" rel="stylesheet">
Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud
Dit evenement is afgelopen

Beerse Jutkampioenschappen

't Interieur

Zondag 10 maart 2013 van 10:00 tot 17:00 (CET)

Ticketinformatie

Type Einde Aantal
Deelname Beëindigd Gratis  

Wie gaat erheen?

Je verbindingen laden...

Deel Beerse Jutkampioenschappen

Evenement gegevens

Erger je je ook wel eens aan al die troep in en om Oost-, West- en Middelbeers? Niet doen! Bekijk het eens van de andere kant: overal kom je bijzondere afvalmaterialen tegen, voorwerpen waar menig archeoloog jaloers op zou zijn. Het zijn spullen, afkomstig van kinderen en volwassenen, elk met een eigen verhaal.  

Zou het niet schitterend zijn om deze materialen te verzamelen, ze te bestuderen en ze een nieuwe functie te geven? Dat vinden wij ook! Daarom organiseren we op zondag 10 maart 2013 - aansluitend op de Nationale Opschoondag - de derde Beerse Jutkampioenschappen. Hoogste tijd voor een grote buitenschoonmaak! En dat doen we samen met vrijwilligers van de Werkgroep Natuur en Landschap, Teenstoko (jeugdwerk), de Jeugdgemeenteraad van Oirschot, basisschool St. Willibrordus, de Beerse Boys en ’t Interieur. 

Daarnaast willen we vragen of verenigingen, bedrijven uit ‘De Beerzen’ mee willen doen met een eigen team. Verenigingen kunnen daardoor meewerken aan een schonere natuur en omgeving en jongeren bewuster te maken van de schade van afval. Er zal een prijs te verdienen zijn voor de beste vereniging bij het jutten.

Jutten
Jutten is zoeken naar spullen die van niemand zijn en die je dus kunt meenemen en gebruiken. Meestal wordt het woord gebruikt voor het verzamelen van aangespoelde spullen op het strand. Maar je kunt ook op straat of in de bossen jutten. Overal vind je wel spullen die mensen zijn vergeten mee te nemen. Ook in de Beerzen.

De wedstrijd
Tijdens de jutwedstrijd gaat het erom dat teams (onder begeleiding van minimaal 1 volwassene) zoveel mogelijk afval opsporen en verzamelen. Er zijn ook geheime jutplaatsen die alleen met behulp van speciale schatkaarten te vinden zijn. Tijdens de wedstrijd wordt door jongeren filmpjes gemaakt om bijzondere ‘jutvangsten’ vast te leggen, ieder met een eigen verhaal. Er zijn prijzen te winnen voor het meeste afval, het grootste voorwerp en de meest origineelste vinding.

Kleding
Voor de creatieve jutters is er ook een jutkunst-wedstrijd. Daarbij is het de bedoeling om met het afval speciale jutkleding te maken te maken. 

Waar en wanneer?
We starten op zondag 10 maart om 10.00 uur bij Gasterij De Kemphaan aan de Willibrordstraat waar het verdere programma wordt uitgelegd. Deelname is gratis. 

Heb je vragen over Beerse Jutkampioenschappen? Neem contact op met 't Interieur

Waar en wanneer


Gasterij de Kemphaan
Willibrordstraat 12
5091 CD Middelbeers
Nederland

Zondag 10 maart 2013 van 10:00 tot 17:00 (CET)


  Aan mijn agenda toevoegen

Organisator

't Interieur

't Interieur is een groep vrijwilligers die culturele evenementen organiseren in de Beerzen.

  Contact opnemen met de organisator
Beerse Jutkampioenschappen
Middelbeers Events Anders Anders

Ben je geïnteresseerd in het organiseren van je eigen evenement?

Doe mee met miljoenen mensen op Eventbrite.

Log in of meld je aan

Je kunt deze tickets alleen in termijnen betalen als je een Eventbrite-account hebt. Log in of meld je aan voor een gratis account om door te gaan.