€ 7,50

Haagse Popweek 2021: Workshops Ready To Play

Venster Acties en details

€ 7,50

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Popradar Den Haag

12 Burgemeester Hovylaan

2552 AW Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Ready To Play is de springplank voor bands en muzikanten in Den Haag.

Over dit evenement

Tijdens de workshops, georganiseerd door Popradar en Ready To Play, leer je hoe je rake lyrics schrijft, catchy nummers maakt en hoe je jouw slaapkamer-productie naar een hoger niveau kan tillen. De workshops zijn toegankelijk voor elk niveau en alle leeftijden.

Workshops:

Lyrics voor songwriters door René van der Zee

Zondag 17 oktober 14.30-16.00 uur

Sommigen schudden ze uit de mouw, en anderen broeden er maanden op: lyrics. Het is duidelijk dat er geen formule is voor het schrijven van goede teksten, maar er zijn wel manieren die het tekstschrijven een stuk behapbaarder kunnen maken. In deze masterclass, onder leiding van René van der Zee (COOPER), gaan we hier dieper op in: over welke onderwerpen schrijf je, hoe gebruik je metaforen en waardoor laat jij je inspireren? Deze masterclass helpt je om de manier van lyrics schrijven te ontdekken die voor jou het beste werkt. Deze masterclass is dus een uitgelezen kans om jouw lyrics naar een hoger niveau te tillen.

Backing Vocal en Zangtechnieken Popmuziek door Jeruma Arnold

Zondag 17 oktober 16.00-17.30 uur

Een workshop voor vocalisten met interesse in backingvocals, harmonie en zangtechniek. Jeruma heeft veel ervaring met het arrangeren, coachen, opnemen en live neerzetten van backing vocals. Zowel als backing vocalist als voor zijn eigen muziek, die zich het beste laat omschrijven als Pop gemengd met Neosoul. Jeruma heeft altijd als doel gehad om een totaalmuzikant te zijn, die zelf schrijft, produceert en uitvoert.

Hoewel hij van jongs af aan al veel zingt, werpt een vroege en verwarrende stemverandering in de puberteit roet in het eten. Daarom wordt hij enorm geïnspireerd door zijn docenten op het conservatorium die hem de technieken leren die hem de kans geven zijn stem weer te vertrouwen. Sindsdien is het helpen van nieuwe stemmen een net zo belangrijke passie als het zijn van een solo-artiest.

Studio-producties toevoegen aan Live-optredens met jouw band (o.a. hybrid drummen) door Pim Aarden

Maandag 18 oktober 19.30-21.00 uur

Tijdens de workshop gaan we kijken hoe ik studioproducties naar live vertaal met het gebruik van Ableton Live en hybrid drumming. Ontdek de nieuwste mogelijkgheden om sounds toe te voegen aan jouw band. Daarnaast is er ook ruimte voor vragen en eigen inbreng.

Pim’s specialiteit is het eigen maken van moderne pop/R&B producties. Dit doet hij in combinatie met Ableton Live en Roland drumgear. Door gebruik te maken van deze middelen, zorgt hij ervoor dat deze studio producties helemaal tot zijn recht komen live. Op dit moment speelt Pim live met oa Raw Roets, Haris en MAXINE.

Pim Aarden (Bergen op Zoom, 1999) drumt al vanaf zijn tiende en heeft in 2021 succesvol het conservatorium van Rotterdam afgerond. Hier kreeg hij onder andere les van Hans Eijkenaar en Martijn Vink.

Tips en oefeningen voor slide & blues guitar: Leif de Leeuw

Dinsdag 19 oktober 19.30-21.00

Masterclass Leif de Leeuw. De Leeuw is gitarist en oprichter van de Leif de Leeuw Band, hij werd in n 2016 door de lezers van het magazine ‘De Gitarist’ uitgeroepen tot beste blues(rock) gitarist van de Benelux.

Wat: Een workshop voor gitaristen met ambitie en interesse in techniek, sound en feel van bluesrock.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Popradar Den Haag

12 Burgemeester Hovylaan

2552 AW Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

{ _('Organizer Image')}

Organisator Popradar Den Haag

Organisator van Haagse Popweek 2021: Workshops Ready To Play

Popradar Den Haag is een Haagse organisatie die zorgt voor een levendige en diverse popscene binnen Den Haag. We beheren het grootste repetitieruimtecentrum van Den Haag en creëeren nieuwe lokale, nationale en internationale kansen voor Haagse acts en muzikanten.
Op de locatie in Loosduinen beschikken we over 20 repetitieruimtes, een professionele geluidsstudio, verschillende les- en presentatieruimtes, het Radarcafé met wekelijks programma en de grote Radarzaal die je kunt huren voor optredens, feesten en meetings. Daarnaast worden er muzieklessen en bandcoaching gegeven door onder andere Ready To Play en Drumschool Stefan van de Brug.
Haagse acts kunnen bij Music Support aankloppen voor advies en (financiële) ondersteuning binnen hun route naar verdere ontwikkeling. We verbinden muzikanten, coaches, boekers, producers, publiek, beleidsmakers, initiatiefnemers en poporganisaties met elkaar.
Jaarlijks organiseren we de Haagse Popweek, een lokaal popfestival in de stad. Tijdens de Herfstvakantie vragen we een week lang aandacht voor Haags opkomend poptalent. De Haagse Popweek fungeert als een etalage van wat er momenteel speelt op het gebied van genres als pop, rock, indie, singer-songwriter, urban/hiphop en elektronica en is ook een week waarin talentontwikkeling centraal staat.
We beheren het alternatieve muziekplatform Submarine, dat altijd op zoek is naar nieuwe alternatieve muziekstromingen. SuBmarine is een laboratorium voor spannende, grensverleggende en nieuwe undergroundprojecten en begeeft zich op onbekende muzikale terreinen.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen