Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud
Dit evenement is afgelopen

Save the Date: Lezing Kenneth Frampton

Het Nieuwe Instituut

Zaterdag 20 september 2014 van 15:00 tot 16:30 (CEST)

Save the Date: Lezing Kenneth Frampton

Ticketinformatie

Type Einde Aantal
RSVP Kenneth Frampton Beëindigd Gratis  

Deel Save the Date: Lezing Kenneth Frampton

Evenement informatie

Het Nieuwe Instituut nodigt u uit voor een speciale lezing van architect en architectuurhistoricus Kenneth Frampton als onderdeel van de opening van de tentoonstelling Structuralisme. Na deze lezing volgt de feestelijke opening door directeur Guus Beumer. De grote zaal 1 tentoonstelling Structuralisme is van 20 september tot en met 11 januari 2015 bij Het Nieuwe Instituut te zien.

Het aantal nog beschikbare plaatsen is beperkt. Wanneer de lezing is uitverkocht, kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst en is er in ieder geval een plek in de Bakema Serre, waar ze de lezing op videoscherm kunnen bekijken.

Casbah Organisée as City-in-miniature: Open Work vs. Space of Public Appearance
Kenneth Frampton - Zaterdag 20 september 2014 15:00 (voertaal Engels)
Architectuurhistoricus Kenneth Frampton bespreekt aan de hand van het voorbeeld van de kasbah de tegenstellingen die in het Structuralisme besloten liggen en de betekenis hiervan voor vraagstukken van de hedendaagse stedelijke samenleving.
Kenneth Frampton, geboren in 1930 en opgeleid aan de Architectural Association School of Architecture in Londen is momenteel verbonden aan Columbia University in New York. Hij schreef beroemde sleutelwerken waarin hij de architectuurgeschiedenis duidt en laat zien hoe verschillende tijdsperiodes elkaar beïnvloeden. Zijn bekendste werk is Modern Architecture and the Critical Present (1980) waarvan in 2007 de vierde geactualiseerde editie verscheen. Frampton heeft altijd bijzondere aandacht gehad voor het structuralisme dat hij opvatte als een typisch Nederlands fenomeen. Kenneth Frampton is op uitnodiging van de TU Delft in Nederland.

Dubbeltentoonstelling
Structuralisme is een dubbeltentoonstelling. Het eerste deel toont het werk en gedachtegoed van architect en curator van de tentoonstelling Ruimte maken ruimte laten Herman Hertzberger aan de hand van zijn ontwerpschetsen, notitieboekjes, maquettes, tekeningen en foto’s. Een installatie in vier bedrijven, verkent het Jaap Bakema Study Centre de ontwikkeling en actualiteit van het Nederlands Structuralisme middels vier opeenvolgende presentaties over de thema's onderwijs, idealen, bouwen en de stad. De installatie is ontworpen door Bureau LADA. Beide tentoonstellingen bevatten een schat aan uniek, nog niet eerder publiek gemaakt archiefmateriaal.

Graag tot ziens bij de lezing en/of opening!

Heb je vragen over Save the Date: Lezing Kenneth Frampton? Neem contact op met Het Nieuwe Instituut

Waar en wanneer


Het Nieuwe Instituut
25 Museumpark
3015 CB Rotterdam
Nederland

Zaterdag 20 september 2014 van 15:00 tot 16:30 (CEST)


  Toevoegen aan mijn agenda

Organisator

Het Nieuwe Instituut

De huidige tijd wordt gekenmerkt door radicale technologische, economische, culturele en sociale veranderingen. Het Nieuwe Instituut wil deze veranderende wereld in kaart brengen en zichtbaar maken en tegelijkertijd de discussie hierover bevorderen voor zowel het professionele ontwerpveld als een breder publiek. 

  Contact opnemen met de organisator
Save the Date: Lezing Kenneth Frampton
Rotterdam, Nederland: evenementen

Ben je geïnteresseerd in het organiseren van je eigen evenement?

Doe mee met miljoenen mensen op Eventbrite.

Log in of meld je aan

Je kunt deze tickets alleen in termijnen betalen als je een Eventbrite-account hebt. Log in of meld je aan voor een gratis account om door te gaan.