Onze blog staat vol met content waar je gratis gebruik van kunt maken. Je kan hier handige ideeën, artikelen, ebooks en templates vinden waardoor het organiseren van je evenement makkelijker wordt. Hier hebben we een top 50 van de populairste blog content van 2019 speciaal voor jou samengesteld.

1. 100 unieke ideeën voor inzamelacties die écht werken

Inzamelacties kunnen erg effectief zijn om je doel te bereiken en de wereld een stukje beter te maken.  Hoe kom je op ideeën voor inzamelacties die voor deelnames en donaties zorgen? In dit artikel vind je een lijst met honderd unieke ideeën voor inzamelacties die je op weg zullen helpen, of je misschien wel op nieuwe ideeën brengen.

trends evenementenbranche 2019

2. Trendrapport voor de evenementenbranche 2019

In dit rapport hebben we de meest opvallende trends en uitdagingen van 2018, en kansen voor 2019, voor je uitgewerkt. Wereldwijd hebben wij onder 4476 eventprofessionals onderzoek gedaan en in dit rapport vind je de resultaten die voortkomen uit data van meer dan 300 Nederlandse en Belgische eventprofessionals.

3.Event marketing template

Hoe zorg je er nou voor dat de juiste boodschap op het juiste moment wordt afgeleverd aan de juiste persoon? Dat is waar dit template bij komt kijken. We hebben 16 bewezen marketingtactieken voor je op een rijtje gezet in een 16-weken kalender. Deze kun je gratis downloaden en aanpassen naar jouw evenement en marketingstrategie.

4. 9 originele ideeën voor een workshop waar je publiek echt bij betrokken is

Lesgeven is een kunst. Geweldige instructeurs houden onze aandacht vast, maken ons aan het lachen, helpen ons complexe materie volledig te begrijpen en zijn bovenal inspirerend. Het vergt oefening om dit soort betrokkenheid van je deelnemers te krijgen, maar zelfs als je geen ervaring hebt in het lesgeven zijn er stappen die je kunt nemen om je workshops of trainingen zo interessant mogelijk te maken. Enthousiast? We hebben in dit artikel  9 leuke ideeën voor workshops.

5. 17 creatieve sponsorship ideeën voor je evenement

Sponsoren werven voor je evenement is een lastige taak. Waarom zouden ze nou precies jouw evenement kiezen om te sponsoren? Om goed in de smaak te vallen is belangrijk om de behoefte van jouw potentiële  sponsoren goed te vervullen. Vaak gaat het dan ook om het promoten van hun eigen merk.  Klaar om jouw sponsoring naar het volgende niveau te tillen?  Dan komen deze 17 ideeën zeker van pas.

6. 10 manieren om je naamsbekendheid te verhogen

Wil je weten hoe jij je naamsbekendheid kunt verhogen? Dan ben bij dit artikel aan het juiste adres!  Wat kun je naast traditionele advertenties doen om ervoor te zorgen dat iedereen het over jouw merk heeft? We hebben 10 ideeën verzameld om mensen over jouw merk te laten praten.

7. Template kit: alles wat je nodig hebt om een evenement te organiseren

Het organiseren van een evenement is vaak erg stressvol en chaotisch. Daarom hebben wij speciaal voor evenementorganisatoren deze kit samengesteld. Van het budgetteren tot een advertentieplanning, in deze kit kun je maar liefst 8 gratis templates vinden die handig kunnen zijn voor het organiseren van je eigen evenement. Download deze gratis kit en bespaar tijd én geld.

8. 6 stappen om een burn-out te vermijden als evenementmanager

Strakke deadlines, hoge druk en lange uren… Soms heb je amper de tijd om even pauze te nemen of iets te eten. En hoewel je van je baan houdt, kun je niet voor altijd op adrenaline en cafeïne leven. Een burn-out ligt dan al snel op de loer. Om jezelf op de lange termijn staande te houden, moet je manieren vinden om je mentale en fysieke gezondheid op peil te houden. Lees hier meer over in dit artikel.

