijnland steeds meer terrein ten opzichte van andere grote wijnlanden. De traditionele Oostenrijkse wijnhuizen zijn voornamelijk familiebedrijven die al generaties lang met veel toewijding wijnen van uitstekende kwaliteit produceren. Naast deze gevestigde orde is de laatste jaren een nieuwe generatie wijnmakers opgestaan. Deze zijn goed zijn opgeleid en investeren veel in innovatie en de beste vinificatie technieken.

Heb je vragen over Austrian Wine Tasting: Wijn evenement en proeverij op 8 september in Utrecht? Neem contact op met Austrian Wine

Waar en wanneer


Beatrix Theater
Jaarbeursplein 6A
3521 AL Utrecht
Nederland

Maandag 8 september 2014 van 13:00 tot 18:00 (CEST)


  Aan mijn agenda toevoegen

Organisator

Austrian Wine

 

Ontmoeten, leren, zien, ruiken en natuurlijk proeven. Op maandag 8 september 2014 vindt er in het Beatrix Theater in Utrecht een grote proeverij annex wijnbeurs plaats van wijnen uit Oostenrijk. De proeverij wordt georganiseerd voor wijnprofessionals, importeurs en pers en duurt van 13.00 tot 18.00 uur, de toegang is gratis. Dit voor Nederland regelmatig terugkerende evenement wordt georganiseerd door Advantage Austria, Ambassade van Oostenrijk, Handelsafdeling (Advantage Austria).


  Contact opnemen met de organisator
Austrian Wine Tasting: Wijn evenement en proeverij op 8 september in Utrecht
Utrecht Events Expositie Eten en drinken

Ben je geïnteresseerd in het organiseren van je eigen evenement?

Doe mee met miljoenen mensen op Eventbrite.

Log in of meld je aan

Je kunt deze tickets alleen in termijnen betalen als je een Eventbrite-account hebt. Log in of meld je aan voor een gratis account om door te gaan.