Class: Blijvende liefde

Actions Panel

Class: Blijvende liefde

Een relatie kan ook mooier worden met de tijd.

By The School of Life Amsterdam

When and where

Date and time

Wednesday, April 12 · 7 - 9:30pm CEST

Location

The School Of Life 54 Frederiksplein 1017 XN Amsterdam Netherlands

Refund Policy

Refunds up to 7 days before event

About this event

  • 2 hours 30 minutes
  • Mobile eTicket

‘Na een periode van intense liefde is het onvermijdelijk dat de vlam langzaam dooft.’ Dit hoor je maar al te vaak. Gelukkig hoeft het niet waar te zijn. Een relatie kan ook mooier worden met de tijd. Het enige wat we daarvoor moeten leren is beter worden in liefde geven en ontvangen.

In deze les behandelen we zes belangrijke vaardigheden voor blijvende liefde. Je leert:

  • Beter communiceren, lesgeven én leren.
  • Hoe je stopt met mokken.
  • De ander dichterbij te laten komen.
  • Je verwachtingen te begrijpen en, zo nodig, bij te stellen.
  • Troost te vinden.
  • In te zien welke rollen jij speelt en wat je hierin kan veranderen.
  • Omgaan met seksuele verschillen en ongemakkelijke verlangens.

Wij denken dat we soms iets te snel de hoop opgeven als het op liefde aankomt. We gaan aan de slag met het idee dat liefde niet alleen een gevoel is, maar een vaardigheid die je kunt oefenen en waar je beter in kunt worden.

De docent: Reine Rek

Reine Rek is spreker, coach en docent bij The School of Life. Ze heeft gestudeerd aan de Universiteit van Humanistiek en heeft zich gespecialiseerd in praktische filosofie. In al haar werk houdt ze zich bezig met het praten over (en luisteren naar) levensvragen. Ze combineert haar theoretische kennis met lichaamsgericht werk, altijd met oog voor de paradoxaliteit die mens-zijn in zich draagt.

Over onze Classes

De classes zijn ontwikkeld onder leiding van Alain de Botton en gaan over liefde, werk, zelfkennis en cultuur. De inhoud is gebaseerd op grote ideeën uit de psychoanalyse, filosofie en kunst. De classes zijn een combinatie van kennisoverdracht, reflectie en gesprek. Ze zijn gemaakt door experts van The School of Life London en worden gegeven door de ervaren docenten van The School of Life Amsterdam. Iedere class biedt ruimte aan 35 deelnemers en wordt gegeven in het Nederlands.

About the organizer

The School of Life is een internationale organisatie die mensen helpt om meer voldoening uit het leven te halen – zowel persoonlijk als professioneel – met behulp van inzichten uit de filosofie, psychologie en kunsten.

€59