Goodiebags horen bij evenementen. Maar als je gratis producten weggeeft waar je bezoekers niets aan hebben, kun je ervan op aan dat de producten in de prullenbak belanden nog voordat je bezoekers je evenement hebben verlaten.

De kwaliteit van je goodiebag weerspiegelt je merk. En aangezien bezoekers aan alle kanten worden overspoeld met giveaways, is het belangrijk dat je producten kiest die ze willen bijhouden en ook echt in het dagelijkse leven zullen gebruiken. Het doel is immers zoveel mogelijk mensen te bereiken met je merk.

Om je te helpen de juiste goodies te kiezen, zijn hier 13 unieke ideeën voor giveaways om je bezoekers enthousiast te maken.

1. Slaapmaskers

Hoe gemakkelijker je producten in een tas passen, hoe groter de kans dat bezoekers ze mee naar huis nemen. Slaapmaskers zijn nuttig, gaan nooit uit de mode en maken reclame voor je merk wanneer evenementbezoekers ze tijdens hun reis gebruiken. Kies wel voor kwaliteit!

Prijs per eenheid: € 5-9

2. Powerbanks

Drukke professionals en millennials gebruiken hun smartphone tijdens je evenement voor social media, e-mails, navigatie en nog veel meer. Het laatste wat ze willen, is stoppen om hun telefoon op te laden, en daarom is een powerbank een geweldig idee voor je goodiebag. Bezoekers zullen je dankbaar zijn dat ze niet vastzitten aan een stopcontact!

Prijs per eenheid: € 10-50

3. Kabelhouders

Op een dag zal alles draadloos zijn, maar tot die tijd moeten we al die kabels zo goed mogelijk zien te ordenen. Met kabelhouders (ook wel kabeltaco’s genoemd)  houd je koptelefoon-, USB- en oplaadkabels moeiteloos in een keurig pakketje om ze rechtstreeks vanuit je tas te gebruiken, zonder dat ze in de war raken.

Prijs per eenheid: € 3-5

4. Relaxpakketten

Het moderne leven is hectisch, en in al die drukte ontstaat een dringende behoefte om te ontstressen en ontspannen. Waarom ga je niet mee in de populaire wellness-trend met een paar rustgevende activiteiten? Met een kleurboek voor volwassenen, kleurpotloden en een geurkaars heb je een fijn, rustgevend trio.

Prijs per eenheid: flexibel

5. Kurkentrekkers

Als alcoholgerelateerde goodies niet uit de toon vallen voor je organisatie, is een persoonlijk wijngeschenk een leuke toevoeging voor je goodiebag. Denk bijvoorbeeld aan een wijnstopper, kurkentrekker, druppelvanger en schenktuit in een ronde geschenkdoos: het pakket kan je logo bevatten én het is compact, ideaal voor bezoekers die ver moeten reizen!

Als je evenement bierkenners aantrekt in plaats van wijnliefhebbers, kun je ze blij maken met een flesopener, de enige sleutelhanger in een goodiebag die geen rollende ogen oplevert.

Prijs per eenheid: € 10-20


6. Drinkglazen

Je kent ze wel van je eigen keukenkastje: glazen en bekers met een logo. De kans is groot dat je ze vaak gebruikt. Een goede reden om wat extra geld uit te geven aan glazen van goede kwaliteit voor je goodiebag. Bovendien kunnen drinkglazen voor ieder soort drankje worden gebruikt, bestaan ze in allerlei soorten en maten, en zijn ze een leuke afwisseling van de typische met logo bedrukte waterfles.

Prijs per eenheid: € 10-20

7. Bierglazen

Trouwe bierfanaten pronken maar al te graag met bierglazen van hun favoriete brouwerij, maar bierglazen met een logo zijn niet alleen geschikt voor bierfestivals. Als het goed aansluit op je doelgroep, kun je een bierglas met je eigen logo in de goodiebag stoppen.

Prijs per eenheid: € 10-20

8. Ervaringen

Wil je er zeker van zijn dat je goodies niet in de prullenbak belanden? Bied een ervaring aan. Geef bijvoorbeeld een voucher voor een speciale VIP-ervaring op je evenement, of tickets voor een bezienswaardigheid in de buurt. Dit is bijzonder effectief voor evenementen in toeristische trekpleisters zoals grote steden.

Prijs per eenheid: flexibel


9. Drones

Of je nu vindt dat drones niet meer zijn dan op afstand bestuurbaar speelgoed, of een nuttig hulpmiddel voor video en pakketlevering, ze zijn niet meer weg te denken. Ja, ze zijn duur, maar stel je eens voor hoe enthousiast je bezoekers zullen zijn als ze er een krijgen!

Prijs per eenheid: € 100+

10. Gratis portretfoto’s

Wil je de aandacht van bezoekers trekken op een professioneel congres? Stel een fotostudio op en geef gratis portretfoto’s weg. De meeste evenement fotografen kunnen ook portretfoto’s maken en het resultaat heeft veel meer waarde dan een plastic sleutelhanger.

Prijs per eenheid: ongeveer € 100/uur

11. Seizoensartikelen

Afhankelijk van het seizoen waarin je jouw evenement organiseert, kun je de goodiebag afstemmen op de tijd van het jaar om op een leuke manier op te vallen. Zo kun je in de zomer bijvoorbeeld teenslippers of een zonnebril met je logo weggeven. En in de winter stop je een pakket voor warme chocolademelk en een warme muts in je goodiebag.

Prijs per eenheid: flexibel

12. Webcam covers

Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn als het op technologie en veiligheid aankomt. Een webcam cover beschermt laptopgebruikers tegen ongewenste kijkers of opnames als hun webcam wordt gehackt. Het is duurzamer dan een stuk plakband en bezoekers kunnen het klepje gewoon wegschuiven wanneer ze de camera willen gebruiken.

Prijs per eenheid: € 1-3

13. Unieke snacks

Unieke snacks met ongewone smaakcombinaties of een gezonde versie van een traditionele snack zijn ook een leuke giveaway voor fans. Mensen moeten eten, zelfs als er lunch is voorzien op een evenement, en een degelijke snack wordt altijd gewaardeerd.

Prijs per eenheid: flexibel

Extra: sportkleding

Een T-shirt is natuurlijk een van de meest voorspelbare goodies, maar het is ook een van de populairste artikelen die op evenementen worden weggegeven.

Hoe kun je jouw bezoekers overtuigen jouw T-shirt buitenshuis te dragen? Kies een atletische pasvorm in plaats van het traditionele rechte model van 100% katoen. De meeste mensen dragen dit naar de sportschool (en dat is veel beter dan onderaan in kast met slaapkleding!) Mensen vinden de gratis T-shirts die ze op marathons en wedstrijden krijgen geweldig, dus waarom niet die van jouw evenement?

Prijs per eenheid: € 15-30

Op zoek naar meer inspiratie voor jouw evenement? Bekijk onze lijst met 100 ideeën voor inzamelingsacties.