Het leven van een evenementorganisator is een evenement op zich. Het is een constante stroom van brandjes om te blussen, doelen om te behalen en to-do lijsten om af te vinken.

Maar als je je vrienden en familie, die buiten deze branche werken, probeert uit te leggen hoe je leven als organisator eruit ziet, lijken ze nooit helemaal te snappen wat je nou écht doet.

Maar vanaf nu is dat verleden tijd. Laat je vrienden deze GIFs zien om ze een beeld te geven van het dagelijks leven van een event professional.

1.    Zo begin je je dag

Elke dag heeft weer wat anders voor jou in petto, en dat is nou juist wat jij zo leuk vindt aan je baan.

2.    Je raakt niet snel gestrest van een overvolle trein

Jouw mantra is “go with the flow” en dat komt goed uit als je weer eens me spitsuur in de trein of auto zit, opweg naar je kantoor of volgende site inspectie.

3. Je hebt je laptop nog niet opgestart of de emails stromen al binnen

Je hebt je timer op 30 minuten gezet om al die emails weg te werken (minus de spel- en grammaticafouten waar je sponsoren niet van onder de indruk zijn).

4.    Soms worden de to-do lijsten en deadlines je even te veel

Het komt voor dat je een kleine neiging tot een burnout hebt. Vooral wanneer je vijf offertes van cateraars binnen hebt gekregen die allemaal buiten je budget vallen.

5.    Maar dan kom je weer in die multitasking flow

En eenmaal in die flow ben je niet meer te stoppen. Je bent in je ‘superman zone’.

6.    Behalve als je weer eens in een zinloze meeting wordt gehaald en je daardoor je momentum kwijtraakt

Je doet je best om wakker te blijven terwijl jullie door de twintigste optionele Facebook advertentie lopen. Je gedachten dwalen stiekem al af naar de lunch.

7.    Helaas weer een lunch aan je bureau

Maar dat is prima voor jou, je bent blij dat je tenminste tijd hebt voor lunch vandaag. Je moet alleen niet vergeten af en toe voor jezelf te zorgen. Niemand heeft iets aan je als je vlak voor je volgende evenement neervalt.

8.    Het einde van de dag nadert

Je zorgt dat je de deur uit bent voordat iemand je nog iets kan vragen. Maar wie hou je nou voor de gek? Je weet donders goed dat je over 10 minuten alweer een appje met vragen krijgt over het aantal binnengekomen registraties.

9.    Soms ga je ook nog even door naar die afterwork netwerk borrel

Je doet je uiterste best om de relaties met je partners en leveranciers te onderhouden, zelfs als dat ten koste gaat van jouw avondje op de bank of die date die je had gepland.

10.  Eindelijk thuis maak je toch nog de fout om even snel je emails te checken

Je kon het niet helpen, je moest en zou gewoon even kijken. Dan kan het gebeuren dat je net een vervelend emailtje ziet met een brandje dat je nou net even niet wil blussen.

11.  Je zet je laptop uit, haalt diep adem, en voelt je goed over je productieve dag

Je houdt echt van je werk. En maar goed ook, anders houd je deze baan niet lang vol!

12.  Je gaat slapen en kijkt stiekem al uit naar morgen

Morgen wordt een nog productievere dag – je voelt het gewoon. Je leest nog even verder in De ultieme productiviteitsgids voor evenementorganisatoren.