De evenementorganisatoren op ons platform zijn er in alle soorten en maten. Van hiphopbrunches tot designfestivals die het hele weekend duren, en van B2B-congressen tot intieme optredens, ze organiseren evenementen van elke omvang en verkopen tickets van elk soort.

Sommige evenementen zijn gratis bij te wonen, en voor sommigen moet er een vergoeding per ticket betaald worden. Als het aankomt op het organiseren van een evenement telt elke cent mee, dus de kosten voor ticketing en registratie kunnen zwaar op je budget leunen. Dat begrijpen we.

Maar rekent Eventbrite niet altijd een ticket toeslag, ongeacht het type evenement? Nee, niet altijd!

Verbaast je dit? Lees dan verder voor alles dat je misschien nog niet wist over de ticket toeslagen van Eventbrite.

  1. We brengen geen kosten in rekening voor gratis evenementen

Dit betekent dat als je een gratis evenement organiseert, je je evenement op Eventbrite kunt promoten en tickets kunt aanbieden zonder een toeslag te hoeven betalen aan Eventbrite. Hierdoor kunnen organisatoren gratis aan de slag en hoeven ze dus geen rekening te houden met ticket- en registratietoeslagen in hun budget! Dit geldt voor elk type evenement.

Soms is het raadzaam om een ​​kleine vergoeding in rekening te brengen om no-show tegen te gaan. Je wilt immers niet dat de helft van je geregistreerden niet komt opdagen.

2. Eventbrite heeft een flexibele ticketprijsstelling.

Dus… hoe kun je dat het beste in jouw voordeel laten werken? Ten eerste moet je weten dat Eventbrite alleen kosten in rekening brengt wanneer je evenement niet gratis is. De kosten die in rekening worden gebracht zijn afhankelijk van het pakket dat je hebt gekozen toen je je evenement aanmaakte:

Als je voor het Essentials pakket hebt gekozen, dan betaal je een toeslag van 3% + € 0,49 per betaald ticket van €10,01 of meer. Voor tickets van €10 of minder  geldt er een tijdelijke aanbieding welke t/m 19 augustus 2019 loopt. Als je in deze periode een evenement aanmaakt met tickets van €10 of minder, betaal je een vast tarief van €0,49 per betaald ticket. De 3% toeslag komt dan dus te vervallen.

Als je voor het Professional pakket hebt gekozen, dan betaal je een toeslag van 4% + € 0,99 per betaald ticket van €10,01 of meer. Voor tickets van €10 of minder  geldt er ook een tijdelijke aanbieding welke t/m 19 augustus 2019 loopt. Als je in deze periode een evenement aanmaakt met tickets van €10 of minder, betaal je een vast tarief van €0,99 per betaald ticket. De 4% toeslag komt dan dus te vervallen.

3. Je kunt de toeslagen doorberekenen, zodat je ze niet zelf hoeft te betalen

Als je besluit een prijskaartje aan je tickets of registraties te hangen, en wilt voorkomen dat je een deel daarvan moet afdragen aan Eventbrite, kun je de toeslagen doorberekenen aan je bezoekers. Deze optie is beschikbaar voor alle organisatoren die gebruik maken van de Eventbrite-betalingsverwerking.

Wanneer de koper van het ticket uitcheckt, zal hij/zij een besteloverzicht krijgen met het overzicht van de kosten van de tickets, de toeslagen die Eventbrite in rekening brengt en de totale prijs die moet worden betaald. Eventbrite brengt deze toeslagen in mindering wanneer we je inkomten aan je uitbetalen.

Het doorberekenen van kosten aan de klant maakt het beheren van je budget een stuk eenvoudiger, omdat je niet nog apart hoeft te berekenen wat er in mindering wordt gebracht. Ook het stroomlijnen van je boekhouding na het evenement is dan gemakkelijk gedaan.

eventbrite ticketprijs toeslagen

Pro tip: Je kunt ook voor elk afzonderlijk tickettype bepalen of je de toeslagen doorberekent, zodat je bijvoorbeeld de ticket met korting zo goedkoop mogelijk kunt houden.

…hoe zit het met liefdadigheidsevenementen?

Als je kosten in rekening brengt voor je liefdadigheidsevenement of inzamelactie, dan kun je de toeslagen ook doorberekenen aan je bezoekers. Daarnaast biedt Eventbrite de tool ‘donatietickets‘. Met donatietickets kunnen je ticketkopers laten beslissen hoeveel ze willen doneren of betalen. Dit is een goede optie als de prijzen variabel zijn. Je kunt zelfs een beschrijving aan het ticket toevoegen met een voorgestelde minimumdonatie en om de organisatie waarvoor je geld inzamelt te promoten. 

4. Het doorberekenen van een toeslag aan je bezoekers is gebruikelijk

Het is in de evenementenbranche gebruikelijk om kosten in rekening te brengen voor tickets. Over het algemeen wordt het dus ook geaccepteerd door ticketkopers. Eventbrite helpt echter wel met het afstemmen van de verwachtingen van je klanten. Dit doen we door ticketprijzen inclusief kosten weer te geven op je eventpagina. Zodra je klant een tickettype heeft gekozen zullen ze zien dat de prijs is opgebouwd uit verschillende lagen.

De toeslag die gerekend wordt is meestal vrij laag, bijvoorbeeld €0,49 voor een €10 ticket, dus ticketkopers hebben daar over het algemeen geen probleem mee.

5. Je kunt de toeslag nog steeds compenseren, zelfs als je de toeslag niet aan de koper doorberekent

Zelfs als je ervoor kiest om kosten te absorberen zodat je klant er niet mee wordt belast, kun je deze nog steeds compenseren door de structuur van je ticketprijzen aan te passen.

Als je bijvoorbeeld hebt berekend dat je €9 uit de verkoop van elk ticket moet realiseren, kun je een ticketprijs van €10 instellen om de kosten te dekken. (Leer meer over ticketprijsstrategie).

De te betalen toeslagen worden door Eventbrite in mindering gebracht voordat je je uitbetaling ontvangt. Bereken van te voren welke kosten in mindering worden gebracht per tickettype en stel dan pas je ticketprijs in. Zo zorg je ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan en je prijs strategisch bepaalt.

Ook kun je als je duidelijk weet hoeveel winst je per ticket zal behalen, je budget veel effectiever gaan beheren en bijsturen waar nodig. Tegelijkertijd is de prijsbepaling vanuit het perspectief van de klant eenvoudig en duidelijk.

ticket toeslag eventbrite

 

Pro tip: Het absorberen van kosten geeft je meer controle over de prijs. Je kunt dan een afgeronde prijs berekenen, d.w.z €17 in plaats van €16,83.

6. Eventbrite rekent dezelfde toeslag voor alle betaalmethoden

Eventbrite rekent dezelfde toeslag voor alle betaalmethoden en we brengen geen kosten in rekening voor het verwerken van teruggaven of terugboekingen. ‘What you see, is what you get’, zonder extra verborgen kosten. Als je meer wilt weten over betalingsverwerking, hoe je betaald wordt door Eventbrite of als je andere vragen hebt, neem dan een kijkje op ons helpcentrum.

Klaar om je eerste (of eerstvolgende!) evenement op te zetten? Ga dan hier meteen aan de slag!