“Bedwing de Bling”: omgaan met financiële verleidingen

Actions Panel

“Bedwing de Bling”: omgaan met financiële verleidingen

Hoe te dromen zonder in de problemen te komen? ‘Bling’ is overal en soms moeilijk te weerstaan.

By Bibliotheek Rotterdam

When and where

Date and time

Wednesday, March 29 · 5:30 - 8:30pm CEST

Location

Centrale Bibliotheek Rotterdam 110 Hoogstraat 3011 PV Rotterdam Netherlands

About this event

  • 3 hours
  • Mobile eTicket

Hoe te dromen zonder in de problemen te komen? ‘Bling’ is overal en soms moeilijk te weerstaan. Het is prima om soms aan een verleiding toe te geven, zolang je maar weet wanneer je de bling moet bedwingen om niet in financiële problemen te komen. En…weet je zeker dat je geen geld laat liggen. Tijdens “Bedwing de Bling” gaan we praten over geld.

Wat kun je verwachten?

Naïma Ouled'L'kadi: OMG (Omgaan met Geld) workshop:

Iedereen heeft een andere kijk op geld. Als samenleving zijn we niet gewend om openlijk over geld te praten. Durf jij te vragen hoe anderen omgaan met geld? Grote kans dat je nooit het onderwerp bespreekbaar maakt. Deze OMG (Omgaan Met Geld) workshop geeft jou heel veel nieuwe inzichten, waardoor jij letterlijk rijker wordt aan kennis.

Want je leert:

  • Hoe anderen naar geld kijken en daardoor verbreed jij je kijk op geld.
  • Hoe anderen met geld omgaan en daardoor openen er voor jou nieuwe deuren
  • Je komt erachter of je bepaalde dingen op het gebied van geld al goed doet
  • Je komt erachter of je bepaalde dingen op het gebied van geld anders zou willen doen

JIP: Geld€nzo Workshop

Tijdens de workshop Geld€nzo neemt JIP je graag mee in hun verhaal over financiën. Hoe ga je nou om met geld? Waar moet je op letten vanaf je 18e? Wat zijn de Do’s en Dont’s?

Samen gaan we kijken naar de leuke kanten van geld, maar ook de minder leuke kanten voor geld. Samen vormen we de basis, zodat je je zaakjes op orde krijgt.

Informatiemarkt

Tussen de workshops door kun je op de informatiemarkt terecht om in gesprek te gaan met mensen die verstand hebben over het omgaan met geld, hoe je kan (be)sparen voor je grote droom, je financiën moet organiseren, laat je misschien nog geld liggen en wat je moet regelen als je 18 wordt. Ook gaat “Grote Mensen Praat” in gesprek over de verschillende thema’s op het gebied van geld.

So be there en kom praten over geld!

  • Tijdstip: 17.30 uur inloop met snacks, start 18.00 uur.
  • Locatie: Jongerenvloer (1e verdieping), Centrale Bibliotheek

In samenwerking met: Grote Mensen Praat, Naïma Ouled L'kadi (OMG - Omgaan Met Geld), JIP, SNS bank, SEEV App, ING, Gemeente Rotterdam, De Mentale Man, Kredietbank en Bibliotheek Rotterdam.

About the organizer

Een van de drukstbezochte plekken van Rotterdam is de bibliotheek: hét kenniscentrum en culturele podium van Rotterdam. Natuurlijk kun je boeken, muziek en films lenen, maar ook voor activiteiten, workshops, goede studie- of werkruimte, het huren van een zaal of bijwonen van een voorstelling ben je welkom.