De Gatsby-manie is verdwenen. Piraten zijn passé. Hoe kun je nu nog met een knallend thema feest voor Oudejaarsavond komen? Wees niet bang, we hebben een lijst met creatieve en trendy thema-ideeën samengesteld voor je Oudejaarsavond-evenement.

Oud en Nieuw thema idee # 1: Bohemian Glam

Voor een echt trendy, Instagrambaar Oud en Nieuw feest, ga je voor Bohemian Glam. Gebruik groen, bladeren, veren en veel delicate patronen in de styling van je evenement. Denk aan zwoel en dromerig met gouden accenten.

bohemian-glam

 

Oud en Nieuw thema idee #2: Netflix is ​​The New Black

Bingewatchen is het tijdverdrijf van onze generatie, maar tijdens Oud en Nieuw is het tijd om van de bank af te komen. Organiseer een Netflix thema feest waar iedereen als zijn/haar favoriete personages uit een Netflix-serie komt. Denk aan Black mirror, Orange is the new black, Stranger things, The crown, La casa de papel en Russian doll.

Oud en Nieuw thema idee #3: Future Fête

We weten niet wat 2020 in petto heeft, maar het is leuk om te proberen te voorspellen wat ons te wachten staat. Voor een nieuwjaars themafeest met een vleugje mysterie en magie kun je denken aan tarotkaartlezers, helderzienden en vintage-tijdmachines.

Oud en Nieuw thema idee #4: Dierenprint

In 2019 kwamen dierenprints weer in de mode en zaten we weer in de bioscoop om te huilen om de dood van Mufasa. Kijk naar trendy dierenprints en veel groen om je safari feest te stylen. Je kunt dit thema ook in een gemaskerd bal omtoveren, met op savanne en dieren geïnspireerde maskers.

Oud en Nieuw thema idee #5: Confetti chaos 

Glitter is altijd een populaire go-to geweest op (indoor)nieuwjaarsfeestjes. Maar om vervelende microplastics op je evenement te voorkomen, kun je in plaats daarvan voor papieren confetti kiezen. Serveer ‘confetti-cake’ of cupcakes of huur een confetti-kanon.

Oud en Nieuw thema idee #6: Tijdreizigersbal

Dit thema is een echt themafeest. In plaats van kostuums te beperken tot een “enkel” decennium, kunnen je “tijdreizende” gasten inspiratie opdoen van een persoon of stijl uit het verleden, het heden of de toekomst. Dinosaurussen, het oude Egypte, beroemde historische figuren en pop-iconen – de mogelijkheden zijn eindeloos.

Oud en Nieuw thema idee #7: Diëten komt later

We kennen de goede voornemens allemaal: in januari slaan we massaal aan het diëten. Maar het is 31 december, dus laten we vanavond ten onder gaan met een volle maag. Met dit thema kunnen je bezoekers genieten van al het lekkers voordat de goede voornemens beginnen. Denk aan decadente cocktails, donuts en gefrituurd voedsel in overvloed.

Oud en Nieuw thema idee #8: Karaoke

Mensen houden van karaoke en meezingen. Je kunt dit thema gemakkelijk toepassen door een piano-bar-muzikant in te huren of een karaoke-apparaat te regelen.

Oud en Nieuw thema idee #9: Neon

Door de felle kleuren wordt je feest gegarandeerd een knallend begin van 2020. Vraag je bezoekers om hun opvallendste outfit aan te trekken in het neon thema. Ook kun je je locatie versieren met glow in the dark sticks of -verf in verschillende kleuren. 

Oud en Nieuw thema idee #10: Zomerfeest

Zou jij ook willen dat je Oud en Nieuw op een tropisch strand door kon brengen? In ons kikkerlandje kunnen we natuurlijk niet rekenen op 30 graden met stralende zon. Dus pak de heaters uit de schuur en ga voor een zonnige inrichting op je locatie. Palmbomen, cocktails, opblaaskrokodillen en grote strandballen creëren meteen een zomerse sfeer.

Oud en Nieuw thema idee #11: Zombie apocalypse

Alleen voor de echt durfal’s… Sluit het jaar af met een zombie apocalypse. De ideale locatie voor een thema als dit is bijvoorbeeld een oude loods, of grote schuur. 

Oud en Nieuw thema idee #12: Game mania

Vraag je bezoekers om zich te kleden als hun favoriete game karakter, van vroeger of van nu. Huur een ruimte met retro arcade-games of virtual reality-headsets voor gameplay-entertainment. 

Oud en Nieuw thema idee #13: Studentenfeest

Neem je evenement terug naar je studententijd met goedkope drank en oude schooloutfits. Ook is dit een perfecte kans om een reünie te organiseren met je oude studiegenoten en vrienden. 

Oud en Nieuw thema idee #14: Mad Hatter’s theekransje

De magische wereld van Alice in Wonderland is altijd een klassieker en stelt je in staat om echt de regels te buigen als het gaat om de styling van je evenement. Ook kun je Assepoester’s bal hosten of het kleiner aanpakken met een huisfeest bij de zeven dwergen uit het sprookje Sneeuwwitje. Vraag je bezoekers zich te kleden als hun favoriete sprookjesfiguur en zorg voor een lang en gelukkig feest.

Oud en Nieuw thema idee #15: Midnight circus

Organiseer een evenement rondom het freaky midnight circus thema. Denk aan mimespelers, bebaarde vrouwen, waarzeggers, burlesque artiesten en meer. Maak het effect sterker door de locatie te versieren in de stijl van het thema. Gebruik hiervoor de traditionele circusstrepen en vintage artiestenposters.

Oud en Nieuw thema idee #16: Gouden bubbels

Probeer het thema “champagne”, voor een verfijnde black-tie soiree. Moedig je bezoekers aan zich in formele kleding (misschien zelfs goudkleurig) te kleden voor een avond vol champagne, prosecco en andere bubbels. 

Aan de slag!

Ben je klaar om met je Oud en Nieuw evenement aan de slag te gaan? Klik hier om te beginnen.