Het is onze missie bij Eventbrite de wereld samen te brengen door middel van live-ervaringen. In de laatste tien jaar is dat nog nooit zo’n beproeving geweest als dat het nu is. De wereldwijde pandemie die wordt veroorzaakt door COVID-19 en de directe gevolgen daarvan op de live-evenementenindustrie is ongekend. We werken hard aan het ondersteunen van de organisatoren van live-evenementen want we begrijpen de ernstige impact van het virus op de business van kleine ondernemers, onafhankelijke artiesten, ondernemers, poppodia en evenementenlocaties.  

Omdat mensen over de hele wereld het advies volgen om afstand van elkaar te houden, worden beide kanten van onze markt beïnvloed: enerzijds de organisatoren van evenementen en anderzijds de mensen die tickets hebben gekocht en hun evenementen onder andere omstandigheden gewoon zouden bijwonen. We luisteren goed naar de feedback van zowel organisatoren als de bezoekers en we doen ons best om ze te helpen waar mogelijk in deze onzekere tijd. En dat ziet er als volgt uit: 

Flexibiliteit in ons restitutiebeleid

Allereerst moedigen wij de bezoekers van evenementen zoveel mogelijk aan om hun kaartjes rechtstreeks aan de organisatie van het evenement te doneren.  Zo kunnen ze hen financieel bijstaan in deze uitdagende tijd. Maar we hebben ook enkele tijdelijke wijzigingen aangebracht in ons restitutiebeleid. Zo kunnen evenementorganisatoren in het geval van geannuleerde evenementen op een aantal verschillende manieren een terugbetaling aanbieden. Organisatoren hebben nu de mogelijkheid om bezoekers te compenseren door een het al aangekochte ticket om te zetten naar een tegoed voor een toekomstig evenement. Dit kan met behulp van toegangs- of kortingscodes of door cadeaubonnen aan ticket kopers toe te kennen via onze integratie met Gift Up!
We werken hard aan het stroomlijnen van ons restitutieproces en verzorgen terugbetalingen aan elke ticket koper die voor 15 maart een ticket heeft gekocht voor een evenement dat gepland stond tussen 15 maart en 15 mei. Voor organisatoren die hun evenement uitstellen, hebben we ook onze voorwaarden versoepeld om toekomstige evenementen alsnog te verplaatsen. Meer details vindt u hier

De live-evenementenindustrie helpen bij financiële ondersteuning 

Eventbrite heeft voor onze eventorganisatoren in verschillende landen over de hele wereld, een landingspagina gemaakt met informatie over financiële ondersteuning en informatie die hen in staat stelt zichzelf en medewerkers te onderhouden in deze onzekere tijden.

Mensen in contact brengen via online-evenementen en -community’s

Doordat het nu niet mogelijk is mensen samen te brengen voor live-ervaringen, helpen we de organisatoren via ons platform bij het faciliteren van online evenementen. Door Eventbrite te gebruiken voor de verkoop van tickets en de promotie van deze evenementen en een koppeling te maken met een video/streamingplatform zoals Zoom of Vimeo, zien we dat we samen met organisatoren kunnen helpen bij “het afvlakken van de curve”. Van online workouts, tot gitaarlessen, deelnemen aan een online quiz en quarantaine boekenclubs. Wij worden geïnspireerd door onze community die deze nieuwe realiteit accepteert en virtuale mogelijkheden omarmt. Zo zorgen ze met hun online evenementen toch voor creativiteit en verbinding. We willen dan ook een plek bieden aan organisatoren om hen met elkaar in contact te komen en elkaar te helpen waar mogelijk. Daarom hebben we EventTribe gecreëerd, een veilig en open community-forum voor eventprofessionals waar zij elkaar kunnen ontmoeten en ideeën, middelen en connecties kunnen delen. 

We werken 24/7 aan de verdere ontwikkeling van tools en initiatieven om onze community verder te ondersteunen. De meest actuele bronnen en informatie zijn te vinden op onze COVID-19- pagina’s voor organisatoren en bezoekers

Door samen te werken, met elkaar mee te leven en oprecht die verbondenheid – vanaf een veilige afstand – na te streven, heeft Eventbrite er vertrouwen in dat onze community veerkrachtig zal zijn en dat de live-events sterker dan ooit zullen terugkeren wanneer deze wereldwijde pandemie zich terugtrekt.