Iedere maand bezoeken meer dan 1 miljard muziekfans YouTube om mee te doen aan de muziekcultuur en online nieuwe muziek te ontdekken. En waar het online ontdekken en de kracht van liveshows bij elkaar komen, is ons nieuwste samenwerkingsverband ontstaan: Eventbrite is nu geïntegreerd met YouTube!

Vanaf vandaag kunnen live muziekoptredens op Amerikaanse venues en festivals waar wij mee samenwerken automatisch worden gelist naast de video’s van YouTube Official Artist Channels op YouTube desktop en binnen de YouTube app.

Heb je op YouTube een leuke video van een artiest ontdekt? De integratie zorgt ervoor dat het gedeelte direct onder de video een ‘On Tour’ deel van de pagina wordt, waar de shows worden getoond die het dichtst bij jou in de buurt zijn. Wil je de artiest live zien optreden? Klik dan op de “Tickets “-knop om makkelijk tickets te kopen – voor jezelf en voor je vrienden!

Meer dan 1 miljoen artiesten gebruiken YouTube om hun talent met de wereld te delen.  Deze nieuwe integratie slaat een brug tussen deze artiesten en een aantal van de belangrijkste onafhankelijke clubs, venues en festivals in Noord-Amerika.

YouTube is een geweldige plek waar potentiële fans opkomende artiesten en muzikanten kunnen ontdekken die uniek en edgy zijn en de creatieve grenzen opzoeken. Het programma YouTube’s Artist on the Rise laat bijvoorbeeld elke week nieuwe muziekvideo’s zien van opkomende muzikanten – een initiatief waar we al even enthousiast over zijn, omdat dit vaak de acts zijn die optreden op de onafhankelijke live venues en samenwerken met promotors die het grootste deel uitmaken van ons muzikale klantenbestand.

We zijn trots op de samenwerkingen met partners die online artiesten, fans en promotors bij elkaar brengen. Dit is essentieel om liveshows tot een succes te maken. YouTube voegt zich bij de groep van meer dan 50 distributiepartners van Eventbrite die promoters, event managers, producers en makers helpen om meer bereik te genereren.