Multiple Dates

Basistraining Compassie | Try out

Actions and Detail Panel

Postponed

Sales Have Ended

Registrations are closed
Leuk dat je meedoet aan de try out. Tot ziens op 27 september!

Event Information

Share this event

Date and time

Location

Location

Social Impact Factory Utrecht (boven stadsbrasserie en bar De Utrechter)

40 Vredenburg

3511 BD Utrecht

Netherlands

View Map

Sales Have Ended

Registrations are closed
Leuk dat je meedoet aan de try out. Tot ziens op 27 september!
Event description
Je verbetert je relaties door meer zicht te krijgen op jezelf. Met tal van oefeningen maak je een start met behulpzame gewoonten.

About this event

Wie op zoek is naar meer compassie, begint aan een innerlijke reis. Met elkaar gaan we op zoek naar onze, vaak onbewuste, overtuigingen over liefde en verbondenheid. We staan stil bij hoe we naar onszelf en de wereld om ons heen kijken. In iedere sessie doen we oefeningen. Ook krijg je tips en opdrachten om thuis mee aan de slag te gaan. Zo wordt compassie iets waarin je dagelijks groeit.

Sessie 1

Vaak is compassie een reactie. We mogen een bepaald persoon en hebben dan medelijden als hem of haar leed overkomt. We voelen ons verbonden met iemand anders en leven mee als die persoon verdriet heeft. In deze sessie gaat het over een totaal andere weg: compassie als intentie. We staan stil bij de oneindige bron van compassie en bij belemmerende overtuigingen. Ten slotte bereiden we ons voor op een week met nieuwe ervaringen met compassie.

Sessie 2

Onbewust spelen er vaak allerlei oordelen in ons hoofd. Over mensen, situaties, dingen. Dat staat ons geluk in de weg. In deze sessie word je je bewust hoe oordelen in jouw leven een rol spelen. En we gaan nog een stap verder: we leren hoe we de meest alledaagse, zogenaamd gewone dingen, intens kunnen waarderen. Op die manier valt de behoefte aan oordelen weg.

Sessie 3

Je bent ontzettend rijk! Dat ontdek je tijdens deze derde sessie. Je hebt veel te geven. En: geven maakt gelukkig. Dat is niet alleen spirituele wijsheid. Het is de uitkomst van wetenschappelijk onderzoek. We maken een start in oefeningen in dankbaarheid en geven en ontdekken de positieve invloed op ons leven.

Sessie 4

Mededogen met een ander is moeilijk zonder compassie met jezelf. Dat is een lastige waarheid. Veel mensen hebben moeite om zichzelf echt volledig aanvaarden en te waarderen. In deze vierde sessie bekijk je hoe het staat met de relatie tot jezelf. Ga er maar vanuit dat je interessante nieuwe inzichten opdoet! Je ontvangt concrete handvatten om los te komen van oordelen over jezelf. Ook ga je aan de slag om de band met je lichaam (nog) beter te maken.

Sessie 5

Deze sessie gaat over spiritualiteit. We staan erbij stil dat we onderdeel zijn van een groter geheel: een werkelijkheid die we maar zeer beperkt kunnen doorgronden. Hoe onderhouden we een relatie met dat wat onze pet te boven gaat? Of we het nou God, Allah, de kosmos of het collectieve bewustzijn noemen? En hoe doe je dat op een wijze die bij jou past? Op deze avond wordt duidelijk hoe onze verhouding tot 'het Heilige' van invloed is op hoe we naar onszelf en anderen kijken. Ook onderzoeken we hoe spiritualiteit een bron van inspiratie kan zijn.

Sessie 6

Hoe creër je meer verbondenheid met familie, geliefden, vrienden en collega's? De beroemde dr. Brené Brown leert dat we - opmerkelijk genoeg - de moed moeten opbrengen alleen te staan. Als we onze angsten en schaamten de baas worden, ontstaan innige verbindingen. In deze sessie onderzoeken we wat bij ons de belangrijkste hindernissen zijn in relaties met anderen. Ook krijg je handvatten om die belemmeringen te overwinnen.

Sessie 7

Hoe kijk je naar jezelf? Wat voor persoon ben je? Wat zijn je talenten? Waar krijg je energie van? Wat zijn je schaduwkanten? Hoe blijf je op een compassievolle manier aan jezelf werken. We sluiten de basiscursus af met het onderwerp zelfreflectie. We leren je hoe je eeen goede coach voor jezelf kunt zijn. Daarmee helpen we je op weg om met alles wat je geleerd hebt, jezelf te blijven ontwikkelen.

Share with friends

Location

Social Impact Factory Utrecht (boven stadsbrasserie en bar De Utrechter)

40 Vredenburg

3511 BD Utrecht

Netherlands

View Map

Organizer School voor Compassie

Organizer of Basistraining Compassie | Try out

Save This Event

Event Saved