Wist je dat onze blog vol met content staat waar je gratis gebruik van kunt maken? Je kan hier handige ideeën, artikelen, ebooks en templates vinden waardoor het organiseren van je evenement makkelijker wordt. Benieuwd wat de populairste artikelen waren van de afgelopen maand? Bekijk dan onze top 20!

1. 100 unieke ideeën voor inzamelacties die écht werken

Inzamelacties kunnen erg effectief zijn om je doel te bereiken en de wereld een stukje beter te maken.  Hoe kom je op ideeën voor inzamelacties die voor deelnames en donaties zorgen? In dit artikel vind je een lijst met honderd unieke ideeën voor inzamelacties die je op weg zullen helpen, of je misschien wel op een heel nieuw ideeën brengen.

2. Trendrapport voor de evenementenbranche 2019

In dit rapport hebben we de meest opvallende trends en uitdagingen van 2018, en kansen voor 2019, voor je uitgewerkt. Wereldwijd hebben wij onder 4476 eventprofessionals onderzoek gedaan en in dit rapport vind je de resultaten die voortkomen uit data van meer dan 300 Nederlandse en Belgische eventprofessionals.

En pssst… We zijn nu bezig voor het trendrapport voor 2020, help jij mee? Vul dan deze vragenlijst in.

3. 9 originele ideeën voor een workshop waar je publiek echt bij betrokken is

Lesgeven is een kunst. Geweldige instructeurs houden onze aandacht vast, maken ons aan het lachen, helpen ons complexe materie volledig te begrijpen en zijn bovenal inspirerend. Het vergt oefening om dit soort betrokkenheid van je deelnemers te krijgen, maar zelfs als je geen ervaring hebt in het lesgeven zijn er stappen die je kunt nemen om je workshops of trainingen zo interessant mogelijk te maken. Enthousiast? We hebben in dit artikel  9 leuke ideeën voor workshops.

4.Template kit: alles wat je nodig hebt om een evenement te organiseren (8 templates)

Het organiseren van een evenement is vaak erg stressvol en chaotisch. Daarom hebben wij speciaal voor evenementorganisatoren deze kit samengesteld. Van het budgetteren tot een advertentieplanning, in deze kit kun je maar liefst 8 gratis templates vinden die handig kunnen zijn voor het organiseren van je eigen evenement. Download deze gratis kit en bespaar tijd én geld.

5. 10 manieren om je naamsbekendheid te verhogen

Wil je weten hoe jij je naamsbekendheid kunt verhogen? Dan ben bij dit artikel aan het juiste adres!  Wat kun je naast traditionele advertenties doen om ervoor te zorgen dat iedereen het over jouw merk heeft? We hebben 10 ideeën verzameld om mensen over jouw merk te laten praten.

6. 13 originele ideeën voor de goodiebag van jouw evenement

Goodiebags horen bij evenementen. Maar als je gratis producten weggeeft waar je bezoekers niets aan hebben, kun je ervan op aan dat de producten in de prullenbak belanden nog voordat je bezoekers je evenement hebben verlaten. Om je te helpen de juiste goodies te kiezen, zijn hier 13 unieke ideeën voor giveaways om je bezoekers enthousiast te maken.

7. 19 creatieve ideeën voor evenementpromotie om aanwezigheid te vergoten

Een uitverkocht evenement is niet alleen het doel, maar vaak ook een grote stressfactor voor evenement organisatoren. Als je iedere beproefde promotietechniek al hebt geprobeerd, is het tijd voor een nieuwe aanpak. Hier zijn enkele creatieve ideeën te vinden om je te helpen je ticketverkoop explosief te laten groeien.

8. Deze eventtechnologie trends mag je in 2019 écht niet missen

De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Daarom hebben we de veelbelovende trends hier voor je op een rij gezet. Zo ben je direct op de hoogte van dé tools op het gebied van marketing, communicatie en techniek die je evenement in 2019 naar een hoger niveau tillen.

9.20 creatieve ideeën voor een geslaagd zakelijk evenement

Bedrijfsevenementen zijn er in alle vormen en maten, van interne vergaderingen, feesten en teambuilding evenementen tot klantevenementen, conferenties en awards. Als je een evenement wilt organiseren waar mensen nog lang over napraten dan moet je het tegenwoordig wel buiten de gebruikelijke kaders gaan zoeken. We hebben het web voor je afgestruind en een lijst met de meest innovatieve zakelijke evenementen van de laatste tijd voor je onder elkaar gezet.

