Boy Edgarprijswinnaar 2022 Ronald Snijders & Band

Actions Panel

Ticket sales end soon

Boy Edgarprijswinnaar 2022 Ronald Snijders & Band

Ronald Snijders – fluit, Robby Alberga – gitaar, Randy Winterdal – bas, Walther Muringen – drums

By Stichting Jazz in Groningen

When and where

Date and time

Starts on Wednesday, June 7 · 8:30pm CEST

Location

Brouwerij Martinus 32-34 Kostersgang 9711 CX Groningen Netherlands

Refund Policy

Contact the organizer to request a refund.
Eventbrite's fee is nonrefundable.

About this event

  • 1 hour 30 minutes
  • Mobile eTicket

Ronald Snijders is een muzikale wereldburger, een creatieve duizendpoot en een buitengewoon veelzijdig muzikant en componist die met name door zijn fluitspel bekendheid geniet. In 2022 won hij zeer terecht de prestigieuze Boy Edgarprijs, de belangrijkste jazzprijs van Nederland, vanwege zijn niet aflatende muzikale nieuwsgierigheid en vernieuwingsdrang.

De Ronald Snijders Band bestaat al vanaf midden jaren zeventig onder verschillende namen en bezettingen. Hiermee geeft Snijders live gestalte aan zijn veelzijdigheid, waarbij improvisatie en andere creativiteit in de door hem geschreven stukken centraal staan en er veel contact met het publiek wordt gemaakt. Surinaamse ritmen als kawina en kaseko worden hierbij gecombineerd met funk, jazz, soul, Braziliaans en andere wereldmuziek. Het publiek kan vaak niet stil blijven zitten!

De huidige Ronald Snijders Band laat geen spaander heel van de conventies die ook in de muziekwereld worden gehanteerd. Wereldmuziek, jazz, klassiek, pop en beyond zijn in de ogen van dit gezelschap slechts marketingstrategieën. Muziek als kunstvorm laat zich niet kortwieken door categorisering en afbakening, maar is een dynamische zoektocht naar het allermooiste.

“A great flutist and excellent composer” – Chick Corea

“The most swinging flutist from the Netherlands” – Jazz magazine Jazz Nu

About the organizer

De Stichting Jazz in Groningen wil haar doelstelling: 'het bevorderen van de jazz en geïmproviseerde muziek in de meest brede zin van het woord', vervullen door met haar reguliere concerten te zorgen voor continuïteit in het bijzondere muziekaanbod op kleinere podia.

Ticket sales end soon