9. 13 originele ideeën voor de goodiebag van jouw evenement

Goodiebags horen bij evenementen. Maar als je gratis producten weggeeft waar je bezoekers niets aan hebben, kun je ervan op aan dat de producten in de prullenbak belanden nog voordat je bezoekers je evenement hebben verlaten. Om je te helpen de juiste goodies te kiezen, zijn hier 13 unieke ideeën voor giveaways om je bezoekers enthousiast te maken.

kit-risicomanagement-evenementen

10. Content kit: risicomanagement voor evenementen

Er zijn veel verschillende manieren waarop er iets mis kan gaan met je evenement. Als evenementorganisator is het jouw taak om die risico’s te anticiperen, te analyseren en voor maatregelen te zorgen om die risico’s te zo goed mogelijk te vermijden, zodat je bezoekers, partners, sponsoren en team niet onder de gevolgen lijden. Om jou daarbij te helpen hebben we deze kit samengesteld.

11. 10 stockfoto’s uit het leven van een eventmanager

Het beroep is bijzonder stressvol, maar absoluut de moeite waard elke keer dat je de resultaten van je harde werk te zien krijgt en maanden van planning resulteren in een geslaagd evenement. Maar hoe stressbestendig je ook bent, soms moet je gewoon wat druk van de ketel halen. Wij snappen dat maar al te goed. In deze stockfoto’s laten wij herkenbare situaties zien uit het leven van een eventmanager zien.

12. 19 creatieve ideeën voor evenementpromotie om aanwezigheid te vergoten

Een uitverkocht evenement is niet alleen het doel, maar vaak ook een grote stressfactor voor evenementorganisatoren. Als je iedere beproefde promotietechniek al hebt geprobeerd, is het tijd voor een nieuwe aanpak. Hier zijn enkele creatieve ideeën te vinden om je te helpen je ticketverkoop explosief te laten groeien.

13. De handigste Eventbrite rapporten en analyses

Met rapportage tool Eventbrite krijg je gemakkelijk inzicht in waardevolle data. Zo achterhaal je tot in de detail welke inspanningen daadwerkelijk iets hebben opgeleverd en welke de prullenbak in kunnen. We hebben daarom een overzicht gemaakt van onze beste rapporten en hoe je deze het gemakkelijkst kunt analyseren.

14. Template: Plan je marketing en advertentie activiteiten

Het promoten van je event is hard werken. Early birds onder de aandacht brengen, uitnodigingen versturen, een Facebook event aanmaken en advertentie campagnes opzetten. En dat komt dan bovenop je alle honderden andere taken die je hebt om van je event een succes te maken. Daarom heb je een strijdplan nodig. In deze 16-weekse planner kun je je marketingactiviteiten plannen en ook kun je de planner aanpassen naar jouw specifieke wensen.

15. Deze eventtechnologie trends mag je in 2019 écht niet missen

De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Daarom hebben we de veelbelovende trends hier voor je op een rij gezet. Zo ben je direct op de hoogte van dé tools op het gebied van marketing, communicatie en techniek die je evenement in 2019 naar een hoger niveau tillen.

16. 5 Excel tips die elke eventorganisator moet kennen

Microsoft Excel is een veelzijdige tool met veel functies. We bekijken de vijf meest relevante functies voor eventprofessionals, leggen uit wat ze doen en laten je zien hoe je ze kunt toepassen. Voor de organisatoren die Eventbrite gebruiken, geven we ook tips voor het opnemen van je Eventbrite-verkooprapporten en -bezoekersoverzichten.

17. 51 voorbeelden van social media advertenties om je evenement te promoten

Als je wilt opvallen in de Facebook- of Instagram-feed van je potentiële bezoeker, kun je er maar beter voor zorgen dat je advertenties kort en krachtig zijn. Maar wanneer je meerdere evenementen per maand organiseert, heb je geen tijd om dat telkens weer helemaal opnieuw te doen.Gebruik daarom deze 51 templates voor social media advertenties.

18. 10 ideeën waar studenten bij willen zijn

Wil je een studentenpubliek aantrekken, dan heb je meer nodig dan een paar gratis drankjes. Studenten kunnen iedere dag weer kiezen uit een studentenfeest, talloze andere activiteiten en extra curriculaire bezigheden. Hier zijn 10 originele en innovatieve ideeën die het gemiddelde studentenfeest net wat interessanter maken en 4 manieren om aanwezigheid op je evenement te vergroten.

19. 4 snelle manieren om een evenement op Facebook te promoten

Als je een evenement wilt promoten, zou Facebook wel eens de meest effectieve tool kunnen zijn. Maar met alleen een evenement aanmaken op Facebook ben je er niet. Je moet ervoor zorgen dat jouw evenement echt opvalt en er aantrekkelijk uitziet. Allison Hoffman, Product Marketing Manager van Facebook Events, legde ons uit hoe we dit kunnen aanpakken. Lees in dit blog haar toptips voor de promotie van een Facebook Event.

