María Lucía Bermúdez komt van oorsprong uit Bogota, Colombia. In 2011 kwam zij naar Nederland en studeerde aan de Universiteit van Tilburg Business Communicatie en Digitale Media. Nu is Maria mede-eigenaar van het bedrijf 7days2go, met een vestiging in Bogota en in Amsterdam. Zij helpt (startende) ondernemers bij hun dagelijkse uitdagingen. Dit doet zij niet alleen, want als Colombiaanse zit het verbinden in haar bloed.

“Zeker als je niet van hier bent, is de druk om te presteren nog groter. Je wilt dat je bedrijf succesvol is! Er is geen tijd te verliezen. Met dit idee zijn we ook ons bedrijf 7days2go gestart. Als ondernemer wil je je tijd optimaal benutten en zo snel mogelijk aan de slag. Wij bieden ondernemers een one-stop-shop. Hierin zit alles wat je nodig hebt om te kunnen slagen. Succesvol ondernemen, dat is wat we bieden!”

“Met mijn Colombiaanse businesspartner David runde ik een marketingbureau in Bogota. Toen ik in 2011 naar Amsterdam kwam, leerde ik ook Sven kennen. We raakten aan de praat over de uitdagingen waar je als ondernemer mee te maken hebt. De klik was er. En als snel werden wij drieeën compagnons en was 7days2go een feit. We ontwierpen een model, een website en een tool voor online presence en marketing.”

“Twee jaar geleden hebben we de ExpertPool opgericht in aanvulling op 7days2go. We realiseerden ons dat we er ook op een meer holistische manier voor ondernemers moesten zijn. Het hebben van een website is een ding, maar soms is het beter een aantal stappen terug doen en eerst te spreken met de juiste mensen. In ExpertPool hebben we alle mensen waarmee we samenwerken bijeengebracht. De ExpertPool bestaat uit 40 experts die je helpen bij alles wat je nodig hebt als ondernemer. Of het nu gaat over marketing, juridische onderwerpen of merkidentiteit. Dit zijn ook de mensen die spreken op onze evenementen. Zo krijgen ondernemers een 360º beeld van hun business.”

“Ondernemen is soms een eenzaam vak. Onze bijeenkomsten zijn een plek om te ontmoeten en connecties te maken”

“Ondernemers hebben ook last van een vorm van eenzaamheid. Met onze bijeenkomsten bieden we een plek om te ontmoeten, een plek om connecties te maken en een plek om de expert te ontmoeten die je helpt succesvol te zijn. Het zijn evenementen waar je kunt netwerken, gelijkgestemden vindt en waar we een familie zijn. Deze maand starten met een scala aan verschillende soorten evenementen; workshops, 1 op 1 sessies, bootcamps en natuurlijk onze klassieke expert-talks.”

“Mensen om je heen verzamelen, daar zit vaak de sleutel tot succes”

“Je kunt je marketing nog zo perfect op orde hebben en het online goed geregeld hebben. Maar de sleutel tot succes is mensen om je heen verzamelen. Evenementen organiseren is een goede manier om dat voor elkaar te krijgen en mensen met elkaar in contact te brengen. Dit jaar doen we dat onder meer met een Business Speed Dating-event.”

“Colombianen zijn van nature ‘connectors’. Verbinden zit in ons in het bloed. Wij geven om mensen. Niet alleen vanuit een zakelijk perspectief. Als ik jou zie wil ik weten wie je bent, wat je doet en wat je drijft. Ik luister graag naar mensen. Ik wil de mens achter de ondernemer leren kennen.

Ik merk wel dat mensen zich naar mij veel meer openstellen. Dat is een voordeel van het feit dat je niet van hier bent. En doordat ik niet van hier ben, kan ik klanten ook op een andere manier naar dingen laten kijken.”

“If you want something, just go for it!”

“Als je iets biedt dat van toegevoegde waarde is, kun je succesvol zijn en mensen van dienst zijn. Belangrijk is dat je weet wie de mensen zijn die je helpt en wat hen bezig houdt. Als je weet wat jouw klanten willen, kun je hen makkelijker bedienen. En bovenal is mijn advies aan andere ondernemers om er voor te gaan! If you want something, just go for it!”

Meer weten over de evenementen van 7days2go? Hier vind je ze allemaal. De evenementen die Maria en haar team organiseren, delen zij via Eventbrite. Wil je ook jouw passie delen? Ga dan ook aan de slag met Eventbrite.