Gratis

Meerdere data

ANTI-VIRUS Hackathon

Venster Acties en details

Gratis
Beschrijving van het evenement
Schrijf jouw school of organisatie in voor de COVID-Coach, een virtuele hackathon voor jongeren rond de COVID maatregelen.

Over dit evenement

Wat bieden we aan?

Binnen de ANTI-VIRUS campagne van de Federale Overheid, waarbij jongeren op de hoogte worden gehouden van de nieuwste gebeurtenissen en maatregelen gerelateerd aan COVID-19, bieden we een luik COVID-Coach aan.

COVID-Coach is een virtuele hackathon van 60 minuten, waarin we per school / organisatie / gemeente, een digitaal event lanceren. Tijdens deze 60 minuten zorgen we voor informatie en interactie rond het belang van de COVID maatregelen voor jongeren.

Bovendien wordt elke week één laureaat weerhouden voor de wedstrijd ‘COVID Commissaris van het jaar’.

Deze activiteit is gericht op jongeren tussen 16 jaar en 25 jaar.

Waarom?

We willen ervoor zorgen dat de jongeren de moed niet verliezen en volhouden voor de komende maanden. Capital zet in op een bredere en duurzame strategie om alle jongeren te bereiken en te betrekken. Dit doen we door op maat van de jongeren te werken en te communiceren.

Wanneer?

Er zullen in totaal 50 virtuele hackathons georganiseerd worden in heel België in de maanden maart, april en mei.

Hoe?

Door de COVID-maatregelen zijn we genoodzaakt om het aanbod volledig digitaal aan te bieden via Zoom-sessies. Het voorgestelde pakket bestaat uit drie delen, en duurt maximaal 60 minuten:

  • Korte briefing over COVID-19, de recente maatregelen, de stand van de vaccinaties, manieren om voor je welzijn te zorgen en contactpersonen;
  • Door onze moderatoren worden twee challenges gelanceerd. De jongeren worden verwacht om op een speelse manier content te maken en een spel van “waar of niet waar” te creëren. Dit kunnen ze op hun eigen sociale media-kanalen delen met #AntiVirus. Hierop volgt een debat;
  • Ten slotte, eindigen we met een Q&A en leggen we uit wat de wedstrijd “COVID Commissaris van het Jaar” inhoudt (inclusief de prijzen). In deze wedstrijd worden jongeren uitgedaagd om een oplossing te vinden waarmee we het coronavirus helpen te verslaan. Dit kan gaan om initiatieven op school, in openbare ruimtes, sportclubs of thuis. Het project met de meeste stemmen wordt uiteraard gekroond tot “Corona Commissaris van het Jaar”, en ontvangt een mooie prijs.

Contact

Scholen en organisaties met interesse en/of vragen kunnen contact opnemen met ons via het mailadres anti-virus@capitalbelgium.be.

Delen met vrienden

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen