Concertserie 2022 Orgel in dialoog - met trompet: jazz en meer

Concertserie 2022 Orgel in dialoog - met trompet: jazz en meer

Actions and Detail Panel

€12

Date and time

Location

Duitse Protestantse kerk

Bleijenburg 5

2511VC Den Haag

Netherlands

View map

Refund policy

Contact the organizer to request a refund.

Eventbrite's fee is nonrefundable.

Concertserie 2022 Orgel in dialoog - Orgel en trompet: Nieuwe klanken, Jazz en meer

About this event

De Hongaarse pianist Máté Lachegyi (1987) heeft een lange en complexe relatie met het orgel. Als tiener ging zijn belangstelling uit naar de koningin der instrumenten. Na een paar jaar wijdde hij zich echter volledig aan zijn nieuwe liefde, de jazz. Af en toe bespeelde hij het orgel in kerken.

Sinds kort is hij geïnteresseerd in de klankmogelijkheden van een orgel bij klankexperimenten en in improvisatie. Geïnspireerd door Keith Jarett’s opname ‘Hymns/Spheres’, nodigde hij zijn vriend en trompettist Thijs van den Geest (1994) uit om nieuwe klankwerelden te verkennen.

Thijs van den Geest en Máté Lachegyi ontmoetten elkaar op het Amsterdams Conservatorium, bij jazz als hun natuurlijke raakvlak en bij improvisatie. Beiden delen ook sinds hun kindertijd een kerkelijke achtergrond en ervaring met het orgel in de zondagse diensten.

In deze nieuwe duo-formatie overschrijden ze de genregrenzen. In composities voor deze bezetting en improvisaties. Elementen van Gregoriaans tot Bach zijn hoorbaar, verkend met open geest en alerte oren. Thijs van den Geest en Máté Lachegyi laten hun muzikale paden kruisen en samenvloeien in de diversiteit van deze twee instrumenten.

Concertserie 2022 Orgel in dialoog - met trompet: jazz en meer image

Share with friends

Save This Event

Event Saved