De kracht van creatief schrijven -YWE-5 oktober

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Bonte Kraai

Kraaienneat 68

1104 Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Workshop De kracht van creatief schrijven

Ontdek je kracht in de woorden van het schrijven. Ik geef schrijfcursussen en workshops die je meer dan woorden brengen. Die je in je kracht laten staan en je bewuster maken van de omgeving waar je deel van bent. Met creatieve schrijfoefeningen kom je vanzelf bij het vinden van 'meer dan woorden' . Ontdek hoe je door verandering van kijken geïnspireerd raakt, hoe creatieve associatie- oefeningen een verhaal uit jezelf doen ontstaan. Kom in contact met een vorm die jouw de kracht geeft om de woorden te vinden en wat je zintuiglijk ontdekt en waarneemt in woorden te benoemen.

BIO KARIN LACHMISING Karin Lachmising is een geëngageerd Surinaams -Nederlandse schrijfster van gedichten, theatertekst, essays en columns. Zij geeft stem aan maatschappelijke onderwerpen en sociale verhoudingen, waarbij ze het belangrijk vindt dat we inzicht verkrijgen in diversiteit en inclusie en ons daarvoor inzetten. Zij weet een brug te slaan tussen zeer diverse groepen mensen en streeft naar het zichtbaar maken van de woorden die de verhalen vertellen van de samenleving. Taal is daar het begin van. ‘Het is prachtig om te ontdekken hoe je door creatief schrijven een taal vind om je uit te drukken, om je kracht te ontdekken, om je uit te spreken door middel van verhalen en vooral de ruimte te scheppen voor jouw woorden. De mens geeft woorden aan dingen,we gebruiken taal om onszelf in relatie met de werkelijkheid om ons heen te duiden. Hoe beter we dat kunnen, hoe krachtiger wij ons voelen en hoe bewuster we de verbinding met onze omgeving maken. Taal is daardoor meer dan woorden, het brengt je bij je eigen kracht en versterkt personen en organisaties in hun verbinding met de omgeving. ‘Het is mijn passie om mensen te laten ontdekken hoe creatief schijven bijdraagt aan het het vinden van je eigen kracht . Om ‘meer dan woorden ’te ontdekken om je stem en je verhaal zichtbaar te maken. In haar gedicht Thuis, waar ook de titel van haar eerste bundel uit is voortgekomen legt ze in poëtische woorden bloot hoe belangrijk het is om je te voeden met datgene waardoor je in je eigen kracht kan staan en jezelf kan ontwikkelen. Thuis Nergens groeit een boom die haar aarde niet vindt waar water haar verlaten heeft noch zaden haar voeden. Nergens groeit die boom.

Karin Lachmising is geboren in Nederland, emigreerde zij met haar ouders naar Suriname in 1976. In 1983 kwam ze voor studie terug naar Nederland om zich vervolgens vanaf 1997 tot 2018 in te zetten voor duurzame ontwikkeling en programma’s voor literatuur, kunst en cultuur in Suriname. Ze begeleidde participatieprocessen met Inheemsen en marrongemeenschappen in het binnenland van Suriname. In 2012 studeerde ze als eerste student af van de schrijversvakschool Paramaribo en debuteerde bij Uitgeverij In De Knipscheer met de bundel Nergens groeit een boom die haar aarde niet vindt. Daaropvolgend schreef ze haar eerste geëngageerde toneeltekst Ademhalen dat werd opgevoerd in Nickerie en Paramaribo in Suriname: Een theaterstuk dat gaat over de moed van vrouwen in een benauwende omgeving. Haar derde werk verscheen in december 2018, de dichtbundel ‘Zeven rivieren ver’ . Nog meer dan haar eerdere werk zien we in deze bundel zeer geëngageerde poëzie over universele thema’s die aan het nadenken zetten, getuige onder ander de gedichten met als titel Vluchteling en De laatste beslissing.

De workshop vindt plaats in het kader van Young Women Empowerment: een trainingstraject voor jonge vrouwen met een biculturele afkomst, in elkaar gezet en gegeven door Sarita Bajnath die ook deze reünies organiseert met behulp van Stadsdeel Zuidoost. Iedereen mag meedoen, voor vrouwen die mee hebben gedaan aan het traject van Young Women Empowerment krijgen 50% korting op de prijs vanwege hun deelname d.m.v. een code. Dit geldt alleen voor hen en wordt gecontroleerd.

Je mag meedoen als voormalig deelnemer als je hebt meegedaan, ongeacht of je je certificaat behaald hebt.


Veelgestelde vragen

Wat zijn de vervoers-/parkeermogelijkheden voor het evenement?

Vlakbij metrostation Kraaiennest waar de metro 53 stopt. Aan de ene kant vind je een winkelcentrum 'De Kameleon' en aan de andere kant een apotheker en daarnaast zit 'De Bonte Kraai'.

Er is gratis parkeren.


Wat mag ik meebrengen naar het evenement?

Goed humeur

Datum en tijd

Locatie

De Bonte Kraai

Kraaienneat 68

1104 Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen