Concertserie 2022 Orgel in dialoog - met contrabas:  Modern en improvisatie

Concertserie 2022 Orgel in dialoog - met contrabas: Modern en improvisatie

Actions and Detail Panel

€12

Date and time

Location

Duitse Protestantse kerk

Bleijenburg 5

2511VC Den Haag

Netherlands

View map

Refund policy

Contact the organizer to request a refund.

Eventbrite's fee is nonrefundable.

Concertserie 2022 Orgel in dialoog - orgel en contrabas: Nog nooit gehoorde muziek in nieuwe klank interactie met de kerkruimte

About this event

In tegenstelling tot andere muziekinstrumenten staat het orgel vast - het is gebonden aan de architecturale ruimte eromheen, meestal een kerkschip. De organist bespeelt niet alleen de toetsen en pijpen van het orgel, hij gaat ook een interactie aan met de ruimte en werkt de vorm, grootte en materialen van het kerkschip uit in hun uniciteit.

Met orgelmuziek moet men niet alleen denken in de categorieën melodie en harmonie, maar deze ook waarnemen als een reeks prikkels die resoneren in de architecturale structuur. Muziek als uitdrukking van de ruimte.

De tegenstem van het orgel in dit concert is de contrabas. Dit snaarinstrument biedt een reusachtig spectrum aan soms verrassende klankmogelijkheden en speeltechnieken, die in de dialoog van de twee muzikanten nog meer mogelijkheden openen in het ontwerp van de klankruimte.

Ere Lievenen (orgel) en Ilya Ziblat Shay (contrabas) wijden zich beiden aan de hedendaagse muziek en improvisatie. Samen verkennen zij klankwerelden en delen ze hun speelse dialoog met het publiek. Hiervoor creëerde Ilya Ziblat een (grafische) notatie, een plan voor een verrassende muzikale reis waarvan de klanken de luisteraars zullen omhullen.

Share with friends