De kerstperiode is een perfecte tijd om een feestje te organiseren. Van diners met vrienden, borrels met collega’s en grote kerstgala’s met alle toeters en bellen eraan. De agenda’s lopen vol tijdens de feestdagen.  

Het is eenvoudiger dan je misschien denkt om de organisatie van je kerstfeest een professionele glans te geven. Bijvoorbeeld door online tickets te verkopen via een ticketingwebsite. Een account bij zo’n platform is zo gemaakt en biedt vaak allerlei slimme mogelijkheden. Als je niet zo veel ervaring hebt met het organiseren en marketen van evenementen, kan je vast wat hulp gebruiken.

We hebben een aantal voordelen van het gebruik van een ticketingsysteem voor je op een rij gezet:

1. Je weet hoeveel mensen er komen

Als je de kaartverkoop online opzet, hou je precies in de gaten hoe groot de belangstelling is. Je kunt op elk moment checken op hoeveel mensen je kunt rekenen, en of je in de dagen voorafgaand aan het feest je marketing nog een boost moet geven.

2. Je hebt je geld al binnen

Het geld dat via de voorverkoop binnenkomt, heb je meteen op je rekening staan. De voordelen daarvan hoeven we je vast niet uit te leggen. Binnen is binnen en kan al meteen gebruikt worden om je uitgaven te financieren. Als het nodig is, kan je het geld bovendien meteen gebruiken om te investeren in de faciliteiten op je feest en het zo nog beter maken. Kom maar op met die levensgrote opblaasbare kerstman!

3. Je komt betrouwbaar over

Door een professionele ticketingpartij in de arm te nemen, ziet je evenement er meteen betrouwbaar uit. Veel bezoekers zijn zo’n interface gewend van bekende festivals en andere evenementen en die betrouwbaarheid straalt op jou af. Je moet alleen nog zorgen dat je het waarmaakt!

4. Je hebt inzicht in je kopers

Wie komen er naar je feest? Als je de ticketverkoop online regelt, heb je daar meteen zicht op. Laat een bepaalde groep het nog afweten? Dan kan je daar op elk moment op inspringen en een reminder sturen. Zo zorg je alsnog voor de juiste mix en aantallen om het kerstfeest los te laten gaan.

5. Je staat er niet alleen voor

Een partner als Eventbrite weet precies waar je behoefte aan hebt en heeft overal aan gedacht. Van het snel opzetten van een evenementenwebsite tot het scannen van tickets, je wordt zo goed mogelijk ontzorgd met het Eventbrite platform, zodat je je kunt focussen op het neerzetten van een tof kerstfeest.

6. Een soepele entree voor je bezoekers

Niemand houdt van lange wachtrijen. Bezorg je bezoekers dus een vlekkeloze ontvangst. Bij Eventbrite kun je scanners huren. Erg handig als je veel bezoekers verwacht.  Maar als je een kleinschalig evenement hebt, is het wellicht gemakkelijker om bij de entree eenvoudig en direct met een smartphone tickets te scannen. Ook dat kan met de Eventbrite Organizer-app. Bovendien hou je dan zicht op hoeveel mensen er daadwerkelijk naar je evenement zijn gekomen.

 

Ook als je een relatief klein en eenvoudig evenement organiseert, bijvoorbeeld een kerstborrel van het werk, van je studentenvereniging of voetbalclub, is het de moeite waard om met een ticketingbedrijf als Eventbrite te werken. Wil je weten hoe je meer tickets verkoopt via Eventbrite?  Download dan deze gids.