• Home
 • Template
 • Sponsoring kit: Alles over het werven en behouden van sponsoren voor je evenement

Sponsoring kit: Alles over het werven en behouden van sponsoren voor je evenement

Helaas groeit het geld niet aan de bomen en is je evenement afhankelijk van sponsoren. Download deze sponsorkit, speciaal samengesteld voor evenementorganisatoren, waarmee je niet alleen de juiste sponsoren vindt, maar ook leert hoe je ze kunt benaderen, overtuigen en vervolgens voor de lange termijn kunt vasthouden.

Helaas groeit het geld niet aan de bomen en is je evenement afhankelijk van sponsoren. Download deze sponsorkit, speciaal samengesteld voor evenementorganisatoren, waarmee je niet alleen de juiste sponsoren vindt, maar ook leert hoe je ze kunt benaderen, overtuigen en vervolgens voor de lange termijn kunt vasthouden.

In deze kit ontvang je 5 gratis resources die je helpen bij het benaderen, overhalen en behouden van sponsoren:

 • Ebook: Het DNA van sponsoring voor evenementen
 • Werkboek: Hoe bepaal je jouw marktwaarde voor sponsoren?
 • Tipsheet: 8 e-mailtemplates om eventsponsoren mee aan de haak te slaan
 • Blog:17 creatieve sponsorship ideeën voor je evenement
 • Template: Schrijf het perfecte sponsorvoorstel voor je event

Ebook: Het DNA van sponsoring voor evenementen

Sponsoruitgaven nemen jaar op jaar af, maar het aantal evenementen neemt alleen maar toe. Tijd dus om je huidige strategie goed onder de loep te nemen. In deze gids leggen drie sponsoring experts uit hoe en waarom jouw sponsorstrategie geld op de tafel laat liggen, waardoor jij grotere en betere kansen misloopt.

Download dit ebook en leer:

 • De nuances van sponsoring op basis van relaties
 • Waarom het belangrijk is om naar de beslissingsbevoegde persoon toe te werken
 • Hoe je complexe problemen met sponsoring oplost

Werkboek: Hoe bepaal je jouw marktwaarde voor sponsoren?

Van logoplaatsingen en spreekkansen tot vermeldingen op social media, je sponsoractiva bieden organisaties en evenementen een kans hun product of service te promoten bij bezoekers. Maar om je sponsorinkomsten te optimaliseren, moet je een slimme strategie hebben om de waarde voor alle activa te bepalen. De beste plaats om te beginnen? Zorg dat je de marktwaarde van alle activa weet.

Volgens CEO en president van The Sponsorship Collective, Chris Baylis, slagen de meeste evenementorganisatoren er niet in de marktwaarde van hun activa te bepalen. “Als je blindelings waarde toekent aan je activa, loop je het risico sponsoren te weinig of juist te veel te vragen”, zegt Baylis.

Gebruik dit werkboek en:

 • Ontsluit de werkelijke waarde van je activa voor evenementsponsoring
 • Bepaal nauwkeuriger de marktprijs voor je sponsoractiva
 • Maak gebruik van geïntegreerde formules om de kosten per bezoeker van elke activering te berekenen

Tipsheet: 8 e-mailtemplates om eventsponsoren mee aan de haak te slaan

Proberen op te vallen in de overvolle inboxen van sponsoren is geen eitje, maar het is absoluut noodzakelijk als je hun aandacht wilt trekken en ervoor wilt zorgen dat ze overwegen je evenement te sponsoren. In dit tipsheet vind je acht e-mailtemplates die elk evenement nodig heeft om een goede relatie met sponsoren op te bouwen en te onderhouden.

Blog:17 creatieve sponsorship ideeën voor je evenement

Sponsoren werven voor je evenement is een lastige taak. Waarom zouden ze nou precies jouw evenement kiezen om te sponsoren? Om goed in de smaak te vallen is belangrijk om de behoefte van jouw potentiële  sponsoren goed te vervullen. Vaak gaat het dan ook om het promoten van hun eigen merk.  Klaar om jouw sponsoring naar het volgende niveau te tillen? Hier hebben wij 17 creatieve sponsorship ideeën voor je evenement.

Template: Schrijf het perfecte sponsorvoorstel voor je event

Sponsoring kan heel belangrijk zijn voor events. Het kan nonprofit events financieren en voegt veel waarde toe voor zakelijke events, conferenties en beurzen — zonder dat de entreeprijs omhoog hoeft. Maar hoe krijg je je voet tussen de deur, nu er zoveel events zijn die strijden voor dezelfde euros? Dit sponsorvoorstel template neemt je mee in de strategie van iedere pagina van je voorstel, zodat je je eigen winnende pitch kunt maken.

© 2021 Eventbrite. All Rights Reserved.