24-uurs horizonobservatie Herfstequinox 2023

Actions Panel

24-uurs horizonobservatie Herfstequinox 2023

24 uur Rust, Ruimte en Onverdeelde Aandacht aan de Noordzeehorizon - Choosing abundance in space and time. You, us, and the horizon.

By Bruno van den Elshout en Lars Doyer

When and where

Date and time

September 22 · 6:30pm - September 23 · 8:30pm CEST

Location

De Fuut 6 Zuiderstrand 2586 JK Den Haag Netherlands

Refund Policy

No Refunds

About this event

  • 1 day 2 hours
  • Mobile eTicket

(English version below)

Kom je het met ons meemaken? Overvloed in tijd en ruimte, 'gewoon' op het Haagse Zuiderstrand, aan het eind van de zomer, op het moment dat dag en nacht precies even lang zijn. Welkom bij de 16e editie van de 24-uurs horizonobservatie!

Met de wind in je haren, het nacht te zien worden en weer dag. Twee keer eb en twee keer vloed, met de golven die onvermoeibaar op je toe blijven komen.

Als je aan de horizonobservatie deelneemt, doe je dat in gezamenlijkheid met maximaal 24 deelnemers. Vraag ons voor je je aanmeldt graag naar de uitgebreide uitnodiging, zodat je je kunt checken of deze horizonobservatie voor jou op het juiste moment komt, of dat misschien niet doet. In aanloop naar de observatie sturen we je een uitgebreide paklijst, met handreikingen om je voor te bereiden.

Je kunt je tot maandag 11 september 9h00 inschrijven.

Door wie

De 24-uurs horizonobservatie is een jaarlijks terugkerende gelegenheid die is voortgekomen uit het project NEW HORIZONS van kunstenaar Bruno van den Elshout. Vanuit de wens om rust en ruimte zichtbaar en deelbaar te maken, fotografeerde hij in 2012 een jaar lang ieder uur hetzelfde uitzicht op de Noordzeehorizon. In april 2013 ondernam hij zijn eerste 24-uurs horizonobservatie, benieuwd naar wat er in 24 uur aan de horizon te beleven zou zijn.

Doorheen de jaren zijn bij het organiseren en vormgeven van de 24-uurs horizonobservatie meerdere samenwerkingspartners betrokken geweest. In 2019 ontstond de samenwerking met Lars Doyer en Helen Hartmann, en met veel plezier.

~~

How does this sound to you? 24 hours between two sunsets on The Hague's Zuiderstrand beach. Your undivided attention and a view of the horizon. The wind in your hair, the tides, the changing weather and the uninterrupted waves. All of this in the attentive companionship of (maximum) 16 mindful observers.

If you would like an impression of what a 24-hour horizon observation feels like, please visit www.newhorizonsahead.nl/observations. Before signing up, ask us for the more detailed invitation, so you can get a feel for what to expect and see if this adventure suits you. A week before the actual observation, we will send you a packing list to prepare for the experience and start enjoying more space and time before the physical 24-hour horizon observation.

You can sign up until Monday 11 September at 9AM.

Foto/photo: Sunny 24-hour Horizon observation in 2020 / Bruno van den Elshout

About the organizer

Met eigenzinnige kunst- en onderzoeksprojecten creëert kunstenaar Bruno van den Elshout (Den Haag, 1979) deelbare gelegenheden om - in gezamenlijkheid of individueel -oordeelvrije benieuwdheid en liefdevolle aandacht te beleven. In 2012 fotografeerde hij een jaar lang ieder uur de Noordzeehorizon, waarvan in 2014 een bijzonder, vlakliggend kunstwerk-in-boekvorm verscheen (NEW HORIZONS). In 2018 bracht nodigde hij 144 mensen uit voor een wezenlijke ontmoeting, en wandelde hij met elk van hen een volledige werkdag langs het Haagse Zuiderstrand. Hun indringende portretten op ware grootte vormen samen het boek Whatever the Weather, dat op 19 november 2022 in een oplage van 432 exemplaren is verschenen.

Bruno woont samen met zijn vriendin Sanne en hun drie kinderen in de Bomenbuurt. Bruno ondernam in april 2013 zijn eerste 24-uurs horizonobservatie, en organiseerde sindsdien 15 edities, de laatste jaren steeds tijdens de herfstequinox.

*

Consultant Lars Doyer (Delft, 1972) maakt met individuen, teams en organisaties complexe veranderingen door en mee. Met de waarderende en onderzoekende werkwijze die hem eigen is, nodigt hij uit tot vertragen, verstillen en verzachten. Zo kan ruimte ontstaan om te ontmoeten wat er werkelijk toe doet en kan je onderzoeken welke beweging dat van jezelf vraagt. Van daaruit kun je beleven waartoe die beweging uitnodigt. Lars is lector Moderne Arbeidsverhoudingen en Medezeggenschap aan de SDO Hogeschool voor Moderne Bedrijfskunde, grondlegger en hoofddocent van de leergang Strategisch HR & Change van Nyenrode Business University en AWVN en co-auteur van de boeken ‘De kunst van onderhandelen in duurzame relaties’ en ‘Onderstromen in de Polder’.

Lars is vader van twee kinderen, woont aan het Haagse Koningsplein en verzorgt in zijn vrije tijd hockeytrainingen nadat hij dat eerder ook voor professionele teams deed. Lars nam in 2018 voor het eerst deel aan een horizonobservatie en was in 2019 mede-organisator van de eerste corporate editie.

*

Samen geven Lars en Bruno sinds 2023 vorm aan de jaarreis, door bij elke seizoenswisseling een zingevende natuurervaring vorm te geven.