Het bedenken van unieke cadeau-ideeën kan een lastige klus zijn. Maar een mooi cadeau kan er wel voor zorgen dat je sponsoren, partners en sprekers zich enorm gewaardeerd voelen. Als ze dan ook nog eens genoten hebben van je evenement, zullen ze  hun eigen kring met collega’s, fans en andere influencers sneller vertellen hoe graag ze met je samenwerken.

Hoewel een handgeschreven bedankbriefje al een leuk uitgangspunt kan zijn, kun je je cadeau-idee vrij makkelijk naar een hoger niveau tillen.  Hier hebben we wat ideeën voor je die je kunt inzetten als bedankjes voor je sponsoren, partners of sprekers.

Cadeau-idee # 1: Draadloze koptelefoon

Ben je werkzaam in de technologie- of muzieksector?  Denk dan eens aan bluetooth-reiskoptelefoons.  Ze zijn er in verschillende maten, met meer of minder gave extra’s, afhankelijk van je budget. 

Cadeau-idee #2: Notitieboekje

Ga je liever voor iets klassieks?  Een notitieboekje van mooi (nep)leer of suède, is perfect voor het snel opschrijven van aantekeningen, ideeën, adressen en belangrijke contactpersonen. 

Cadeau-idee # 3: Donatie

Iemand een kans geven om de wereld een beetje beter te maken, is dat niet het mooiste cadeau wat je kan geven?  Of je nu een goed doel kent dat nauw aan het hart van jouw sponsor ligt, of één die je persoonlijk erg trekt, dit geschenk zal zeker indruk maken. 

Cadeau-idee # 4: Boek

Dit lijkt misschien wat old school maar mensen houden er nog steeds van om boeken mee naar huis te nemen. Zorg ervoor dat het boek wel te maken heeft met het evenement dat je host – anders lijkt het misschien niet op zijn plaats.

Cadeau-idee # 5: Bureauplant

Ook mensen zonder groene vingers kunnen een miniatuurplant verzorgen. Er zijn verschillende leuke kleine vetplantjes die minimale zorg nodig hebben. Zorg er wel voor dat je planten in kleine doosjes aanbiedt, zodat ze gemakkelijk vervoerd kunnen worden.

Cadeau-idee # 6: Koffie

Wie houdt er niet van een lekker kopje koffie? Lokale en nationale koffieproducenten hebben een reeks keuzes aan bonen voor iedereen. Je kunt het ook op safe spelen en een cadeaubon of een koffie-abonnement cadeau geven.

Cadeau-idee # 7: Fles drank

Sommige alcoholica-producenten bieden de mogelijkheid om gepersonaliseerde of zelfs gegraveerde flessen te bestellen.  Een persoonlijk tintje is soms alles wat je nodig hebt. En laten we eerlijk zijn, wie zou hier nou niet van genieten?

Cadeau-idee # 8: Mobiele accessoire

Ga mee met de laatste trends en geef een popsocket, een powerbank of telefoonkoord cadeau. Er wordt niet altijd stilgestaan bij dit soort accessoires, maar ze zijn zeker interessant omdat ze zo vaak gebruikt worden als ze eenmaal in of aan een telefoon zitten. 

Cadeau-idee #9: Mok

Een mok met opschrift is misschien een cliché idee, maar je kunt  die van jou onderscheiden door te investeren in een uniek model.  Het internet staat vol verschillende ontwerpen, kies wat past bij jouw evenement en wees creatief. 

Cadeau-idee #10: Goodies om uit te delen

Vaak is er een heel leger mensen aan het werk voor jouw sponsoren en sprekers die zelf niet altijd in de schijnwerpers staan. Erken hun harde werk met een speciale bestelling van lokaal gebak, donuts of een mand met vers fruit.

Cadeau-idee # 11: Bobblehead

Wist je dat je op maat gemaakte Bobbleheads kunt krijgen? Met een beetje creativiteit kan dit een geschenk zijn dat nog lang in het geheugen van je sponsor of spreker blijft hangen en het is zeker niet iets dat ze al hebben.

Cadeau-idee # 12: Waardebon

Een waardebon klinkt vrij standaard en onorigineel. Maar als je echt wilt uitpakken, kies dan voor iets specifieks zoals een bon voor een goed restaurant of een dagje spa. Of koop een bon waarmee de ontvanger zijn eigen evenementen kan kiezen, zoals een wijnproeverijen of concert. 

Cadeau-idee # 13: Cocktail-kit

De cocktail-kit op handbagage formaat is een kleine metalen container met alle ingrediënten en hulpmiddelen die nodig zijn om jezelf te trakteren op een cocktail. Het enige dat je nog toe moet voegen is de drank. Kies uit een champagnecocktail, Bloody Mary, Gin-tonic, Margarita, Moscow Mule of misschien iets dat met je evenement te maken heeft.

Nu je de cadeau’s geregeld hebt, is het tijd om je evenement te organiseren.