Hoeveel ervaring je ook hebt met het organiseren van evenementen, er komt altijd wel een nieuwe uitdaging om de hoek kijken. Dat maakt het beroep zo stressvol, maar ook zo interessant. Om burn-out te voorkomen kan zelfs de meest ervaren evenementorganisator wel eens een overzicht met tips en handleidingen gebruiken voor wanneer de problemen opduiken.

Of je nou tips nodig hebt voor het binnenhalen van sponsoren, inzichten uit de evenementenbranche of hoe je meer uit je social media promotie kunt halen… We hebben hier 20 bronnen voor je in een handig overzicht gezet die je op elk moment kunt raadplegen, wanneer jij het het hardst nodig hebt.

Inspiratie voor je evenement

Ben je op zoek naar een overzicht van de nieuwste trends in de sector? Of misschien heb je wat tips nodig over hoe je je werkprocessen beter kunt inrichten? Deze handboeken en trendrapporten kunnen je hierbij helpen.

1. Trendrapport voor de evenementenbranche 2019

Voor dit rapport gaven meer dan 300 Nederlandse en Belgische evenementorganisatoren input. De resultaten uit dit onderzoek geven je een helder beeld van de evenementenbranche in 2018, en voorzien je van benchmarks die je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld je budgetplan, teamorganisatie en marketingstrategie voor de komende jaren.

Lees de laatste trends

2. De toekomst van festivals: 6 relevante trends

Wie zijn je bezoekers? Waarom gaan ze naar een evenement zoals het jouwe? Wat maakt voor hen het verschil tussen een prima evenement en een onmisbaar evenement? Ontdek hoe je een niet te overtreffen bezoekerservaring creëert.

Zorg dat jouw evenement opvalt

3. Innovatie voor je evenement: Breng je congres naar ongekende hoogten

Je bezoekers hebben de keuze uit duizenden andere congressen. Waarom zouden ze voor de jouwe gaan? Innoveren en je constant op nieuw terrein wagen is een must. Daar moet je risico’s voor durven nemen.

In deze handleiding krijg je praktisch advies van experts en kom je te weten wat je kunt doen om jouw congres keer op keer weer een nieuwe invulling te geven en innovatie standaard als basis te nemen in de ontwikkeling en uitvoering van je evenement.

Een dosis innovatie voor je zakelijke evenement

4. De ultieme productiviteitsgids voor evenementorganisatoren

Evenementorganisatoren krijgen geregeld te maken met een hoge druk en een hoge inzet. In deze handleiding geven productiviteitsexperts van Asana tips over efficiëntere processen en betere werkverdeling. Dit is de basis van stressvermindering.

Verbeter je workflow

5. Denk verder dan theatre opstelling – 20 creatieve ideeën voor een geslaagd zakelijk evenement

Nog zo’n overzicht met ideeën voor zakelijke evenementen. Maar dan wel van het praktische soort die voor directe inspiratie en actie zorgen.

Laat je inspireren

Marketing & Promotie van je evenement

Van e-mailmarketing tot social media: er zijn heel wat manieren waarop je bezoekers van je willen horen. Ontdek wat het beste bij jouw evenement past.

6. De 10 beste manieren om je evenement online te promoten

Je evenement komt eraan: je hebt tijd, moeite en geld geïnvesteerd om de bezoekers de tijd van hun leven te geven. Maar hoeveel geld is er nog over voor de marketing van je event? Op zoek naar een uitgebreid overzicht van goedkope en gratis manieren om je evenement te promoten?

Evenementpromotie voor elk budget

7. Essential Guide: Alles wat je moet weten over social media

Social media zorgt voor bijna 25% van het webverkeer naar ticketpagina’s. Ontdek hoe kleine aanpassingen in je social media marketing strategie voor een grote toename in je ticketverkoop kunnen zorgen.

Word een social media pro

8. Template: Plan je marketing en advertentie activiteiten

Download deze handige planner die je zal helpen bij het uitstippelen van je marketing en advertentie strategie. Deze 16-weekse planner kun je aanpassen naar jouw specifieke wensen.

Ga meteen aan de slag met de planning van je promotie

9. Het Instagram handboek voor eventmarketing

Een geavanceerde social media strategie gaat verder dan alleen eenvoudige posts. Het aantrekken van duizenden volgers en likes is niet je uiteindelijke doel. Je doel is om tickets te verkopen — en dat zal niet gebeuren tot je strategisch met de social media platformen weet om te gaan.  Hier leer je alles over Instagram.

