" rel="stylesheet">
Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud
Dit evenement is afgelopen

Wijkontmoeting Middelland - Nieuwe Westen

KRACHTGROEN

Woensdag 24 april 2013 van 15:00 tot 18:00 (CEST)

Ticketinformatie

Type Einde Aantal
Wijkontmoeting Middelland - Nieuwe Westen Beëindigd Gratis  

Wie gaat erheen?

Je verbindingen laden...

Deel Wijkontmoeting Middelland - Nieuwe Westen

Evenement gegevens

Wijkontmoeting is op zoek naar mensen met groene vingers!

Ook in 2013 organiseren de deelgemeente Delfshaven, de corporaties Woonbron en Woonstad Rotterdam en Delphi Opbouwwerk weer een aantal wijkontmoetingen. Daarbij staat het verbinden van wijkbewoners en hun initiatieven en het uitwisselen van kennis en ervaring centraal.

Middelland en het Nieuwe Westen hebben maar weinig (goede) groenvoorzieningen. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat mensen zich prettiger en gezonder voelen in een groene omgeving. Wie in een groene wijk woont, voelt zich beter en bezoekt minder vaak de huisarts. Een groene omgeving vermindert stress, nodigt uit tot bewegen en ontmoeten en is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Kortom, met de lente in aantocht, willen we graag met u en ontwerperscollectief  “Krachtgroen” op woensdag 24 april in het kader van de wijkontmoeting Nieuwe Westen en Middelland de handen uit de mouwen steken en de wijk vergroenen.

We zijn op zoek naar bewoners die, samen met een (ervaren) groene buur, de volgende vier stenige plekken willen gaan vergroenen: de Davidsstraat e.o., de Ruwaardstraat e.o., het gebied rondom recreatiecentrum Oostervant (Duivenvoordestraat, Oostervantstraat en Hennewierstraat) en het Johannes de Vouplein e.o.  Van 15u tot 17u gaan we aan de slag op deze locaties. Daarna (van 17u tot uiterlijk 19u) kijken we op een bijzondere groene locatie in de wijk onder het genot van een drankje en een hapje terug op de dag, kunt u gebruik maken van de zeepkist om uw wijkinitiatief te promoten of wijkbewoners op te roepen met u mee te doen, vindt u allerlei informatie over groene initiatieven in de wijk. Houd dus de komende weken de bekende informatiekanalen in de gaten!

Wilt u meedoen met een groenactie op één van de vier locaties of wilt u meer informatie over de eerste wijkontmoeting van dit jaar? Meldt u dan aan of mail ons op: wijkontmoeting@krachtgroen.nl. Wilt u weten welke groeninitiatieven of -groepen er al bij u in de buurt actief zijn, bekijk dan ook eens de website van Krachtgroen: www.krachtgroen.nl/5000-harten.

We hopen u op woensdag 24 april te mogen begroeten!

Heb je vragen over Wijkontmoeting Middelland - Nieuwe Westen? Neem contact op met KRACHTGROEN

Waar en wanneer


Middelland - Nieuwe Westen
nieuwe westen
3023 Rotterdam
Nederland

Woensdag 24 april 2013 van 15:00 tot 18:00 (CEST)


  Aan mijn agenda toevoegen

Organisator

KRACHTGROEN

kRACHTGROEN - gebiedsontwikkelaars organiseert samen met Woonbron, Woonstad, Delphi opbouwwerk en de Deelgemeente deze groene wijkontmoeting.

  Contact opnemen met de organisator
Wijkontmoeting Middelland - Nieuwe Westen
Evenementen in Rotterdam Feest

Ben je geïnteresseerd in het organiseren van je eigen evenement?

Doe mee met miljoenen mensen op Eventbrite.

Log in of meld je aan

Je kunt deze tickets alleen in termijnen betalen als je een Eventbrite-account hebt. Log in of meld je aan voor een gratis account om door te gaan.