videomarketing voor evenementen

Videomarketing voor evenementen

Ben je ook nog niet aan de slag gegaan met videomarketing? Lees hier hoe en waar je video kunt inzetten om je evenement te promoten en je ticketverkoop te verhogen.

Uit onderzoek van Eventbrite bleek dat 40% van de ondervraagde organisatoren in Nederland en België in 2018 geen video gebruikte. Maar van de organisatoren die in 2018 wél video’s gebruikten, zei 95% dat het effectief was.

Ben jij er ook nog niet mee begonnen? Er is geen reden om niet meteen aan de slag te gaan want je kunt je video strategie nu al opzetten en overgaan tot actie – je hebt daar niet per se een dure videograaf voor nodig.

Download deze gids over videomarketing voor evenementen en lees het advies  van videomarketing experts van Animoto, een online videomaker die door miljoenen organisaties gebruikt wordt om video’s te maken. Je komt te weten:

  • hoe videomarketing aan het veranderen is;
  • wat de 4 meest effectieve video’s zijn op het gebied van eventmarketing (inclusief gratis templates die je kunt gebruiken als basis voor jouw video);
  • hoe en waar je video kunt inzetten om je ticketverkoop te verhogen.

Preview

Stap 1 Begrijpen hoe videomarketing aan het veranderen is

Je videostrategie staat niet los van het marketingwerk dat je elke dag doet. Video moet in je bestaande aanpak verweven zitten, met name op social media, waar video het favoriete type merkgerichte content is voor consumenten: twee keer zo populair als foto’s en vier keer zo populair als posts die bestaan uit tekst.

Maar zeker op social media veranderen de regels van videocontent gigantisch snel. Als je aanpak ten opzichte van vorig jaar niet is veranderd, kun je net zo goed een strategie van tien jaar geleden hergebruiken. Breng je ticketverkoop niet in gevaar door de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van videomarketing te negeren. De Animoto-experts raden aan dat je in plaats daarvan de nieuwe trends in gedachten houdt terwijl je je strategie vormgeeft:

    • Nieuwe video-indelingen trekken de meeste aandacht. Op social media feeds presteren vierkante video’s het beste aangezien ze 78% meer ruimte innemen op de mobiele feed dan horizontale shots.En dankzij de verticale indeling van Instagram-stories wordt ook verticale video populairder: een drastische verandering ten opzichte van twee jaar geleden toen verticale video nog taboe was.

Wat kun je doen: post vierkante video’s op de newsfeed om zoveel mogelijk ruimte op het scherm van je publiek in te nemen (de onderstaande templates kunnen je hierbij helpen). En profiteer van Instagram-stories om te delen wat er achter de schermen van je evenement gebeurt, als je dat nog niet doet.

Dit kanaal is bedoeld voor spontane momenten en een lage productiekwaliteit is dan ook te verwachten. Verticale shots die zijn opgenomen met je telefoon zijn dus prima.

    • Video’s worden ook steeds korter, mede dankzij Instagram-stories, die voor een verschuiving zorgen naar korte verhalen; ‘micromomenten’.”Ik raad meestal 10 tot 30 seconden aan voor eventvideo’s”, zegt Sally Sargood, Video Productie Manager bij Animoto. “Het voordeel van kortere fragmenten is dat meer mensen de hele video zullen bekijken.”

Wat kun je doen: beschouw je shotlist vooral als fragmenten van twee seconden waarmee je snel een verhaal kunt vertellen.

Langere shots kunnen worden gebruikt in de recapvideo van je evenement, maar in promotievideo’s heb je maar een paar seconden om de aandacht van je publiek te trekken.

  • Met name voor evenementen bestaat digitale reclame voornamelijk uit videocontent.Video’s van een live evenement verhogen de positieve perceptie van een merk met 63%, en 80% van de marketeers is tevreden met de ROI van video-advertenties op social media.

Wat kun je doen: Voer A/B-tests uit voor foto- en video-advertenties op platforms zoals Facebook en Instagram (meer hierover in stap 4).

  • ‘Newsjacking’ brengt een zekere urgentie met zich mee: je moet snel reageren op nieuws dat artiesten, sprekers en experts die met je evenement te maken hebben op hun feed plaatsen.

Wat kun je doen: hou het nieuws over je branche nauw in de gaten. Zie je iets relevants?

Dan zou je onderstaande templates kunnen gebruiken om snel een videosamenvatting te posten voor je volgers.

© 2019 Eventbrite. All Rights Reserved.