€21

di 2 februari IMBOLC ritueel Midwinterritueel

Actions and Detail Panel

€21

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

De Werfeling

Oudegracht aan de werf 163

3511 AK UTRECHT

Netherlands

View Map

Refund Policy

Refund Policy

Contact the organizer to request a refund.

Eventbrite's fee is nonrefundable.

Event description
Imbolc, ‘Lattha na Brigid’, midwinterfeest of Lichtmis, markeert het einde van de winter. Tijdens het IMBOLC ritueel verdrijven we de winter

About this Event

Imbolc, ‘Lattha na Brigid’, midwinterfeest of Lichtmis, markeert het einde van de winter. Tijdens het IMBOLC ritueel verdrijven we met pret de winter. Want de donkere maanden neigen naar hun einde. Ook al sneeuwt het nog, het einde van de winter staat voor de deur.

Het IMBOLC ritueel is gewijd aan de Keltische godin Brigid. Waarbij ook de lichtprocessies en het wijden van de kruiden die bij Maria Lichtmis horen, terug te voeren zijn naar dit feest.

Met het aanbreken van de lente en daarna de zomer bereiden we ons voor op deze tijd van groei, waarin we vaak weinig tijd hebben om tot bezinning te komen. Daarom gaat deze periode ook vaak gepaard met het vasten en de voorjaarsschoonmaak. Dit zijn ingrediënten die ook terugkomen tijdens ons Midwinterfeest.

Het programma van het Imbolc Midwinterfeest ritueel begint om 19.00 met een ‘reinigingsprocedure’ waarin je middels geuren, klanken en een procedure het stof van de winter opoffert. Hierop leggen we aan de hand van onze ‘steencirkel’ meer uit over de betekenis van het IMBOLC. Waarna we een ‘licht’ viering doen ter ere van de godin Brigid.

Ook het wijden van de kruiden en een verfijnde waterceremonie maken deel uit van het midwinterfeest. Er is ruimte om veel te lachen en wat er verder op het programma staat blijft een verassing.

Je kunt het programma alleen live in de Werfeling bijwonen.

Wil je je verder verdiepen in de wereld van magie bezoek dan onze opleidingssite Het magisch hart.

Share with friends

Date and Time

Location

De Werfeling

Oudegracht aan de werf 163

3511 AK UTRECHT

Netherlands

View Map

Refund Policy

Contact the organizer to request a refund.

Eventbrite's fee is nonrefundable.

Save This Event

Event Saved