!Triggr is een cultureel centrum in Ter Aar, midden in het Groene Hart. Aan de basis van !Triggr staat Barbara Zornig Stolk. Zij richtte in 2014 de stichting op en wil hiermee mensen in beweging brengen, met elkaar verbinden en leuke dingen doen, maar dan dicht bij huis in het dorp. Inmiddels is !Trigger een plek met een grote maatschappelijke functie. En waar jong en oud terecht kan voor cursussen, lezingen, evenementen en workshops.

“Het idee rondom !Triggr is vijfenhalf jaar geleden deels ontstaan vanuit praktisch oogpunt. Wij wonen in een klein dorp in een kleinere gemeente. We wilden niet elke keer in de auto hoeven stappen naar de volgende grote gemeente om iets leuks te kunnen met onze kinderen. Dus weet je wat, dachten we, we gaan gewoon zelf iets organiseren in ons eigen dorp.”

“We zijn activiteiten gaan organiseren zodat we niet altijd in de auto hoeven te stappen om iets leuks te gaan doen”

“Ik heb zelf altijd intensief gesport, en ben daarbij druk geweest met dingen regelen zoals toernooien en mensen bij elkaar brengen. Organiseren zit mij dus wel een beetje in het bloed. !Triggr is dan ook opgericht met de gedachte dat we andere mensen ook graag in beweging willen brengen, triggeren om bezig te zijn, bij voorkeur zonder beeldscherm. Vandaar ook deze naam voor onze stichting. En we werken hierin veel samen met de lokale gemeenschap.”

“Kennelijk was er vraag naar want we groeiden heel snel. We begonnen met een klein schaakklasje, toen zijn we gitaarlessen gaan organiseren en al snel stond ook yoga op het programma. Daarna zijn er alleen maar meer en meer activiteiten op ons programma komen te staan. We hebben nu zo’n 2.000 bezoekers per maand. Dat zijn er wel 25.000 per jaar.”

“Lokale ondernemers met elkaar verbinden helpt bij het draagvlak krijgen voor je evenementen”

“Naast de kleine events en activiteiten organiseren we ook een aantal grote evenementen. Zo organiseren we al een aantal jaar in de zomer de Kunstweken. Daar komen veel mensen op af. We betrekken daar ook organisaties en ondernemers bij uit het dorp. Dus dat er een kunstwerk in een winkel hangt of er een workshop in hun zaak wordt georganiseerd. Het is mooi om lokale ondernemers met elkaar verbinden. Dat helpt ook gewoon bij het draagvlak krijgen voor en bekendheid creëren rondom je evenementen.”

“De mensen die hier over de vloer komen en de activiteiten bezoeken zijn tussen de 8 en 80 jaar ongeveer. Dus dat is heel gevarieerd. En bij alles wat wij binnen de stichting doen, huren wij professionals in. De mensen die muziekles geven hebben conservatorium gedaan, mensen die schilderles geven komen van de kunstacademie. Maar we hebben ook wandelgroepen die door particulieren worden begeleid.”

“Onze evenementen zijn ontstaan vanuit een behoefte. Mensen zijn op zijn op zoek naar ontspanning”

“In het begin zijn onze activiteiten en evenementen uit een behoefte ontstaan. Heel veel mensen waren op zoek naar een moderne muziekschool of yogalessen. Duidelijk op zoek naar ontspanning. Maar soms stappen er ook mensen bij ons binnen met een idee omdat zij graag hun eigen passie willen delen met anderen. En als het ons geschikt lijkt, gaan we er mee aan de slag.”

Wil je net zoals stichting !Triggr community evenementen organiseren? Van kleinschalige workshops met enkele deelnemers tot aan grote evenementen met talloze bezoekers, met Eventbrite maakt het niet uit wat je organiseert. Ga aan de slag en maak hier eenvoudig je evenement aan.