Collegejaar: Grote Kunstwerken

Collegejaar: Grote Kunstwerken

Actions and Detail Panel

Unavailable

Date and time

Location

The School Of Life Amsterdam

54 Frederiksplein

1017 XN Amsterdam

Netherlands

View map

Heb je stiekem altijd al kunstgeschiedenis willen studeren? Het kan nog steeds!

About this event

In deze unieke jaaropleiding verdiep je je een jaar lang in de belangrijkste kunstwerken ooit. Niet alleen leer je over de geschiedenis van verschillende kunstvormen, ook ontdek je hoe kunst jouw leven verrijkt!

In 42 colleges gaan we vele van de grootste kunstwerken uit verschillende kunstdisciplines langs. Van De Nachtwacht van Rembrandt tot Four Women van Nina Simone, van MacBeth van Shakespeare tot High Life van Claire Denis. Niet met het doel om over verfsoorten of toonladders te leren, maar met het vrij onbescheiden doel om je begrip van het leven te verdiepen. Want als iets dit kan doen, is het wel kunst.

Tijdens de colleges leer je over de context waarin de kunstwerken zijn gemaakt én kom je erachter wat ze nu voor jou kunnen betekenen. Aan de ene kant hoor je over de achtergronden van de kunstwerken, leer je te begrijpen in welke tradities de werken staan en met welke tradities ze breken. Daarnaast ervaar je hoe kunst je kan troosten, uitdagen en vervelen. Hoe het je laat voelen en aan het denken zet. Hoe het je hand vast kan houden en een klap in je gezicht kan geven. Hoe het je helpt mee te leven met mensen die ver van je af staan en hoe het je helpt jezelf beter te leren kennen.

Doe mee met de Jaaropleiding: Grote kunstwerken en leer jezelf en de wereld om je heen met honderden nieuwe ogen te bekijken!

Deze les vindt wekelijks op gezette tijden plaats, en we houden de schoolvakanties van regio noord aan. Meer info, zoals leraren en precieze data vind je op de website.

Share with friends

Save This Event

Event Saved