€0 – €11.20

Expositie Surinamers in Nederland: 100 jaar emancipatie en strijd

Event Information

Event description
Expo Surinamers in Nederland: 100 jaar Emancipatie en Strijd.

About this Event

Verborgen geschiedenis over Surinamers in Nederland

De expositie toont verborgen verhalen over de Vereniging Ons Suriname en daarmee: Surinamers in Nederland. Aan de hand van unieke archiefstukken, videobeelden en fotomateriaal tonen The Black Archives en V.O.S. verhalen over de eerste verenigingsactiviteiten van Surinamers in Nederland in het begin van de twintigste eeuw. De expositie onthult verborgen verhalen over Surinamers in het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog en bijzondere verhalen over de emancipatie van de Surinaamse taal en cultuur.

Wist je dat er een grote beweging tegen racisme en discriminatie was in de jaren ‘70? Wil je weten hoe het komt dat Surinaamse woorden vandaag de dag zo populair zijn geworden? Ben je benieuwd naar beelden van de internationale strijd tegen kolonialisme en de strijd voor de onafhankelijkheid van Suriname? Bezoek dan de expositie!

Kunstenaars Raul Balai, Patricia Kaersenhout en Shertise Solano hebben bijzondere kunstwerken gemaakt om deze verhalen, die lang verborgen zijn gebleven, weer zichtbaar te maken.

Bezoekers worden opgeroepen om na het bekijken van de expositie zelf ook verhalen te delen!

Meer info over Expo Surinamers in Nederland: 100 jaar Emancipatie en Strijd en tickets: http://www.theblackarchives.nl/expo--rondleidingen.html

LET OP: Vanwege de Coronacrisis dienen we bepaalde veiligheids- en gezondheidsmaatregelen te nemen. Door speciale veiligheids- en hygiene maatregelen te volgen kunt u op een veilige en prettige manier veilig mogelijke manier toch verborgen geschiedenis te ontdekken:

- Er mogen max. 9 personen tegelijkertijd in de expositieruimte

- Hou 1,5 meter afstand van bezoekers die niet tot uw huishouden behoren

- Raak zo min mogelijk aan en vermijd het schudden van handen

- Bestel van tevoren een ticket of betaal via pin

- Als er meer dan 9 mensen zijn kan er worden gewacht in de grote zaal die speciaal is ingericht met stukken uit het archief

Overige gezondheidsmaatregelen staan op de website: http://www.theblackarchives.nl/covid-19-gezondheidsmaatregelen.html

Share with friends

Save This Event

Event Saved