Nog maar een paar maanden geleden ruilde ze haar mantelpak definitief in voor een yoga outfit en aan haar carrière in het bedrijfsleven kwam een einde. Nu is Cecile van den Heuvel (32 jaar) zelfstandig ondernemer, event organiser en biedt ze yogalessen aan op de werkvloer. Met haar onderneming en evenementen wil ze mensen in het bedrijfsleven helpen meer rust te vinden door middel van yoga en mindfulness. Haar inspiratie haalt ze uit haar eigen ervaring in het bedrijfsleven.

“Mijn grote passie is yoga. En dan met name hoe yoga en mindfulness mensen helpen de relatie met zichzelf en met anderen te verbeteren en verdiepen. Ik ben mijn bedrijf Boost My Day eind 2018 gestart.”

“Met mijn bedrijf organiseer ik toegankelijke – en dus niet zweverige – yoga en mindfulness workshops bij bedrijven. Daarnaast geef ik deze workshops ook op verschillende coworking plekken in Amsterdam waaronder Spaces Amstel. Met Boost My Day doe ik voor het eerst iets in mijn leven waar ik volledig achtersta en waar ik helemaal in geloof.”

“Toen ik mijn bedrijf opstartte deed ik dit nog naast mijn baan als recruiter bij een groot advocatenkantoor. Het was niet gemakkelijk om in april dit jaar volledig te kiezen voor Boost My Day. Ik voelde druk en onzekerheid maar ook een positieve spanning en drang naar vrijheid om het concept uit te bouwen.

“Door les te geven en yoga-evenementen te organiseren hoop ik andere mensen te kunnen helpen ook wat meer rust te vinden.”

“Naast de bedrijfsyogalessen die ik geef, ben ik aangesloten bij Deephouse Yoga NL en organiseer ik samen met een live DJ deephouse yogaevenementen. Ons laatste evenement vond plaats in Het Concertgebouw en was samen met DJ Baritoon. Het was een droom die uitkwam om daar samen met hem les te mogen geven. Dit soort evenementen maken mijn werk extra leuk, al die mensen in één zaal samen met de live deephouse muziek is magisch. Ook is de opbouw van deze yogalessen net even een tikkeltje anders, zodat ik mijn creativiteit hier goed in kwijt kan.”

“Ik had een aantal jaren geleden alles wat ik wilde. Ik werkte toen nog als advocaat en had het goed voor elkaar. Toch voelde ik continue een bepaalde mate van onrust. Een onrust die bleef, ook al wisselde ik van baan, ging ik meer reizen en kreeg ik meer vrijheid.

“Yoga is voor mij dé manier om te ontladen. Maar ontladen doe ik ook samen met de mensen van wie ik hou. Samen eten, reizen en dansen in de zon.”

“Ik merkte dat yoga en mindfulness mij rust brachten en ik ging me hier steeds meer in verdiepen. Wat ik merkte is dat we in het westen, om ons sterk en gezond te voelen, vooral ons lichaam trainen door middel van bijvoorbeeld intense sportprogramma’s en voedingsschema’s. Helaas zijn we op dit moment nog te weinig bezig met het trainen van ons hoofd, onze mind. Om die reden is er veel disbalans. Burn-outs, depressies, of gewoon veel mensen die altijd een bepaalde onrust of ontevredenheid ervaren.

Het goede nieuws is dat gelukkig zijn niet iets is wat enkel afhankelijk is van externe factoren zoals een goede baan of een fijne relatie. Je kunt ‘gelukkig zijn’ trainen met behulp van bijvoorbeeld mindfulness en zelfs de manier waarop je hersenen zijn samengesteld positief veranderen. Door les te geven en yoga-evenementen te organiseren hoop ik andere mensen te kunnen helpen ook wat meer rust te vinden in deze hectische wereld.”

Een evenement van Cecile bezoeken? Zie hier een overzicht van haar yogaworkshops en evenementen. Wil jij net als Cecile van jouw passie je beroep maken en dit met anderen delen? Ga dan aan de slag met Eventbrite.


Header credits: Dominique van Dreven - Fotografie