Class: Hoe cultuur je leven kan veranderen

Class: Hoe cultuur je leven kan veranderen

Actions and Detail Panel

Cancelled

Date and time

Location

The School Of Life

54 Frederiksplein

1017 XN Amsterdam

Netherlands

View map

Refund policy

In deze class kom je erachter hoe cultuur je troost, meer zelfkennis en begrip voor anderen kan geven.

About this event

Is het je weleens overkomen dat je in een museum bent en geen idee hebt waar je naar moet kijken? Je ziet dat het allemaal knap gemaakt is, leest een paar bordjes, vindt een paar schilderijen best wel mooi en gaat dan weer verder. Dat wat wordt beschouwd als het hoogtepunt van de menselijke beschaving, lijkt niet echt voor jou bestemd.

Wanneer we met een ietwat andere houding een schilderij, maar ook muziek, films of boeken tegemoet treden, komen we erachter dat het wel degelijk voor ons is gemaakt. In deze class leren we hoe cultuur ons meer inzicht kan geven in ons eigen leven. We behandelen onder andere:

  • Hoe je je eigen emotionele leven verbetert met behulp van cultuur.
  • Hoe je dichter bij jezelf en anderen komt met behulp van cultuur, en hoe je zo meer empathie ontwikkelt.
  • Hoe je troost haalt uit cultuur.

Tijdens de class koppelen we een breed scala aan culturele meesterwerken aan onze eigen dilemma’s en problemen op het gebied van liefde, werk en de maatschappij. Je wordt geprikkeld om cultuur als een bron te zien die je kunt aanboren om het leed, dat onlosmakelijk deel van het menselijk leven uitmaakt, te verlichten. Zo is die film of dat muziekstuk niet alleen maar vermaak, maar een middel om je leven te verrijken.

Class: Hoe cultuur je leven kan veranderen image

De docent: Remko van Broekhoven

Remko van Broekhoven is politiek filosoof en docent. In 2007 publiceerde hij ‘Staat van Tederheid’, over liefde als politieke kracht; in 2011 ‘Verbeter de wereld, begin om halfelf’ over persoonlijke ontwikkeling en maatschappijverandering; en in 2016 zijn dissertatie ‘De Bewakers Bewaakt’ over journalistiek in de democratie. Recent verscheen zijn boek ‘De wereld omgekeerd – Hoe de filosofie je helpt goed om te gaan met het kwaad’.

Over onze Classes

De classes zijn ontwikkeld onder leiding van Alain de Botton en gaan over liefde, werk, zelfkennis en cultuur. De inhoud is gebaseerd op grote ideeën uit de psychoanalyse, filosofie en kunst. De classes zijn een combinatie van kennisoverdracht, reflectie en gesprek. Ze zijn gemaakt door experts van The School of Life London en worden gegeven door de ervaren docenten van The School of Life Amsterdam. Iedere class biedt ruimte aan 35 deelnemers en wordt gegeven in het Nederlands.

Share with friends