Alles over Instagram

Evenementsponsoring

Sponsoren maken een cruciaal onderdeel uit van je eventbudget, maar veel organisatoren vinden het moeilijk om de juiste merken en organisaties binnen te halen. Kom te weten hoe je vandaag nog sponsoren binnenhaalt.

10. Het DNA van evenementensponsoring

In deze gids leggen drie sponsoringexperts uit hoe en waarom jouw sponsorstrategie geld op de tafel laat liggen, waardoor jij grotere en betere kansen misloopt.

Laat geen geld liggen

11. Werkboek: Hoe bepaal je jouw marktwaarde voor sponsoren?

Lig je wakker van de prijsbepaling van je sponsoractiva? Voordat je blindelings bedragen gaat toewijzen, kun je beter eerst deze gids doorlezen. Zo loop je minder risico dat sponsoren te weinig of juist te veel te vragen.

Bepaal je marktwaarde

12. 5 tips voor kleine muzieklocaties om sponsoren binnen te halen

Muzieklocaties opgelet! Haal jij al de nodige bedragen binnen via sponsoren? Vroeger hadden festivals het monopolie op sponsoring in de livemuziek wereld. Maar daar lijkt verandering in te komen…

Stel aantrekkelijke sponsorpakketten samen

13. Schrijf het perfecte sponsorvoorstel voor je event

Dit sponsorvoorstel template neemt je mee in de strategie van iedere pagina van je voorstel, zodat je je eigen winnende pitch kunt maken.

Haal je sponsoren binnen met dit template

Logistiek

Nieuwe locatie? Maak je geen zorgen. Met deze handleidingen pak je alles op de juiste manier aan, van barplanning tot vergunningen.

14. Template kit: alles wat je nodig hebt om een evenement te organiseren

Dit is niet zo zeer een handleiding maar een kit met allemaal praktische templates. Van het budgetteren van je evenement tot het maken van een advertentieplanning, je vindt het allemaal in deze kit.

Hapklare templates 

15. Vergunning aanvragen voor je evenement – een handig stappenplan

Wat mag je nou niet over het hoofd zien tijdens het organiseren van een evenement? Een van de belangrijkste kritische succesfactoren is de juiste vergunning aanvragen voor jouw evenement. Mocht je namelijk op dat gebied steken laten vallen, dan kan je evenement echt in gevaar komen.

Zorg dat je je vergunningen op orde hebt

16. Draaiboek: hoe je veelvoorkomende festivalfouten vermijdt

Onvermijdelijke uitdagingen sneller oplossen en je bezoekers tegen chaos te beschermen, wie wil dat nou niet? Kom te weten hoe je chaos vermijdt, negatieve reacties op social media beperkt en met je bezoekers communiceert om hun verwachtingen te sturen.

Breng alle risico’s in kaart

Event tech

Je ticketpartner is een van de belangrijkste keuzes die je als evenementorganisator kunt maken. Raadpleeg deze resources om te weten te komen waar je allemaal aan moet denken bij het sourcen van een ticketing- of registratiesysteem of andere eventtech.

17. Een online inschrijfformulier selecteren en opzetten – waar moet je aan denken?

Zonder de juiste tool wordt het erg lastig om de benodigde gegevens te verzamelen en je evenementen en organisatie te laten groeien. Nog erger, je loopt het risico om potentiële inschrijvingen te verliezen. Als het proces gebrekkig of gewoon te moeilijk is, zullen mensen het al snel opgeven.

Kies de juiste tech

18. Aan de slag met RFID voor je muziekfestival

Het laatste wat je wil is slecht werkende polsbandjes en een gebrekkige afhandeling, zodat je bezoekers alleen maar meer gefrustreerd raken. Laat je niet tegenhouden door angst, maar zorg dat je goed geïnformeerd bent.

Alles over RFID voor je evenement

19. De geheimen van datagestuurde marketing voor je evenement

Het verzamelen en gebruiken van de juiste data kan de koers van je bedrijf veranderen. Maar op welke data moet je je focussen?

Haal maximaal voordeel uit je data

De dag van je evenement

Soms maakt een checklist het verschil tussen ten einde raad zijn en alles onder controle hebben. Misschien dat je wat steun vindt in deze checklist op de dag van je evenement.

20. De antistress-checklist voor evenementorganisatoren

Hoewel we niet kunnen garanderen dat alles op je evenement precies volgens plan zal verlopen (is dat überhaupt mogelijk?), kunnen we er wel voor zorgen dat je je iets meer op je gemak voelt met met deze onmisbare pre-evenement checklist.

Geen stress