Azure Cloud... What's next?

Azure Cloud... What's next?

Actions and Detail Panel

Free

Date and time

Location

De Loods / Main D'Or

Veldkant 4

2550 Kontich

Belgium

View map

Azure Cloud boeide Katrien De Graeve al in de vroege web dagen. Op deze avond deelt ze haar ideeën en basisregels over de Cloud.

About this event

De cloud is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Zo boeide ook een carrière in Azure Katrien De Graeve, senior software engineer bij Microsoft. In haar boeiende keynote krijgen we de scoop over de volgende ontwikkelingen in de technologie & wat jij als Software/Cloud ontwikkelaar ermee kan! Naardien neemt ons Laïla Bougriâ, gepassioneerde software engineer bij Particular Software mee in haar inspirerende talk: over falen en opstaan in de Cloud!

Dit event wordt ge-cohosted door Arxus, onze fantastische Azure Cloud partner. ☁️

Keynote 1 - Azure Cloud… What’s next?

Katrien De Graeve, voor velen bekend uit het TV-programma Team Scheire, maar ook Senior Software Engineer bij Microsoft komt ons haar boeiende verhaal vertellen.

In haar keynote zal Katrien De Graeve al haar ideeën en basisregels delen voor het uitbouwen van een carrière in het licht van wat je motiveert, en hoe je kan doorgroeien naar diepgaande technische functies met de steun van een netwerk. Daarnaast krijgen we een beeld mee over de toekomst van Azure Cloud, ontwikkelingen en toepassingen die jij misschien zelf wel wil inzetten! De volledige avond zal in het teken staan van technische functies en hoe deze verenigbaar zijn met de Azure Cloud.

Dus ben jij Software Developer, Cloud Engineer of heb je interesse deze carrière mogelijkheden te verkennen? Schrijf je dan zeker in! 👩🏾‍💻🤔

Keynote 2 - An exception occurred... Please try again!

Als er één zekerheid is in software, dan is het dat dingen mislukken. Het is niet een kwestie van of, maar wanneer. Maar al te vaak gooien we de fout naar onze gebruikers, die geen andere manier hebben om het probleem op te lossen dan het opnieuw te proberen. Als alternatief bouwen we aangepaste code om randgevallen aan te pakken die niet gemakkelijk kunnen worden opgelost, en we doen dat met een gevaarlijk gebrek aan inzicht in het probleem in kwestie.

In deze sessie bespreken we het belang van systeem veerkracht en hoe u uw software kunt uitrusten met de mogelijkheid om te herstellen van storings scenario's. Na het verkennen van verschillende soorten fouten en het overwegen van verschillende resilience strategieën, zullen we dieper ingaan op het retry patroon en hoe dit toe te passen op onze systemen.

Doe mee en omarm de mislukkingen van je systeem.

Wie is Katrien De Graeve?

Katrien is een senior software engineer bij Microsoft. 20+ jaar geleden, begon ze als technisch trainer en groeide door naar web applicatie ontwikkeling in de vroege web dagen. Het technische aspect zat van begin af aan al in haar bloed en zo kwam ze later bij Microsoft als developer evangelist terecht. Na verschillende technische sales rollen bij Microsoft België, West-Europa en EMEA, is ze nu terug bij de architectuur en software ontwikkeling bij de Commercial Software Engineering in een wereldwijd team. Daarnaast, was ze ook een van de makers in het Canvas TV programma Team Scheire waar technologie en toegankelijkheid de drijfveren waren.

Wie is Laïla Bougriâ?

Laila is een software engineer bij Particular Software, makers van NServiceBus. Ze heeft een passie voor software en heeft haar ervaring opgebouwd onder ander bij bedrijven als SD WORX, Compuware, Bank J. Van Breda en is ook al meer dan 10 jaar zaakvoerster van haar bvba Igindo. Laila is altijd op zoek naar patronen, zowel in code als in garen. In haar vrije tijd houdt ze van breien of haken en brengt ze graag tijd door met haar kinderen met het spelen van wat de dag ook brengt!

Share with friends