Tino Martin

Toekomstige evenementen

Biografie

Tino Martin is een Nederlandse zanger. Hij is geboren en getogen in Den Haag en begon zijn zang avontuur op 14-jarige leeftijd. Als kind oefende hij regelmatig zijn kunsten, waarbij hij veel tijd aan het strand doorbracht. Rond die tijd begon hij imitaties te doen en nam hij deel aan verschillende talentenjachten. Zijn jaar van grote doorbraak was ongetwijfeld 2014 met de hit "Jij Liet Me Vallen" die werd gevolgd door het ontvangen van een Edison Award voor de CD met dezelfde titel.

Tino koppelde zijn talent aan vele andere erkende Nederlandse artiesten zoals Dries Roelvink en het duet Plaatje Van Een Vrouw. In slechts een jaar tijd slaagde Martin erin de meest geboekte artiest van het jaar in Nederland te zijn.

Zijn eerste grote solo-uitvoering vond plaats in 2016 onder de naam "The concert of my dreams XL", in de Ziggo Dome in Amsterdam, waar ongeveer 17.000 mensen samenkwamen om zijn melodieën te verslinden.

Zijn artisticiteit wordt meestal gedefinieerd als iets melancholieks dat op zeer subtiele wijze de sfeer opbouwt die barst van vreugde en opgewektheid.