" rel="stylesheet">
Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud
Dit evenement is afgelopen

Interview met ontwerpers Lernert & Sander: Preview Salone del Mobile

Het Nieuwe Instituut

Donderdag 27 maart 2014 van 19:30 tot 20:30 (CET)

Interview met ontwerpers Lernert & Sander: Preview...

Ticketinformatie

Tickettype Verkoop eindigt op Prijs Toeslag Aantal
Standaard Beëindigd € 7,50 € 0,00
Student / Vrienden van Het Nieuwe Instituut Beëindigd € 3,75 € 0,00

Wie gaat erheen?

Je verbindingen laden...

Deel Interview met ontwerpers Lernert & Sander: Preview Salone del Mobile

Evenement gegevens

Lernert Engelberts (1977) en Sander Plug (1969) zijn twee in Amsterdam gevestigde kunstenaars. Zij maken conceptuele films en installaties, onder meer gekenmerkt door hun gevoel voor humor. Lernert & Sander werkten voor Kenzo, Wallpaper*, Sikkens Foundation, Brioni tailors, Knab en Amnesty International. Zie www.lernertandsander.com

In opdracht van Het Nieuwe Instituut ontwikkelt het kunstenaarsduo Lernert & Sander voor de Salone del Mobile, de internationale designbeurs in Milaan, een ruimtelijke installatie op basis van de historische collectie van behangfabrikant Rath & Doodeheefver. In de jaren 20 werkte dit bedrijf samen met onder anderen architect H.P Berlage en tot de jaren 80 hadden de producten van de behangfabriek een prominente plek in het Nederlandse interieur. De installatie Archive Rath & Doodeheefver by Lernert & Sander, die van 8 april tot en met 13 april 2014 in Milaan wordt getoond, ontstond in samenwerking met AkzoNobel, de huidige eigenaar van het Rath & Doodeheefver archief.

Door zo nadrukkelijk een ontwerparchief centraal te stellen, wil Het Nieuwe Instituut in Milaan de discussie over het belang van erfgoed onder de aandacht brengen van een internationaal designpubliek. Diverse ontwerparchieven dreigen verloren te gaan (ziehttp://www.nationaalontwerparchief.nl/), wat onvermijdelijk zal bijdragen aan het geheugenverlies in deze sector. Verdwijnt daarmee een onmisbare bron van inspiratie, kennis en herinterpretatie voor hedendaagse ontwerpers? Of getuigt een pleidooi voor behoud van archieven juist van misplaatste nostalgie?

De installatie die Lernert & Sander na uitvoerig onderzoek in de bedrijfsarchieven ontwikkelden, werpt dergelijke vragen op. In hun installatie onderzoeken zij thema’s als materiaal, de scheiding tussen binnen en buiten, en de relatie tussen erfgoed en actualiteit.

Het project in Milaan is onderdeel van de programmalijn Landschap en Interieur waarin Het Nieuwe Instituut erfgoed en geschiedenis wil aangrijpen om actuele discussies te voeren rond het thema ruimte. Op deze avond worden Lernert & Sander in een vooruitblik op de Salone del Mobile geintervieuwd door Andrea van Pol.

Praktische informatie:
Locatie: Auditorium Het Nieuwe Instituut
Datum: Donderdag 27 maart
Tijd: 19.30 uur
Voertaal: Nederlands


Heb je vragen over Interview met ontwerpers Lernert & Sander: Preview Salone del Mobile? Neem contact op met Het Nieuwe Instituut

Waar en wanneer


Het Nieuwe Instituut
25 Museumpark
3015 CB Rotterdam
Nederland

Donderdag 27 maart 2014 van 19:30 tot 20:30 (CET)


  Aan mijn agenda toevoegen

Organisator

Het Nieuwe Instituut

De huidige tijd wordt gekenmerkt door radicale technologische, economische, culturele en sociale veranderingen. Het Nieuwe Instituut wil deze veranderende wereld in kaart brengen en zichtbaar maken en tegelijkertijd de discussie hierover bevorderen voor zowel het professionele ontwerpveld als een breder publiek. 

  Contact opnemen met de organisator
Interview met ontwerpers Lernert & Sander: Preview Salone del Mobile
Rotterdam Events Seminar Kunst

Log in of meld je aan

Je kunt deze tickets alleen in termijnen betalen als je een Eventbrite-account hebt. Log in of meld je aan voor een gratis account om door te gaan.