10. 10 ideeën waar studenten bij willen zijn

Wil je een studentenpubliek aantrekken, dan heb je meer nodig dan een paar gratis drankjes. Studenten kunnen iedere dag weer kiezen uit een studentenfeest, talloze andere activiteiten en extra curriculaire bezigheden. Hier zijn 10 originele en innovatieve ideeën die het gemiddelde studentenfeest net wat interessanter maken en 4 manieren om aanwezigheid op je evenement te vergroten.

11. De ultieme checklist voor een feilloze eventplanning

Of het nu je eerste of je honderdste evenement is, het plannen van een evenement brengt altijd stress met zich mee. Gelukkig zijn er enkele uitstekende hulpmiddelen beschikbaar die het hele proces gemakkelijker kunnen maken. Gebruik deze lijst bij je planning om stress te verminderen en ervoor te zorgen dat je niets vergeet.

12. Template: gantt chart voor de planning van je evenement

Een gantt chart is een tool die veel gebruikt wordt in projectmanagement. Het zorgt ervoor dat al je taken geplant staan in een overzicht zodat je in één oogopslag kunt zien waar je team het erg druk zal hebben en waar de focus moet liggen op welk moment.  Wij hebben een voorbeeld van een gantt chart voor je gemaakt waar je meteen mee aan de slag kunt.

13. 10 sponsorpakketten waar grote merken enthousiast van worden

Als je op zoek gaat naar sponsoren moet je je evenement zo aantrekkelijk mogelijk maken voor de merken.  Om je hierbij te helpen, vind je hier 10 voorbeelden van sponsorpakketten die in het oog springen.

14.  4 snelle manieren om een evenement op Facebook te promoten

Als je een evenement wilt promoten, zou Facebook wel eens de meest effectieve tool kunnen zijn. Maar met alleen een evenement aanmaken op Facebook ben je er niet. Je moet ervoor zorgen dat jouw evenement echt opvalt en er aantrekkelijk uitziet. Allison Hoffman, Product Marketing Manager van Facebook Events, legde ons uit hoe we dit kunnen aanpakken. Lees in dit blog haar toptips voor de promotie van een Facebook Event.

15. 5 redenen waarom merken je evenement willen sponsoren

Het werven van sponsoren is vaak een lastig taak voor organisatoren. In deze blog geven we je vijf belangrijke drijfveren voor merken die op zoek zijn naar sponsormogelijkheden. Hou ze in je achterhoofd wanneer je sponsoren benadert: ze kunnen je helpen de voordelen van sponsoring van je event over te brengen.

16. De 10 belangrijkste eigenschappen van succesvolle eventmanagers

Het vergt een breed scala aan vaardigheden en stalen zenuwen om een succesvol event te organiseren. Er is dus veel voor nodig om een goede eventmanager te zijn. We hebben in dit blog de 10 belangrijkste eigenschappen van succesvolle eventmanagers op een rijtje gezet.

17. Een handig template voor het budget van je evenement

Moeten deze kosten wel op die kostenpost? Rekening gehouden met btw? En het ergste van allemaal… ben je iets vergeten? Een goed begin is het halve werk. Dit template is beschikbaar voor het budget van je evenement. Je kan deze zelf invullen en aanpassen. Zo is de eerste stap al snel gezet.

18. Draaiboek: hoe je veelvoorkomende festivalfouten vermijdt

Als je een festival organiseert zul je geregeld voor de meest onverwachte uitdagingen komen te staan. Afzeggingen, logistieke problemen, miscommunicaties en ga zo maar door. Dit kan uitlopen tot groot fiasco. In dit ebook lees je de best practices die je kunt volgen en ervaringen waarvan je kunt leren om de onvermijdelijke uitdagingen sneller op te lossen en je bezoekers tegen de chaos te beschermen.

19. Ideeën voor een grandioos openingsfeest

Een nieuw kantoor, bedrijf, of gewoon een frisse start, dan valt er iets te vieren! In deze blog kom je te weten hoe je op ideeën komt voor een groots openingsfeest,  je evenement effectief promoot en hoe je het met stijl organiseert.

20. Hoeveel toiletten heb ik per bezoeker nodig?

Tijdens het organiseren van je evenement ga je vroeg of laat op de vraag stuiten: “Hoeveel toiletten heb ik per bezoeker nodig?”. Ook hangt het antwoord op deze vraag af van het aantal bezoekers dat je verwacht.  In dit blog artikel  helpen we je graag op weg om deze vraag te beantwoorden.