" rel="stylesheet">
Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud
Dit evenement is afgelopen

KCF-bijeenkomst: Faciliteren van ‘out-of-control’ in de veranderende overheidspraktijk.

Kenniscommunity Groepsfacilitatie

Vrijdag 5 september 2014 van 12:55 tot 17:00 (CEST)

KCF-bijeenkomst: Faciliteren van ‘out-of-control’ in...

Ticketinformatie

Type Resterend Einde Aantal
KCF-Lid 4 Tickets Beëindigd Gratis  
Introducé 6 Tickets Beëindigd Gratis  

Wie gaat erheen?

Je verbindingen laden...

Deel KCF-bijeenkomst: Faciliteren van ‘out-of-control’ in de veranderende overheidspraktijk.

Evenement gegevens

‘In-control’ zijn, is diep ingesleten en diep gegraveerd in ons denken en werken. Dit blijkt zoal uit onze gewoonte om doelen en resultaten af te spreken en na te streven. En ook uit ons gebruik van structuren en procedures die zorgen voor de gewenste efficiency. In een tijd van toenemende complexiteit (netwerksamenleving, beleidsparticipatie), versnelde veranderingen (verduurzaming, digitalisering) en veranderende verhoudingen (vermaatschappelijking, doe-democratie) werkt ‘in-control’ zijn niet meer, althans onvoldoende. Dit is de tijd waarin we behoorlijk last krijgen van niet meer goed 'in-control' kunnen denken en werken. KCF zoekt hierin de paradigma verandering: ‘Out-of-control’, KCF-thema 2014, werkt dat dan wel? ‘Out-of-control’ wil zeggen, meer beweging, meer proces, meer dynamiek, die er toch al is, toelaten. Niet aansturen of bijsturen, niet structureren of managen. Uit de controle-modus blijven, vraagt, naast toelaten, om loslaten. Kunnen we toelaten en loslaten als facilitators en kunnen we onze opdrachtgevers en deelnemers de gelegenheid bieden om ook (meer) toe en los te laten? Wat vraagt dit toelaten en loslaten van ons als facilitators? Zijn er oefeningen en werkvormen voor en/of komt het aan op onze houding en aanwezigheid? En, hoe zit het dan met structuur, procedures, doelen en resultaten? Hoe stemmen we ‘toelaten en loslaten’ in de praktijk af met onze opdrachtgevers en deelnemers? Deze vragen gaan we onderzoeken, ervaren en beoefenen tijdens de bijeenkomst.

Voor wie: Alleen bestemd voor facilitators die hun opdrachtgevers en deelnemers (nog) meer uit de controle-modus willen halen en geloven dat out-of-control veel goeds, verrassende uitkomsten en mooie inzichten te bieden heeft.

Begeleiding: Rosa Lucassen en Remi van Steenderen

Datum/tijd: vrijdag, 5 september 2014, 12.55 – 16.15 uur, aansluitend borrel.

Locatie: Perron 6A, Utrecht CS.

Heb je vragen over KCF-bijeenkomst: Faciliteren van ‘out-of-control’ in de veranderende overheidspraktijk.? Neem contact op met Kenniscommunity Groepsfacilitatie
Bezoekerslijst Sorteren op: Datum
Meer weergeven

Waar en wanneer


Utrecht Centraal Perron 6A
Stationsplein 1
3500 Utrecht
Nederland

Vrijdag 5 september 2014 van 12:55 tot 17:00 (CEST)


  Aan mijn agenda toevoegen

Organisator

Kenniscommunity Groepsfacilitatie

De KennisCommunity groepsFacilitatie (KCF) is opgericht door het moderatorenteam van Agentschap NL en bedoeld om kennis over groepsfacilitatie uit te wisselen tussen moderatoren (facilitatoren) die voor of bij de overheid faciliteren.

De kennis wordt uitgewisseld via LinkedIn en fysieke bijeenkomsten die worden gekenmerkt door een hoog “voor-en-door-gehalte”.

Meer informatie is te vinden inonze Linkedingroep

  Contact opnemen met de organisator
KCF-bijeenkomst: Faciliteren van ‘out-of-control’ in de veranderende overheidspraktijk.
Utrecht Events Cursus Overheid

Ben je geïnteresseerd in het organiseren van je eigen evenement?

Doe mee met miljoenen mensen op Eventbrite.

Log in of meld je aan

Je kunt deze tickets alleen in termijnen betalen als je een Eventbrite-account hebt. Log in of meld je aan voor een gratis account om door te gaan.