De eeuw van Felix

Actions and Detail Panel

€0 – €16.93

Date and time

Location

De Pioniersfabriek

Middelstegracht 89W

2312 TT Leiden

Netherlands

View map

Refund policy

Contact the organizer to request a refund.

Eventbrite's fee is nonrefundable.

Boekbespreking - Hoe houden we de aarde leefbaar voor onze kinderen?

About this event

Pioneers for Change Boekbespreking | De eeuw van Felix

‘Het lijkt hier wel Noord-Afrika,’ verzucht de hoogzwangere vriendin van Ruben Jacobs als ze in de zomer van 2018 Nederland binnen rijden na een vakantie. In plaats van de groene vochtige oase die ons land rond die tijd van het jaar doorgaans is, zien ze een dor, bruingeel en uitgeput landschap. De twijfel slaat voor het eerst echt toe. Hun nog ongeboren zoon Felix zal opgroeien in een tijdperk dat in het teken zal staan van het leefbaar houden van de planeet, voor hem en de generaties daarna. Doen ze er wel goed aan een nieuw mens op aarde te zetten? We lijken op een rampscenario af te koersen: klimaatverandering is de grootste bedreiging van het leven op aarde. Waarom is de mensheid zo’n verwoestende kracht geworden? Hoe verhoud je je als individu tot deze onheilsboodschap? In hoeverre draag je verantwoordelijkheid? Hoe houd je hoop, wellicht tegen beter weten in? Welk verhaal vertel je je kind straks? In De eeuw van Felix gaat Ruben Jacobs op zoek naar antwoorden op die vragen. Zijn verkenning voert hem langs mensen, plekken en ideeën uit heden en verleden die een nieuw licht werpen op de verhouding tussen mens en aarde. De geschiedenis wijst namelijk uit dat echte verandering zelden door overheden en bedrijven in gang gezet wordt, maar door onszelf.

Géén standaard boekbespreking. Wat wel? Een avond vol Hoop met gelijkgestemden en alle ruimte voor dialoog en interactie met andere maatschappelijk betrokken pioniers en toekomstmakers. Wij hopen dat we deze avond zaadjes planten voor een langere reeks van interssante ontmoetingen die we samen vormgeven, over hoop en langetermijndenken.

Over Ruben Jacobs

Ruben Jacobs (1984) is socioloog, schrijver en docent aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Daarnaast is hij columnist voor het platform Brainwash van Human en presenteert hij de podcastserie De Groene Eeuw. Eerder werkte hij als journalist voor de VPRO en de NTR en schreef hij meerdere boeken, waaronder Iedereen een kunstenaar en Artonauten.

Moderatie en host: Arine van Heeswijk, journalist en oprichter van De Pioniersfabriek

PIONEERS FOR CHANGE | RE:IMAGINE Series

Lees ons Manifest en sluit je ook aan als pionier: https://www.depioniersfabriek.nl/manifest

De eeuw van Felix image

Share with friends

Save This Event

Event Saved