Coderdojo KleinBrabant december2016
Free
Coderdojo KleinBrabant december2016

Coderdojo KleinBrabant december2016

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Syneton BVBA

390 Puursesteenweg

2880 Bornem

Belgium

View Map

Friends Who Are Going
Event description

Description

Evenement Inhoud

CoderDojo organiseert evenementen, de zogenaamde "Dojo's".

Op die Dojo's leren jongens en meisjes programmeren, websites maken, apps en spelletjes ontwikkelen enzovoort. Ze ontmoeten gelijkgestemde deelnemers en laten elkaar zien waaraan ze gewerkt hebben. CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren een superleuke, keigezellige en megatoffe leerervaring.

Dojo's worden op vrijwillige basis opgezet en gerund door mentors met voldoende ICT-kennis en de juiste drive om jongeren te coachen. CoderDojo legt sterk de nadruk op open source en vrije software. De beweging heeft een snel groeiend netwerk van leden en vrijwilligers wereldwijd.

CoderDojo heeft maar één regel: "Above all: be cool!".

Praktisch

- Elke sessie start om 10u en eindigt om 12u30.

- Het aantal plaatsen is beperkt. Max. 1 ticket per kind. Je kan inschrijven voor de volgende sessies door op het datum een ticket te boeken. Na de inschrijving krijg je een toegangsticket per sessie/per datum. Dit geeft ook kinderen te kans die nog nooit aan een Coderdojo evenement hebben deelgenomen.

We rekenen er wel op dat als je niet kan komen, je dit laat weten zodat we de kinderen die op de wachtlijst staan alsnog kunnen uitnodigen.

- Kinderen tussen (5 en 6) en van 7 tot 17 jaar mogen deelnemen.

- Kinderen jonger dan 12 worden best begeleid door een ouder. De ouders hoeven niet de hele tijd aanwezig te zijn maar moeten wel in de buurt blijven zodat we ze kunnen contacteren.

– Wij vragen bij de inschrijving wel aan alle deelnemers om een e-mailadres en telefoonnummer van de ouders of voogd op te geven. Indien nodig neemt CoderDojo Belgium rechtstreeks contact op met de ouders of voogd. Laat ons ook de leeftijd van het kind weten.

- Breng zeker een laptop mee en of iPad, iPad mini of Android versie 4.2 of hoger. Voor jongeren ven 5 - 7 werken wij met een iPad, iPad mini of Android tablet of hoger. Breng die zeker mee wij hebben geen toestellen om uit te lenen.

Heb je zelf geen laptop, dan kan je er misschien een lenen van je broer, ouders, familie, …CoderDojo zorgt voor de nodige programmeersoftware en heeft ook een heel beperkt aantal laptops op reserve.

Wij helpen de kinderen hun verhalen en speletjes met scratch tot leven te laten komen.

Het mentor team van Klein Brabant

Share with friends

Date and Time

Location

Syneton BVBA

390 Puursesteenweg

2880 Bornem

Belgium

View Map

Save This Event

Event Saved