Het prille begin van elke nieuwe relatie is spannend en dynamisch. Het is voornamelijk uitdagend als je met een evenementorganisator aan het daten bent. Terwijl jullie elkaar leren kennen, kan deze overlevingsgids je helpen om voorbereid te zijn op de verschillende eigenaardigheden of gewoonten die je date kan vertonen.

Ook als je zelf de organisator bent in dit scenario bent en je partner wilt helpen jou beter te begrijpen heb je wat aan dit lijstje. Lees hier de zes dingen die je kunt verwachten in een relatie met een organisator.

1. Evenementorganisatoren zetten nooit hun telefoon uit

De smartphone van een organisator is een natuurlijk verlengstuk van zijn of haar arm. Hier worden alle belangrijke telefoonnummers, to-do-lijstjes, e-mails, kalenders en planningen opgeslagen en deze worden voortdurend gecontroleerd.

Wen er maar aan dat die telefoon mee de slaapkamer in gaat en midden in de nacht trilt, dat gesprekken en filmavondjes af en toe worden onderbroken en dat die telefoon nooit, maar dan ook nooit, uit staat

Goede organisatoren zijn goed in wat ze doen omdat ze constant aan het werk zijn. Vat het niet persoonlijk op wanneer ze tijdens een etentje weglopen om een gesprek met een leverancier of promotor te voeren.

2. Ze hebben moeite met terugschakelen naar een lagere versnelling

Onlangs plaatste Forbes de functie van evenementorganisator op nummer 5 in de top 10 meest stressvolle banen. De evenementorganisator deelt deze top 5  met mensen als politieagenten, brandweerlieden, piloten en militairen. Het is dan ook geen wonder dat ze het moeilijk vinden om naar een lagere versnelling over te schakelen en te ontspannen.

Omdat ze standaard in de actiemodus staan en barsten van de adrenaline, vinden ze het moeilijk hun werk los te laten en te ontspannen wanneer ze thuis zijn, vrij hebben of op vakantie zijn.

Wil jij je partner helpen in het dagelijks leven te ontspannen, wijs dan eens op een cursus mindfulness of hou ze lijstjes voor waarin tips staan over het voorkomen van een burn out. leest. Hierin staat alles wat organisatoren moeten weten om een drukke periode rondom het evenement te doorstaan, van wat ze in plaats van koffie kunnen drinken tot de beste tijd om te ontbijten.

3. Ze willen in iedere situatie de touwtjes in handen hebben

Evenementorganistoren zijn niet allemaal van nature bazig of dominant, maar ze zijn door hun werk gewend om altijd alles onder controle te hebben. Hoewel ze zich misschien niet bewust zijn van de negatieve impact die dit op een relatie kan hebben, zul je soms (hopelijk slechts tijdelijk!) moeten accepteren dat je jouw leven deelt met een controlfreak. Het is niet anders!

4. Een feestje wordt een flinke relatietest

Samen naar een feestje of festival gaan kan de relatie ernstig op de proef te stellen. Als het ze al lukt om (eindelijk) hun telefoon uit te zetten, zullen ze moeite hebben de knop in hun hoofd om te schakelen.

Dit leidt tot een voortdurende evaluatie van het evenement, van kritiek tot bewondering. Als je partner niet onder de indruk is, kan de kritiek variëren van hoe de gastenlijst wordt beheerd (“Als ik zie hoe dat geregeld is, ben ik geneigd het klembord af te pakken en het zelf te doen”) tot kritiek op het eten (“Deze borrelhapjes zijn niet trendy!”).

In deze situatie kun je het maar beter eens zijn met alles wat ze zeggen. Je wilt ten slotte niet met een foodtrend expert in debat gaan over de afnemende populariteit van de loempia, toch?

5. Jullie huishouden loopt op rolletjes

Als de grootste hindernissen zijn overwonnen en jullie de stap hebben genomen om te gaan samenwonen, kun je er eindelijk de vruchten van gaan plukken.

De primaire verantwoordelijkheid van een evenementorganisator is, de naam zegt het al, organiseren. Van tijdschema’s, leveringen van materiaal, podium opbouwen tot artiesten, en dienstverleners, je partner is gewend meerdere ballen in de lucht te houden zonder het overzicht te verliezen.

In vergelijking daarmee is het runnen van een huishouden kinderspel. Ze coördineren met gemak het repareren van een kapotte boiler, het bestellen van alle nieuwe meubels en het openen van een gezamenlijke bankrekening. Ze maken het leven gemakkelijker, daar kun je van op aan.

6. Speciaal geval: de weddingplanner

Als je partner toevallig gespecialiseerd is in het organiseren van bruiloften, moet je er rekening mee houden dat hij/zij mogelijk niet langer geniet van overdadige romantiek.

Net als banketbakkers die vaak geen zin meer hebben in taart, kunnen weddingplanners moe worden van romantiek. Hun werkdag bestaat al uit witte rozen, vliegende duiven, sentimentele toespraken en schuifelmuziek, dus probeer begripvol te zijn als ze niet iedere avond bij het eten de kaarsjes aansteken en je in een gloedvolle toespraak de liefde verklaren.

Conclusie

Iedere evenementorganistor is anders. Ook al zijn ze misschien snel afgeleid op feestjes, zitten ze vastgeplakt aan de telefoon of laten ze het afweten in de romantiek, ze zijn ook creatief, bijzonder goed georganiseerd en leuk gezelschap! We zijn van mening dat iedereen er één in zijn leven nodig heeft… zorg gewoon dat je deze zes tips bij de hand hebt en het komt goed! Wil je weten wat de beste eigenschappen zijn van evenementorganisatoren? Lees dan dit lijstje.