Je organiseert op dit moment een ‘gewoon’ evenement met een succesvolle formule. Maar waarom zou je er geen kersteditie van maken? Klinkt je dat als muziek in de oren? Bekijk dan hieronder onze tips om een kersttwist te geven aan je evenement. 

1. Vraag de Kerstman op bezoek

Ongeacht je leeftijd, de magie van de kerstman verdwijnt nooit. Dus waarom niet een meet-and-greet met de kerstman toevoegen aan je december evenement? Als die van de Noordpool geen gaatje meer vrij heeft kan je het ook altijd proberen bij je favoriete collega. 

2. Zet de kerstlekkernijen op tafel

Stel jij hapjes en drankjes beschikbaar op je evenement? Ook hier kan je een kersttwist aan geven! Bespreek je ideeën met je cateraar of steek zelf je handen uit je mouwen.  Het december-seizoen heeft veel recepten waar je vast iets tussen kunt vinden dat past bij jou evenement. Teveel moeite? Denk aan kant een klare kerstkransjes, zuurstokken, kerststol of kaneelbolletjes.

3. Haal de kerstdecoratie uit de kast

Herinner je je nog het gevoel dat je kreeg toen je vroeger kerstavond vierde met de hele familie? De verwondering van alle lichtjes en schitteringen om je heen? Hoe de huiskamer omgetoverd werd door alle decoraties? Dit is het gevoel dat je je bezoekers ook kunt geven op je evenement.  Versier je locatie met kerstkransen, maretak, een kerstboom en andere feestelijke versiersels om de sfeer er helemaal in te krijgen. Natuurlijk kunnen de kerstlichtjes niet ontbreken. 

4. Haal er een kerstkoor bij

Van kerstliederen tot kerstnummers, wie houdt er nou niet van een zang-sessie rondom de kerst? Teksten kunnen op een scherm worden geprojecteerd, zodat iedereen mee kan zingen. Maar ook wanneer je geen high-tech visuele apparatuur hebt, houdt natuurlijk niemand je tegen om de teksten te printen – of het nou klassiekers of knallende hits zijn. Op je evenement kan dit een mooie opening of juist afsluiter zijn. De sfeer die een kerstkoor met zich meebrengt laat je bezoekers weggaan met een fijn en warm gevoel.

5. Haal de kerstkleding uit de kast

Het instellen van een kerst dress code is één van de makkelijkste en meest kosteneffectieve manieren om je evenement (letterlijk) een  kerstjasje te geven. Vraag je bezoekers om hun kerstkleding uit de kast te halen. Ook kerstmutsen, elfen-oren, rendier-geweien of glitter-strikjes kunnen leuke details zijn om je rondom de kerstdagen stijlvol te vertonen.  Dit zorgt niet alleen voor extra vertier onder je bezoekers, het levert ook leuke social media foto’s op.

6. Steek je event staff in een kerstjasje

Ook je personeel kun je met de feestdagen een make-over geven. Denk aan kerstjurkjes, kerstelfen of misschien wel een rendierkostuum. vooral als je een jaarlijks terugkerend evenement hebt tijdens de feestdagen kan het leuk zijn om zulke kostuums aan te schaffen of te huren. Als je het wat minder groots wil aanpakken kun je ook gaan voor kerstdassen, strikken of kerstmutsen.

7. Doneer

Ondanks alle toeters en bellen moeten we zeker niet vergeten wat echt belangrijk is. Kerst gaat namelijk ook om iets goeds doen voor een ander, en je naasten helpen. Je evenement in een kerstjasje steken kan ook een geweldige kans zijn om geld in te zamelen voor het goede doel. Vraag de bezoekers van je evenement om een donatie te doen terwijl ze hun ticket kopen