De ticketverkoop van je evenement is van start gegaan en bezoekers claimen gretig hun tickets – sommigen kopen er zelfs een paar extra voor vrienden of familie. Zou het niet fijn zijn om deze omzet weer te kunnen investeren in je evenement? Dit is mogelijk met het ontvangen van de uitbetalingen vóórdat je evenement plaatsvindt.

Met Eventbrite heb je als organisator zelf de controle over het geld dat je verdient met de ticketverkoop, registraties en andere Add-Ons. Lees verder om meer te weten te komen over jouw uitbetalingsopties en om tips te krijgen over het investeren van deze uitbetalingen in jouw evenement. 

Kies de uitbetalingen die het beste bij je evenement aansluiten

Eventbrite geeft je de flexibiliteit om zelf te kunnen kiezen wanneer je wordt uitbetaald. Of je nou voor of na je evenement toegang tot deze fondsen nodig hebt. Selecteer een uitbetalingsschema dat voor jouw evenement werkt. Kies een van de volgende opties:

  • Elke week: uitbetalingen worden elke woensdag vrijgegeven, zolang de ticketverkoop loopt.
  • Elke maand: uitbetalingen worden steeds op de 1e en 15e van elke maand vrijgegeven, zolang de ticketverkoop loopt.
  • Eenmalig nadat het evenement is afgelopen: de uitbetaling wordt vier werkdagen na het einde van je evenement vrijgegeven.

Eventbrite stuurt je een e-mail om je te informeren over de uitbetalingen van je evenement, maar je kunt zelf ook na afloop de status van de uitbetaling bekijken in je account. In het betalingsoverzicht wordt de “Datum van verzending” of de “Verwachte verzenddatum” van de betaling weergegeven.

Houd er rekening mee dat overboekingen niet onmiddellijk op je rekening staan. Afhankelijk van je bank kan het vier tot vijf werkdagen duren voordat je het geld ontvangt nadat een betaling is vrijgegeven.

Opmerking: Eventbrite biedt drie betaalmethoden: Eventbrite-betalingsverwerking, PayPal en Authorize.net. Als je uitbetalingen wilt inplannen, heb je het Professional pakket (of hoger) nodig en moet je Eventbrite-betalingsverwerking gebruiken voor de uitbetalingen van je evenement. Eventbrite-betalingsverwerking biedt je exclusieve voordelen, zoals de mogelijkheid om de betalingsverwerkingskosten door de ticket kopers zelf te laten betalen en de mogelijkheid om tickets te verkopen op platformen zoals Facebook.

Zo maak je gebruik van uitbetalingen

Betaald worden is een geweldig gevoel, vooral als je dan kunt nadenken over hoe je dit weer wilt investeren. Hier zijn een paar manieren om de uitbetalingen opnieuw te investeren in je evenement:

  • Betaal je leveranciers. Leveranciers kunnen voor sommige bezoekers net zo belangrijk zijn als de artiesten. Daarom is het belangrijk om je rekeningen (en je relatie) met je leveranciers in goede staat van dienst te houden. Tijdige betalingen zijn de sleutel tot het opbouwen van vertrouwen én een goede relatie.
  • Doe een aanbetaling voor de locatie van volgend jaar. De concurrentie om populaire locaties kan behoorlijk pittig zijn. Heb je de perfecte locatie gevonden voor jouw volgende evenement? Gebruik dan de omzet van je ticketverkoop om deze locatie te reserveren en om de terugkomst van tevreden bezoekers te stimuleren.

Ga voor meer informatie over de Eventbritepakketten, -toeslagen en -betaalmethoden naar ons Helpcentrum.