20. De ultieme checklist voor een feilloze eventplanning

Of het nu je eerste of je honderdste evenement is, het plannen van een evenement brengt altijd stress met zich mee. Gelukkig zijn er enkele uitstekende hulpmiddelen beschikbaar die het hele proces gemakkelijker kunnen maken. Gebruik deze lijst bij je planning om stress te verminderen en ervoor te zorgen dat je niets vergeet.

21. 10 sponsorpakketten waar grote merken enthousiast van worden

Als je op zoek gaat naar sponsoren moet je je evenement zo aantrekkelijk mogelijk maken voor de merken.  Om je hierbij te helpen, vind je hier 10 voorbeelden van sponsorpakketten die in het oog springen.

22. De 10 belangrijkste eigenschappen van succesvolle eventmanagers

Het vergt een breed scala aan vaardigheden en stalen zenuwen om een succesvol event te organiseren. Er is dus veel voor nodig om een goede eventmanager te zijn. We hebben in dit blog de 10 belangrijkste eigenschappen van succesvolle eventmanagers op een rijtje gezet.

23. 5 redenen waarom merken je evenement willen sponsoren

Het werven van sponsoren is vaak een lastig taak voor organisatoren. In deze blog geven we je vijf belangrijke drijfveren voor merken die op zoek zijn naar sponsormogelijkheden. Hou ze in je achterhoofd wanneer je sponsoren benadert: ze kunnen je helpen de voordelen van sponsoring van je event over te brengen.

draaiboek-evenement-header

24. Handleiding: Zo stel je een draaiboek samen voor je evenement

In een overvloed aan documenten ontbreekt er iets cruciaals: een duidelijke planning met taakverdeling. De kans op miscommunicatie is hierdoor groot. De oplossing is gelukkig nabij. Je hebt alleen maar een draaiboek voor jouw evenement nodig: een compleet overzicht met alles wat er tijdens je evenement afspeelt, van minuut tot minuut, inclusief alle benodigdheden.

25. 20 creatieve ideeën voor een geslaagd zakelijk evenement

Bedrijfsevenementen zijn er in alle vormen en maten, van interne vergaderingen, feesten en teambuilding evenementen tot klantevenementen, conferenties en awards. Als je een evenement wilt organiseren waar mensen nog lang over napraten dan moet je het tegenwoordig wel buiten de gebruikelijke kaders gaan zoeken. We hebben het web voor je afgestruind en een lijst met de meest innovatieve zakelijke evenementen van de laatste tijd voor je onder elkaar gezet.

26. 10 verrassende statistieken over Instagram voor evenementorganisatoren

Instagram blijkt een onverwacht succes te zijn voor evenementmarketing. Door de introductie van Instagram Stories, advertenties op volledig scherm en bedrijfspagina’s zijn er meer dynamische marketingkansen voor evenementen gecreëerd. In een wereld waarin andere sociale netwerken het organische bereik van bedrijven beperken, is Instagram het sociale netwerk voor evenementen. En deze 10 Instagram-statistieken zijn daar het bewijs van.

evenementen sponsoring

27. Het DNA van sponsoring voor evenementen

Sponsoruitgaven nemen jaar op jaar af, maar het aantal evenementen neemt alleen maar toe. Tijd dus om je huidige strategie goed onder de loep te nemen. In deze gids leggen drie sponsoring experts uit hoe en waarom jouw sponsorstrategie geld op de tafel laat liggen, waardoor jij grotere en betere kansen misloopt.

28. De 10 beste manieren om je evenement online te promoten

Je evenement komt steeds dichterbij. Je hebt tijd, moeite en geld geïnvesteerd om de bezoekers de tijd van hun leven te geven. Maar hoeveel geld is er nog over voor de marketing van je event? Er zijn genoeg manieren om je event bijna of helemaal gratis te promoten. We hebben een lijst met de 10 beste manieren om je evenement online te promoten samengesteld.

29. 15 unieke, bijzondere en fantastische ideeën voor inzamelacties

Het organiseren van een event is een snelle en effectieve manier om geld in te zamelen voor je goede doel, club of andere non-profitorganisatie. Maar wat als de gebruikelijke lootjesverkoop of postzegelactie niet echt jouw ding is (of, nog belangrijker, dat van je donateurs)? We hebben hier 15 eventideeën voor inzamelacties om je te inspireren.

