Na maanden voorbereiding is het eindelijk zover: de dag van je evenement is aangebroken! Hoewel je waarschijnlijk al online tickets hebt verkocht, is het mogelijk dat je evenement nog niet is uitverkocht. Als je een festival organiseert, is de kans groot dat jouw doelgroep pas in een laat stadium beslist of ze komen. Bij andere evenementen, zoals beurzen en sportwedstrijden, worden traditioneel altijd meer tickets aan de deur verkocht dan online.

Wat voor evenement je ook organiseert: als je nog capaciteit hebt en geen tickets aan de deur verkoopt, loop je inkomsten mis. Hoe kun je makkelijk en betrouwbaar tickets verkopen aan de late beslissers? De Eventbrite Organizer-app biedt uitkomst! Door de gratis Eventbrite Organizer-app te downloaden heb je een mobiele kassa die is gekoppeld aan je online ticketverkoop- en scansysteem en ben jij voorbereid op alle situaties.

Hoe werkt de app?

De Eventbrite Organizer is een app die eenvoudig en gratis te installeren is. De app maakt je ticketverkoop inzichtelijk: hoeveel bezoekers zijn er al binnen en wanneer zijn deze tickets gescand, hoeveel bezoekers zijn nog niet gescand en hoeveel capaciteit is er nog over? Terwijl de online ticketverkoop op de achtergrond doorgaat en er voortdurend tickets gescand worden, houd jij met de Eventbrite Organizer-app de stand van zaken in de gaten.

Met de Eventbrite Organizer-app heb je ook een elektronische kassa op je iOS-apparaat die zowel cash- als creditcard- en pinbetalingen accepteert. Als organisator kun jij zelf bepalen wie van jouw medewerkers waar toegang tot heeft. Zo kun je instellen dat iemand alleen mag scannen, of bijvoorbeeld ook tickets mag verkopen.

De verkochte tickets kunnen per e-mail meteen naar de koper worden verstuurd, of zijn ter plekke eenvoudig te printen met een printer van Eventbrite, die je samen met een betaalterminal bij Eventbrite kunt huren. Het is ook mogelijk om je eigen betaalterminals te gebruiken. Hou er dan wel rekening mee dat je het bedrag dan handmatig moet invoeren tijdens het verkopen. Om de kassa optimaal te laten functioneren, is een goed werkende WiFi verbinding noodzakelijk. Bij een storing kun je anders alleen cash betalingen accepteren en geen tickets printen. 

Een andere mogelijkheid is om nieuwe tickettypes toe te voegen, zoals tickets met last-minutekorting of met een promocode. Ook kun je de capaciteit van het totale evenement of individuele tickets aan te passen en (gratis) tickets te versturen naar gasten. Handig als er last minute sponsoren of pers langskomen!

Mis geen mogelijkheid om (extra) tickets te verkopen en haal het maximale uit je evenement. Met een kassa bij de entree heb je grote kans op een uitverkocht evenement en kun je aan het eind van de dag je trots proosten op een succesvol evenement. Wil je meer weten over hoe je meer tickets kan verkopen met Eventbrite? Download dan dit ebook.