€235.95 – €566.28

De Nieuw Organiseren DOE school

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Social Impact Factory Utrecht

40 Vredenburg

3511 BD Utrecht

Netherlands

View Map

Refund Policy

Refund Policy

No Refunds

Event description

Description

Nieuw organiseren moet je wel kunnen. Het vraagt om anders kijken en anders denken, maar ook om anders doen. Bijvoorbeeld vergaderen en besluiten nemen. Maar ook: werken vanuit de bedoeling. En omgaan met werkdruk.Praktische leergang

Daar gaan we mee aan de slag in de DOE School van nieuworganiseren.nu. De partners van onze coöperatie bieden het neusje van de zalm op het gebied van nieuw of anders organiseren. En nu exclusief in deze praktische leergang.

We gaan leren van de beste voorbeelden van nieuw organiseren, zoals Buurtzorg en Semco. We gaan besluiten nemen met consent. We gaan scrummen, en leren hoe we beter kunnen leren van elkaar. We duiken in de teal-filosofie van Laloux, en gaan oefenen met het nieuwe werkoverleg en improvisatie als eerste keuze. En we gaan dingen doen die je doen (af)houden van je werk.

Voor wie?

De DOE-school is een interessante diepgaande leergang en bedoeld voor iedereen die nieuwsgierig is naar nieuwe organisatievormen en technieken (ondernemers, HR-adviseurs, toffe bazen, praktijkmensen, studenten).

Deelnemen

Deelname kost € 195 per keer of € 1100 voor het geheel (bedragen ex. btw, leden en partners van nieuworganiseren.nu krijgen 10 % korting).

Het Programma

De DOE-school is onderdeel van de NO School en bestaat uit 7 bijeenkomsten op donderdagmiddag om de twee weken van 14.00 tot 17.00 uur in de Social Impact Factory in Utrecht.

Donderdag 30 november: Nieuw Organiseren: De mooiste verhalen

Wat kunnen we leren van de beste voorbeelden van nieuw organiseren? Welke ideeën helpen ons verder in deze complexe en snel veranderende tijden? Niet om blind na te volgen, maar om van te leren en je eigen te maken. Tijdens deze workshop duiken we samen met Ben Kuiken in de voorbeelden van nieuw organiseren. Wat maakt dat het werkt, en welke elementen kun je zelf toepassen in je eigen organisatie? Met die elementen gaan we aan de slag.

Donderdag 14 december: Wil je beter besluiten nemen? Doe het Ger-Consentspel

Hoe zou het zijn als je tijdens een vergadering echt op basis van gelijkwaardigheid en met consent afspraken maakt en besluiten neemt? Zou dat de betrokkenheid en de effectiviteit niet enorm bevorderen? Ervaar de kracht van de CONSENT-methode® door met elkaar het Ger-Consentspel te spelen en krijg concrete handvatten waar je dezelfde dag al mee aan de slag kunt. Het Ger-Consentspel wordt begeleid door Baudy Wiechers van de CONSENT-methode®.

Meer informatie: www.consentmethode.nl

Donderdag 11 januari: LAB Reinventing Organizations

Tijdens het Lab Reinventing Organizations maak je een scan van je organisatie om te kijken waar die nu staat en wat de mindset zijn die je organisatie vastzetten. Je leert fris te kijken naar je organisatie en ontdekt wat jullie volgende stap is naar meer zelforganisatie. Je krijgt tools nieuw inrichten van de processen, besluitvorming en overlegvormen van je bedrijf waardoor die zich sneller kan aanpassen aan een veranderende omgeving (oa met elementen van holacracy). Lab Reinventing Organizations wordt georganiseerd door Toon Franken van Next Level Organiseren en Heleen Kuiper van Adelante Coaching & Advies.

Donderdag 25 januari: Het nieuwe werkoverleg/intelligent klungelen

Ook zo’n zin in de volgende vergadering? NOT. Dat kan anders. En dat gaan we leren tijdens de workshop Het Nieuwe Werkoverleg. Een werkoverleg dat verbinding creëert, betekenisvol is en energie en inspiratie genereert? En dat past bij tijd- en plaatsonafhankelijk werken? Dat is niet zo moeilijk. Je moet het alleen wel even doen! Het Nieuwe Werkoverleg wordt verzorgd door Troje.

Donderdag 8 maart: Bouwen aan een lerende organisatie

Autonomie, zingeving en meesterschap zorgen ervoor dat medewerkers gemotiveerd zijn om versneld te leren. Het Learn gedachtegoed van Arpa is gebaseerd op de ideeën van Toyota (Lean) over de lerende organisatie, diverse communicatie- en coachingsmodellen en de ideeën van onder andere Ricardo Semler over democratische bedrijfsvoering. Aan de hand van het Learn model leer je anders naar je eigen organisatie te kijken. Tijdens deze interactieve NO School bijeenkomst zal Erik Giebels, partner en trainer bij Arpa Learn Instituut, je meenemen in het Learn gedachtegoed.

Donderdag 22 maart: Dingen die je doen (af)houden van werk

Wat hebben we geleerd, en hoe passen we dat nu toe in de organisatie waarin we werken? We gaan hacks verzinnen, mol-acties, manieren om onszelf en onze collega’s doen (af)houden van het werk. Liefdesbrieven schrijven misschien wel, of analoog photoshoppen. Ach, we zien wel. We gaan in ieder geval doen, want dat is toch nog altijd de beste manier van denken.

Deze werkplaats wordt begeleid door Sandra van Kolfschoten

Donderdag 5 april februari: Van idee naar actie met Scrum

Scrum is een slimme, inspirerende en vernieuwende projectaanpak. Steeds meer organisaties gebruiken Scrum om projecten te versnellen en een hogere klantwaarde te behalen. Wil jij in korte tijd meer leren over Scrum en het daarna kunnen toepassen in je eigen projecten? Ga dan met ons scrummen! De proeverij Van idee naar actie met Scrum wordt verzorgd door Scrum Company

Share with friends

Date and Time

Location

Social Impact Factory Utrecht

40 Vredenburg

3511 BD Utrecht

Netherlands

View Map

Refund Policy

No Refunds

Save This Event

Event Saved