30. Ideeën voor een grandioos openingsfeest

Een nieuw kantoor, bedrijf, of gewoon een frisse start, dan valt er iets te vieren! In deze blog kom je te weten hoe je op ideeën komt voor een groots openingsfeest,  je evenement effectief promoot en hoe je het met stijl organiseert.

31. Eventplanning van A tot Z – 20 handleidingen in één overzicht

Hoeveel ervaring je ook hebt met het organiseren van evenementen, er komt altijd wel een nieuwe uitdaging om de hoek kijken. Of je nou tips nodig hebt voor het binnenhalen van sponsoren, inzichten uit de evenementenbranche of hoe je meer uit je social media promotie kunt halen… We hebben hier 20 bronnen voor je in een handig overzicht gezet die je op elk moment kunt raadplegen, wanneer jij het het hardst nodig hebt.

communicatieplan event

32. Hoe maak je een proactief communicatieplan voor je event

Goede communicatie is de basis de bezoekerservaring van jouw event. Dankzij social media en mobiele telefoons kan het nieuws over jouw event zich als een lopend vuurtje verspreiden. Download deze handleiding voor het opstellen van een communicatieplan. Het zal je helpen met je bezoekers te communiceren, voor, tijdens en na je event, in een optimale manier.

33. Schrijf het perfecte sponsorvoorstel voor je event

Sponsoring kan heel belangrijk zijn voor events. Het kan nonprofit events financieren en voegt veel waarde toe voor zakelijke events, conferenties en beurzen — zonder dat de entreeprijs omhoog hoeft. Dit sponsorvoorstel template neemt je mee in de strategie van iedere pagina van je voorstel, zodat je je eigen winnende pitch kunt maken.

34. Hoeveel toiletten heb ik nodig?

Tijdens het organiseren van je evenement ga je vroeg of laat op de vraag stuiten: “Hoeveel toiletten heb ik nodig?”. Ook hangt het antwoord op deze vraag af van het aantal bezoekers dat je verwacht.  In dit blog artikel  helpen we je graag op weg om deze vraag te beantwoorden.

35. Bekijk Eventbrite in actie

In deze demo laten we zien hoe je je impact kunt vergroten en meer bezoekers kunt aantrekken naar je evenement. Bekijk wat Eventbrite jou te bieden heeft en welke tool je kunt gebruiken bij het managen voor jouw evenement.

Instagram event

36. Het Instagram handboek voor eventmarketing

Het aantrekken van duizenden volgers en likes is niet je uiteindelijke doel. Je doel is om tickets te verkopen — en dat zal niet gebeuren tot je strategisch met het platform omgaat. Dus hoe kan je je Instagram account gebruiken om je ticketverkoop te stimuleren? In dit handboek helpen we je maar al te graag op weg.

37. 6 eenvoudige manieren om je evenement offline te promoten

Je hebt misschien de neiging om je alleen op digitale kanalen te richten voor de promotie van je evenement, sommige doelgroepen (waaronder millennials) kunnen een offline aanpak echter ook waarderen. Offline promotie van een evenement kan je nu net dat beetje extra geven om je bezoekersaantallen te verhogen.

38. Template: gantt chart voor de planning van je evenement

Een gantt chart is een tool die veel gebruikt wordt in projectmanagement. Het zorgt ervoor dat al je taken geplant staan in een overzicht zodat je in één oogopslag kunt zien waar je team het erg druk zal hebben en waar de focus moet liggen op welk moment.  Wij hebben een voorbeeld van een gantt chart voor je gemaakt waar je meteen mee aan de slag kunt.

39. Een overtuigend sponsorvoorstel schrijven

Met eventsponsoring kan je event zijn volledige potentieel bereiken. De geïnvesteerde sponsoreuro’s voegen waarde toe aan je event, zonder dat er kosten aan je bezoekers worden doorberekend. Op basis van je onderzoek kun je een lijst met potentiële sponsoren samenstellen en hun bedrijfsdoelen bekijken om te bepalen waarom zij goede sponsoren zouden zijn voor jouw event. Maar hoe benader je sponsoren om een partnerschap aan te gaan? Kom er achter in dit artikel.

40. Een handig template voor het budget van je evenement

Moeten deze kosten wel op die kostenpost? Rekening gehouden met btw? En het ergste van allemaal… ben je iets vergeten? Een goed begin is het halve werk. Dit template is beschikbaar voor het budget van je evenement. Je kan deze zelf invullen en aanpassen. Zo is de eerste stap al snel gezet.

