Gratis

Fermenteer het seizoen: de Lente

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Leer de kunst van groente fermentatie met elk seizoen unieke recepten. Je krijgt van te voren de benodigdheden door en kunt live meedoen .

Over dit evenement

Groentefermentatie beleeft de laatste jaren een heuse revival. Deze oude bewaarmethode heeft immers heel wat troeven in petto. Naast het feit dat het een van de meest ecologische manieren is om groenten te bewaren, zorgt fermentatie ook voor een unieke smaak. Chefs maken er deze dagen dan ook gretig gebruik van.

Tijdens deze workshop krijg je de kneepjes van de groentefermentatie helemaal onder de knie. En uiteraard houden we daarbij rekening met de seizoenen. Je ontdekt hoe fermenteren in elk seizoen weer anders is en dus smaakt. Om het nog boeiender te maken, improviseren we à volonté. Door groenten en smaakmakers te combineren, creëren we onze eigen unieke fermenten.

Elke les duur 2 1/2 uur. Naast de theorie gaan we ook daadwerkelijk aan de slag met groenten van het seizoen. Van te voren krijg je door wat je in huis moet hebben om mee te doen. En na afloop heb je je eigen unieke fermenten. Je ontvangt na afloop het lesmateriaal in je mailbox om zelf nog verder te experimenteren

Dit is een workshop van Velt (Vereniging Ecologisch Leven koken en Tuinieren). De workshop wordt begeleid door Velt lesgever Cathy Verschoor van K.eetmee. Deze les wordt meerdere keren per jaar gegeven.

Fermenteer de Lente

De lente biedt heerlijk jonge en zoete, maar kwetsbare groenten. Nieuw groen blad en kraakverse kool- en wortelgewassen zorgen voor subtiele en frisse smaken. Houd de combinaties eenvoudig en laat de groenten

vooral voor zich spreken. Ook onkruiden kun je nu verwerken in je fermenten. Ze bieden extra voedingsstoffen en voegen vaak een unieke smaak toe

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen