• Home
  • Template
  • Template voor de berekening van de omzet tijdens je evenement

Template voor de berekening van de omzet tijdens je evenement

Download dit gratis template en verkrijg inzicht in wat je bezoekers er toe aanzet geld uit te geven op je evenement.

Een derde van de eventprofessionals haalt het grootste deel van de inkomsten uit andere bronnen dan ticketverkoop: bijvoorbeeld uit eten, drinken en merchandise. Maar inzichten in die inkomsten zijn vaak niet inzichtelijk. Vaak weten organisatoren niet zeker hoeveel van hun winst afkomstig is van sponsoren, leveranciers of merchandise.

Als je gewoon de totale inkomsten van vóór en tijdens je evenement optelt, loop je diepere inzichten mis – inzichten die je misschien zou kunnen gebruiken om meer winst te maken en je organisatie te laten groeien. Het is belangrijk om inzicht te krijgen in wat je bezoekers ertoe aanzet geld uit te geven op je evenement, of juist niet.

Om dat op een duurzame manier te doen, heb je betaaltechnologie nodig waarmee je gemakkelijk inkomsten van alle verkopen op je evenement kunt volgen. Met deze technologie kun je al je leveranciers op één centrale pllek beheren en zien hoe winstgevend verschillende verkoopkanalen op het evenement zijn (geweest).

Vul dit template in op basis van historische gegevens van je betaaltechnologie, of maak een zo goed mogelijke schatting. Maak een schatting van hoeveel je van elk product of item verwacht te verkopen. Houd ook rekening met andere factoren die van invloed kunnen zijn op je verkoop. Als je bijvoorbeeld een buitenevenement organiseert en er volgens het weerbericht een hittegolf aankomt, zul je wellicht meer water verkopen.

Zodra je het spreadsheet hebt ingevuld, identificeer je op basis van deze inzichten kansen om de verkoop op je evenement te verhogen en tegelijkertijd je bezoekers tevreden te stellen.

© 2019 Eventbrite. All Rights Reserved.