41. 13 creatieve entertainment ideeën voor je volgende zakelijke evenement 

Wil je ervoor zorgen dat je volgende zakelijke evenement het meest memorabele evenement tot nu toe wordt? Dan is het van essentieel belang om het juiste entertainment in te huren en je bezoekers een show voor te schotelen waar ze het nog jaren over zullen hebben.

42. 4 simpele trucs om het Instagram algoritme te kraken

Geen enkel ander social-mediaplatform heeft zo’n snelle toename in gebruikers gezien. Je nieuwsfeed is gepersonaliseerd op basis van je interactie met de accounts die bekijkt. De bedoeling hiervan is dat content van vrienden en familie eerder wordt getoond dan content van bedrijven. Hier zijn vier trucs om je te helpen het Instagram algoritme te kraken en je inhoud aan de juiste doelgroep te tonen.

43. E-mailetiquette: 7 onderwerpregels waar je niet op zit te wachten

Je ziet ze al binnenkomen maar durft ze eigenlijk niet te openen. Een intens gevoel van narigheid kruipt over je heen. Als je evenementen organiseert dan herken je dit soort e-mails wel. Een vervelende sponsor die je workflow onderbreekt, of een cateraar die op het laatste moment afzegt. Je zou zoveel productiever kunnen zijn als je dit soort e-mails zou kunnen laten voor wat ze zijn.

44. Essential Guide: Alles wat je moet weten over social media

Om je te helpen om een expert te worden in social media voor events hebben Eventbrite en Buffer deze Essential Guide voor je geschreven. In negen simpele stappen leer je hoe je een marketing strategie ontwikkelt en verbetert via de zes meest gebruikte platformen.

45. 15 ijsbrekers en netwerkactiviteiten voor je zakelijke event

Alle events staan in het teken van connecties. Laat je bezoekers niet aan hun lot over in krampachtige gesprekken over het weer. Help ze op weg met netwerkactiviteiten en ijsbrekers die een sterkere band tussen je bezoekers zullen smeden. Hier vind je een lijst met mogelijke ijsbrekers voor een groep volwassenen waarmee je krachtige netwerkkansen op je event kunt creëren.

46. 6 manieren om je beter te focussen

Het is bekend dat je bij het organiseren van een evenement erg veel ballen tegelijk hoog moet houden. Het is dan ook geen verrassing dat we het tegenwoordig lastiger vinden om ons te concentreren en dingen voor elkaar te krijgen dan voorheen. Volg de 6 stappen hieronder om je brein te trainen zodat je minder afgeleid bent en meer kunt focussen. Je zult merken dat je meer dingen gedaan krijgt dan ooit.

47. Wat is een marketing pixel en wat heb je eraan?

Als je benieuwd bent naar hoe je ineens op andere sites en social media overal advertenties ziet voor het product dat je bekeken dat precies werkt, verdiep je dan eens in marketing pixels. Als je deze op de juiste manier gebruikt kunnen deze kleine stukjes code je digitale advertentiecampagnes effectiever maken, je website optimaliseren en je online verkoop verhogen.

48. De marketingstrategie van je evenement: planning en tactieken

Als je evenementen organiseert, weet je dat het komt maar zelden voorkomt dat het evenement zichzelf verkoopt. Om tickets te verkopen, moet je een marketingstrategie hebben die je evenement op een effectieve manier promoot en je doelpubliek bereikt. In dit artikel bespreken we 4 algemene tactieken die je kunnen helpen bij het maken van je eigen eventmarketingkalender.

tickets-verkopen-facebook-advertenties

49. Meer tickets verkopen met Facebook advertenties

Met Facebook kun jij, de adverteerder, geavanceerde, gedetailleerde en uiterst nauwkeurige doelgroeptargeting benutten. Als je het advies in deze gids volgt, verspil je dus geen geld aan mensen die geen goede match zijn voor je evenement. In deze handleiding kom je te weten hoe je je evenement bij je ideale publiek brengt en hen converteert in ticketkopers.

50. Festivaltrends in cijfers: 7 feiten die je moet weten

Het is moeilijk om op de hoogte te blijven van trends, vooral als je middenin de voorbereidingen van je volgende festival zit. Om je te helpen de vinger aan de pols te houden, bieden we je een rapport boordevol interessante feiten gebaseerd op enquêtes, interviews met experts en gesprekken met duizenden festivalliefhebbers. Lees dit blogartikel voor zeven belangrijke festivaltrends.

Gebruik deze artikelen en ga aan de slag met het organiseren van jouw evenement!