Valentijnsdag staat voor de deur. Dat brengt weer kansen met zich mee voor ondernemers. Waarom organiseer je niet een Valentijn-evenement?  Hier zijn 10 evenementideeën voor Valentijnsdag. Ga aan de slag en gebruik deze kans om je passie voor evenementen weer eens aan te wakkeren.

1.Romantische filmavond

Een smeuïge film is perfect om mensen in de stemming te brengen voor romantiek. Haal herinneringen op met de oude klassiekers als Singing in the Rain, Gone With the Wind of Breakfast at Tiffany’s. Ook kun je gaan voor modernere films zoals Titanic, Moulin Rouge en Dirty Dancing. Kies een film uit die gegarandeerd mensen trekt en zoek een geschikte locatie. Door extra’s toe te voegen als loveseats en popcorn (om te delen) kun je een echte romantische Valentijn sfeer creëeren.

2.Ambachtelijke Valentijnsdag-workshop

Verliefde stelletjes geven hun geliefde over het algemeen graag een klein kadootje op Valentijnsdag. Maak hier gebruik van door een DIY workshop te organiseren rondom een Valentijnsthema. Je zou bijvoorbeeld een workshop Valentijnskaarten maken kunnen organiseren; aantrekkelijk voor grote aantallen mensen, met lage opstartkosten (je kunt het bijna overal doen, materialen zijn goedkoop en het is geschikt voor alle leeftijden). Ook kun je je eigen passie hieraan koppelen, zoals als bloemschikken of bakken.

3. Wijnproeven

Valentijnsdag gaat over het prikkelen van de zintuigen, dus een proefevenement zou koppels zomaar in de Valentijns stemming kunnen brengen. Een wijnproeverij betekent voor je bezoekers vaak achterover leunen en genieten van de verschillende soorten drankjes. Op deze manier leren ze niet alleen wat over wijn, maar ook wat van elkaar.  Is wijn niet echt jouw ding? Denk dan aan een bier, champagne of misschien zelfs wel chocoladeproeverijen.

4.Valentijnsdag-comedy

Een comedy-avond organiseren is een goede manier om zowel koppels als singles naar je evenement te halen op Valentijnsdag. Iedereen houdt ervan om te lachen en het thema romantiek biedt komieken een overvloed aan materiaal.  En het hoeft niet alleen komedie te zijn. Je zou ook een cabaretavond kunnen organiseren.

5. Gemaskerd dating-bal 

Een bal of gala is op Valentijnsdag altijd een goed idee, maar je kunt de romantiek en mystiek nog meer vergroten, door er een gemaskerd dating-bal voor singles van te maken. Stel formele kledingvoorschriften op en geef zo iedereen de kans om zich te verkleden. Maak het nog spannender door maskers verplicht te stellen.

6.Je eigen Pop-Up restaurant 

Valentijnsdag is een van de drukste avonden van het jaar om uit eten te gaan. Doe hier je voordeel mee en open een pop-up restaurant op een ongewone locatie, of zelfs in je eigen woonkamer met je eigen vrienden of familie.

7.Koppelyoga

Sommige koppels willen op Valentijnsdag gewoon wat leuks met elkaar doen. Zou het dan niet mooi zijn als je ondertussen fit kunt blijven? Het organiseren van een yoga-evenement is daarom ook ontzettend populair. Hier leren koppels elkaar op een hele andere manier kennen.

8.Love-song night

Het belangrijkste van muziek zijn niet de noten, maar het gevoel.  Een avond met favoriete liefdesliedjes is een geweldige manier om mensen aan te trekken die op zoek zijn naar romantiek. Je zou een DJ kunnen regelen om de oude klassiekers te spelen of juist met de trend meegaan en voor een outside-the-box live optreden kunnen gaan. Of misschien wil je liever een karaoke avond organiseren. Er is voor ieder wat wils.

9.Singles-evenement

Niemand wil alleen zijn op de meest romantische dag van het jaar.  Het is dus ook een populaire tijd voor single-evenementen. Er zijn verschillende activiteiten die je kunt toepassen om iedereen te mixen en matchen; van speed daten, waar koppels slechts een paar minuten krijgen om elkaar te leren kennen, tot meer ontspannen opties zoals spelletjesavond. Op zoek naar iets dat een beetje anders is? Wat dacht je van dim sum dating of een evenement waar je datingadvies kunt krijgen?

10.Danslessen

Van swingende salsa tot intense tango…Dansen is een geweldig excuus om dichtbij elkaar te komen en intiem te zijn met degene van wie je houdt. Of juist een romantisch avontuur met een volslagen vreemdeling. Mocht je iets uitdagenders willen organiseren, wat dacht je van een  lapdance-workshop?

Conclusie

Er zijn heel veel dingen die je kunt doen om iedereen op Valentijnsdag bij elkaar te brengen. Mis de kans niet om iets leuks te doen voor deze speciale dag. Wees creatief en geef een romantische draai aan welk evenement dan ook. Plan je activiteiten en ga aan de slag!