CoderDojo Beernem 17/12/2016
Free
CoderDojo Beernem 17/12/2016

CoderDojo Beernem 17/12/2016

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Bibliotheek Beernem

C. Marichalstraat 1

8730 Beernem

Belgium

View Map

Friends Who Are Going
Event description

Description

CoderDojo organiseert evenementen, de zogenaamde "Dojo's". Op die Dojo's leren jongens en meisjes programmeren, websites maken, apps en spelletjes ontwikkelen, enz. Ze ontmoeten gelijkgestemde deelnemers en laten elkaar zien waaraan ze gewerkt hebben. CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren een superleuke, keigezellige en megatoffe leerervaring.

Dojo's worden op vrijwillige basis opgezet en gerund door mentors met voldoende ICT-kennis en de juiste drive om jongeren te coachen. CoderDojo legt sterk de nadruk op open source en vrije software. De beweging heeft een snel groeiend netwerk van leden en vrijwilligers wereldwijd.

CoderDojo heeft maar één regel: "Above all: be cool!".

Praktisch

- Telkens van 9u tot 12u.

- Het aantal plaatsen is beperkt. Max. 1 ticket per kind. Je kan inschrijven voor één sessie per boeking.

We rekenen er wel op dat als je niet kan komen, je dit laat weten zodat we de kinderen die op de wachtlijst staan alsnog kunnen uitnodigen.

- Kinderen tussen 7 en 18 jaar mogen deelnemen.

- Kinderen jonger dan 12 worden best begeleid door een ouder. De ouders hoeven niet de hele tijd aanwezig te zijn maar moeten wel in de buurt blijven zodat we ze kunnen contacteren.

- We vragen bij de inschrijving wel aan alle deelnemers om een e-mailadres en telefoonnummer van de ouders of voogd op te geven. Indien nodig neemt CoderDojo Belgium rechtstreeks contact op met de ouders of voogd.

- Heb je een laptop? Breng die dan zeker mee. Heb je zelf geen laptop, dan kan je er misschien een lenen van je broer, ouders, familie...We installeren software en tonen je waar je extra info kan vinden online. Vind je geen laptop? Geen probleem! Wij heeft een beperkt aantal reservelaptops die je kan gebruiken.

Er worden regelmatig foto's genomen tijdens de Dojo's. Door inschrijving en deelname aan de CoderDojo-activiteiten, gaat u er als ouder of voogd mee akkoord dat er beeldmateriaal kan genomen worden van uw kinderen en dat dit beeldmateriaal kan gebruikt worden voor publicatie in het kader van bekendmaking/marketing van CoderDojo. Indien u hiermee niet akkoord bent, kunt u dit laten weten aan beernem@coderdojobelgium.be.

Share with friends

Date and Time

Location

Bibliotheek Beernem

C. Marichalstraat 1

8730 Beernem

Belgium

View Map

Save This Event

Event Saved